2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

40 éves a KSE – A városházán ünnepeltek az egyesület szakosztályai

Illés György Cinó  |  2016. 02. 08., 13:28

Szombaton délután fél ötkor vette kezdetét a Kalocsai Sport Egyesület fönnállásának negyvenedik évfordulója tiszteletére rendezett ünnepség, amelyen Kőszegi Ferenc, az egyesület elnöke a KSE egészéről, az egyes szakosztályok vezetői a saját szakáguk eddigi tevékenységéről, eredményeiről adtak számot, értékelték az eddig elvégzett munkát, megemlékezve büszkeségeikről, legsikeresebb versenyzőikről, legnagyobb diadalaikról is. Az ünnepély zárásaként a Kalocsai Sport Egyesület Örökös Tagja címeket adományozták az idén méltónak talált hat főnek.

A termet megtöltő sporttársakat, és más vendégeket, kiemelten Szabó Balázs sportbizottsági elnököt, a jelenlegi mellett Török Gusztáv Andor és Török Ferenc korábbi polgármestereket, valamint Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármestert a KSE-t a kezdetektől mindmáig elnöklő Kőszegi Ferenc köszöntötte, majd dr. Bálint József polgármester szólt röviden az egybegyűltekhez.

A polgármester rámutatott: a sport támogatása nem törvényi kötelessége az önkormányzatnak, ennek ellenére a város lehetőségei szerint igyekszik hozzájárulni a sportoláshoz szükséges feltételek megteremtéséhez. A polgármester, aki korábban maga is töltött be spotvezetői tisztséget, megköszönte a sportolók és vezetőik kitartó munkáját, majd jó szórakozást kívánt a megjelenteknek a rendezvényt követően kezdődő Sportbálra.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A továbbiakban Kőszegi Ferenc felhívására egyperces néma főhajtással megemlékeztek azokról is, akik a kalocsai sport ügyéért dolgoztak, de ma már nem lehetnek az ünneplők közt.
Ezt követően az elnök vázlatosan ismertette a KSE negyvenéves történetét, kitérve az egyes szakosztályok megalakulására, sikereire is.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁGON 619 HELYEZÉST ÉRTEK EL. KÖZTÜK 109 MAGYAR BAJNOKI CÍMET GYŰJTÖTTEK BE AZ ÚTTÖRŐTŐL A FELNŐTT KOROSZTÁLYIG, EMELLETT 127 MÁSODIK, 173 HARMADIK, 83 NEGYEDEIK, 123 ÖTÖDIK ÉS 76 HATODIK HELYEZÉST SZEREZTEK VERSENYZŐINK, AMIT EGY KALOCSA NAGYSÁGÚ VÁROSBAN IGEN SZÉP EREDMÉNYKÉNT ÉRTÉKELT AZ ELNÖK.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Pásti Mihály az asztalitenisz szakosztály munkájáról számolt be.
Fejes László tiszteletbeli elnök a 120 éves kalocsai birkózó sportról emlékezett meg.
Az utóbbi időszak legeredményesebb szakosztálya, az evezős szakosztály 1981-től kezdődő működését Apród Péter edző, szakosztályvezető mutatta be.
A karate szakosztály munkájáról, mivel a szakosztály vezetője éppen Budapesten vett részt nemzetközi verseny rendezésében szervezőbizottsági tagként, ezért a szakosztály történetét leánya ismertette, majd a másik Kalocsán működő karate ágazat, a kyokushin karate szakosztály történetéről Kárász Csaba adott tájékoztatást.
A városunkban igen népszerű röplabda sportág itteni fejlődéséről, múltjáról és jelenéről Kováts Ágnes adott számot.
A nemzetközi eredményekkel is büszkélkedhető sakk szakosztály történetét Magony Tamás ismertette.
A kalocsai sportlövő szakosztály történetéről, eredményeiről Ferenczi László számolt be.
A kalocsai tájékozódási futás mintegy három évtizedének történéseiről Dénes Zoltán szakosztályvezető, a tájfutók szövetségi kapitánya tartott rövid előadást.
Végül a tornász szakosztály munkáját, eredményeit, korszakait Deák Ferenc korábbi, és Botos János jelenlegi szakosztályvezető mutatta be.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Végül Kőszegi Ferenc a Kalocsai Sport Egyesület Örökös Tagja címet adományozta Nagy Lajos sakkozónak, Deák Ferenc tornaedzőnek, Szebényi Béla tájfutónak, Dénes Zoltán tájfutónak, dr. Halász Ferenc sakkozónak, valamint Szűcs Zsolt kyokushin karatékának, szakosztálya vezetőjének.
A többi sportolói elismerés átadására a rendezvényt követően a Városi Sportcsarnokban megtartott Sportbálon került sor.

Végül az elnök a kalocsai sportolóknak és a sportkedvelő közönségnek ugyanilyen, vagy még eredményesebb negyven évet, hozzá kitartást, erőt és egészséget kívánt, majd az egybegyűlteket a nem sokkal az ünnepély zárása után kezdődő Sportbálra invitálta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK