2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Beléptünk a HACS-ba

Illés György Cinó  |  2015. 11. 13., 11:27

Az Üde Kunság Vidékfejlesztési Egyesület egyike azoknak az önkormányzatokat tömörítő szervezeteknek, amelyek a 2014-2020-as programozási időszakban a területalapú vidékfejlesztés gazdasági, társadalmi szempontból koherens egységet képező célterületeit képezik. E tervezési, illetve szervezeti rendszernek önkormányzatokat tömörítő egysége az úgynevezett helyi akciócsoport, azaz HACS.

Az üde Kunság Vidékfejlesztési Egyesülethez való csatlakozásunk jelentősége abban rejlik, hogy annak révén városunk hozzáférhet bizonyos forrásokhoz a LEADER program keretében, amely az 5000 lakosnál nagyobb lélekszámú városok előtt zárva volt. A tízezres lakosságszámnál nagyobb települések – mint Kalocsa – csak külterületeikkel vehetnek részt. A kiskőrösi központú Üde Kunság Egyesület kereste föl az önkormányzatot, hogy fölajánlja a csatlakozás, ezzel esetleg bizonyos források megszerzésének lehetőségét. Ugyanebbe a LEADER-közösségbe olvasztották be a Dunamenti LEADER-közösséget is – derült ki az előterjesztő polgármester által elmondottakból.
Dr. Bálint József hozzátette: „függetlenül attól, hogy hol van, és mi a neve”, úgy látja, hogy csak nyerhetünk ezzel, így az előterjesztésben foglaltak elfogadását javasolta a testületnek.

Ha már Negyvenszállás érdekében nyerhetünk egy kisbuszt, már az is jó lesz nekünk. Ha legalább ennyi. De én bízom benne, hogy nem csak erről szól a történet! A jogi bizottság támogató álláspontját annak elnöke, dr. Angeli Gabriella ismertette. Más hozzászólás nem lévén, szavazás következett, amelynek során a javaslat mind a jelenlévő tíz képviselő igen szavazatát megkapta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés