2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Falunap – műsorváltozással – Kétnapos ünnepséggel búcsúzik a nyár Szakmáron

Helyszín:
Dátum: 2019. augusztus 30., péntek 14:00
Falunap – műsorváltozással – Kétnapos ünnepséggel búcsúzik a nyár Szakmáron

A kétnapos népünnepély fő fellépőjeként beharangozott Republic együttes élő nagykoncertje ugyan a szombati főnap helyett péntek estére csúszott, így sem panaszkodhatnak majd, akik Szakmáron tervezték tölteni augusztus utolsó napjait.

Exkluzív bemutatókban és interaktív programokban, színpadi eseményekben, és más sport- és szabadidős rendezvényekben egyaránt bővelkedik a szakmári falunap felhozatala, amelynek eseményei hivatalosan augusztus 30-án kezdődnek. A központi helyszín az ideiglenes rendezvénytérré váló futballpálya lesz, kivéve persze a szombat hajnali horgászversenyt, amelyet hagyományosan a Dzsindzsán tartanak a legnagyobb pecások számára.

Péntek délután ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal startol a falunap, ami öt órakor helyi termelők és gyűjtők bemutatkozásával, termék- és házisütemény-kóstolóval folytatódik. Ezek sorából unikumszámba-menőként emelte ki András Gábor polgármester Pribanics Dániel, egy szakmári származású, de Kalocsán élő téglagyűjtő kollekcióját, amelyet ilyen formában először először tár szélesebb közönség elé.

Ugyancsak kiemelte a településvezető, hogy a néhány hónappal ezelőtti híradásokhoz képest a Republic együttes élő nagykoncertje nem szombaton, hanem pénteken este lesz nyolc órától – szervezés körüli vitás, de rendezett helyzetre hivatkozva. Őket a Napos oldal zenekar váltja majd a színpadon.

Másnap, szombaton az említett programindító horgászversenyt kispályás foci váltja a sportpályán, majd a zenéé és a táncé lesz a főszerep a színpadon: operett- és musicalslágerek mellett népzenei dallamok egyaránt felcsendülnek, illetve a homokmégyi amerikaifoci-csapat is látványos bemutatót ígér, ahogyan a koraesti freestyle focibemutató is, amit a Mokka Tribute Band nagykoncertjével öblíthetünk le, majd tűzijáték és DJ Simi diszkója szórakoztatja a közönséget.

András Gábor polgármester hozzátette, hogy a kisgyermekek számára is készültek egésznapos szórakoztatással. Ilyen például a víziroller, de mászófal, légvár és a kézművesfoglalkozás is várja a legkisebbeket.

Kiderült az is, hogy díszpolgáravatásra is készülnek a falunap alkalmával, a leendő kitüntetett kilétét azonban az átadásig – érthető módon – nem szeretnék felfedni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei