2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

MoToRRaD Treffen: „Kaja, pia, buli” – E hétvégén nemzetközi motoros találkozó Szakmáron

Helyszín:
Dátum: 2019. augusztus 01., csütörtök 11:00
MoToRRaD Treffen: „Kaja, pia, buli” – E hétvégén nemzetközi motoros találkozó Szakmáron

Az első motoros találkozó 1989-ben volt Szakmáron, azóta töretlen a hagyomány: már 31. alkalommal jönnek össze Szakmáron a környékbeli motorosok és számos országból a határon túlról érkező vendégek, akiket elsősorban a régi bulikat idéző baráti légkör, a nonprofit jelleg, valamint az egyedülállóan hosszú, több mint 70 kilométeres motoros felvonulás vonz ide – tudtuk meg Szabó Istvántól, a rendezvény szervezőjétől.

A rendezvény egyszerű baráti összejövetelnek indult, az első néhány alkalomnak még nem is adtak nevet, ezért nem jön ki a matek. Az egyre növekvő érdeklődésre tekintettel ezen a néven 1992 óta tartják meg a szakmári motoros bulit, amelynek a nemzetközi érdeklődésen, a rekord hosszúságú felvonuláson kívül az is jellegzetességét adja, hogy

A BÜFÉ SZOLGÁLTATÁSAI KIVÉTELÉVEL MINDEN PROGRAMELEME INGYENES, BELEÉRTVE AZ ÖT KONCERTET IS.

Erre a bulira a fél világ megmozdul, holland, német, osztrák, svéd, angol motorosok is eljönnek, de érkeznek vendégek Szlovákiából, Ukrajnából is, és idén Délvidékről is ígérkeztek. Persze sokan jönnek Magyarország különböző vidékeiről, és természetesen a környékből is, nem csak motorral”– mondja Szabó István, aki azt is elárulta, mi vonzza ide ilyen messze földről az érdeklődőket, túl azon, hogy szeretnek motorozni:

Ez a rendezvény most is arról szól, amivel 31 éve elindult: a lényeg a barátság, hiszen sokan a kezdetektől visszajárnak, és viszik a buli hírét Európa szerte, így évről évre csatlakoznak hozzájuk új látogatók is.”A RENDEZVÉNY HANGULATÁT ESTÉNKÉNT TÁBORTŰZ ÉS ÉLŐ ZENE FŰTI, A HŰTÉSRŐL PEDIG A BÜFÉBEN KAPHATÓ JÓ HIDEG SÖR ÉS MÁS HŰTÖTT ITALOK GONDOSKODNAK.

Idén a zenei kínálatban pénteken este a kalocsai Country Road és a kiskunhalasi Dead Seattle szerepel, szombat este pedig a kecskeméti Blue Donkeys, a kisskunhalas térségéből érkezett Rock Life, valamint a soltvadkerti Kavalkád Rock Band lesz a hangulatfelelős.

IGAZ, MOTOROS TALÁLKOZÓ, DE NEM CSAK MOTORRAL ÉRDEMES IDEJÖNNI:

Jöjjenek minél többen, annál jobb lesz a hangulat! Akinek esetleg nincs motorja, az jöhet kocsival, vagy bringával, sőt a közelebbi településekről akár gyalog is!”– invitálja az érdeklődőket a szervező, aki azt is elmondta portálunknak, hogy

A RENDEZVÉNY KÜLÖNLEGESSÉGE A 72 KILOMÉTERES MOTOROS FELVONULÁS.

Szabó István hozzátette:

Ilyen hosszú felvonulás máshol nincs, ez is egyedülállóvá teszi ezt a bulit.”A felvonulás szombaton délután kettőkor indul Szakmárról, ahonnan Kalocsára, majd Foktőn, valamint a Duna menti falvakon keresztül Dunapatajra, onnan a Szelidi-tóhoz, végül Újtelek érintésével vissza Szakmárra visz a motoros konvoj útja.

A SZERVEZŐK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRNAK!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés