2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

50 milliós tagi kölcsönt ad a város a Vagyonhasznosítási Kft.-nek

Illés György Cinó  |  2015. 11. 04., 09:20

Az 50 milliós kölcsönre a Kalocsa Szíve folyamatban lévő munkáinak előfinanszírozásához volt szükség, akárcsak egy korábbi, 30 milliós kölcsön estében. A Kalocsa Szíve projekt 100%-os finanszírozású, így a most rá költött összegek a pályázati forrásból a beruházás-sorozat elszámolása után lehívhatóak. Az elnyert, utólagosan kifizetendő támogatásból fizeti majd vissza az összeget a város kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság az önkormányzat kasszájába. Egyidejűleg döntöttek a korábbi kölcsön visszafizetési határidejének meghosszabbításáról is, amit a projekt lezárása végső határidejének kitolása indokol.

Az érsekség beruházásai határidő-hosszabbítást kértek, és meg is kapták jövő év márciusának utolsó napjáig, így a teljes projekt elszámolására ekkor kerülhet sor.

A most megítélt kölcsön összegét a Vagyonhasznosítási Kft. csak a megjelölt célra fordíthatja. A korábbi, 30 milliós kölcsönt egy trafóház létesítésére fordították. Azzal egyidejűleg, a július utolsó csütörtökén tartott testületi ülésen a cég számlatartozásaira további 45 milliós kölcsönt ítéltek meg.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A mostani javaslat előterjesztője, dr. Bálint József a napirend fölvezetésében elmondta: a jelenlegi információk szerint az így már összesen nyolcvanmilliós tagi kölcsön elegendő lesz a projekt végigviteléhez, bár ezzel kapcsolatban bizonytalanságának is hangot adott a polgármester, rámutatva, hogy ez a mostani kiadás sem volt tervezve, annak szükségességéről maga is csak most értesült. A program átvételekor sem kapott jelzést a fölmerülő kötelezettségekről. A kiadások tervezésénél a jövőben nagyobb fegyelmet tart indokoltnak – derült ki a polgármester által elmondottakból.

Katus Attila a pénzügyi bizottság álláspontját ismertetve annak támogatását tolmácsolta.

Más hozzászóló nem lévén a polgármester fölolvasta a szokatlanul hosszú, nyolc pontból álló határozatot, ami bő három percet vett igénybe. A döntéssel ugyanis nemcsak a kölcsön kifizetéséről és a visszafizetés határidejéről kellett határozni, hanem meg kellett jelölni a szükséges költségvetési átalakításokat is, amelyek a soron következő költségvetés-módosítás alkalmával kerülnek ténylegesen átvezetésre a költségvetés rovatai és sorai közt.

A javaslatot tíz igen szavazattal – Tihanyi Tiborné és Török Ferenc képviselők igazolt távollétében egyhangúan – elfogadta a testület.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK