2022. 05. 18. szerda
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Font Sándor töretlenül, immár hetedszer vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét – Ünnepség a városházán

Zsiga Ferenc  |  2022. 04. 20., 17:14

A 2022. évi országgyűlési képviselői választáson a Kalocsa székhelyű 03.számú választókerületben ismét, immár hetedik alkalommal, töretlenül Font Sándor szerzett mandátumot. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a kalocsai városházán április 20-án, szerdán, a 14 órakor kezdődő ünnepségen a választókerület polgármesterei és közigazgatási vezetői jelenlétében Dr. Schön Ferenctől, a Választási Bizottság elnökétől vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét.

A bensőséges kis ünnepség résztvevői elénekelték a Himnuszt, majd Betlenné Dajkó Ágnes fuvolaszólója következett, zongorán kísért Csupor Balázs. Kállai Sándor szavalata elhangzását követően dr. Schön Ferenc, a Választási Bizottság elnöke lépett a mikrofonhoz.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Mint elhangzott:

Tisztelt Képviselő úr! Tisztelt Jelenlévők! A Bács-Kiskun Megyei 03. számú egyéni választókerület Választási Bizottsága nevében bejelentem, hogy a 2022. évi országgyűlési választás választókerületünkben rendben, a jogszabályi előírásoknak megfelelően - a jelölt állítástól a kampány időszakon át a szavazásig és a szavazatszámlálásig -  törvényesen és eredményesen lezajlott.
A jelölés során hat jelölőszervezet vette fel a jelölő íveket, öt jelöltnek volt meg a jelöltállításhoz szükséges aláírása…
A választókerület 29 településének 89 szavazókörében 65242 választásra jogosult személy él. Közülük a szavazáson 45135 fő vett részt, ami 69 százalékos részvételnek felel meg.
Az érvényes szavazatok száma 44540 volt. Április 9-én, a külképviseleteken és az átjelentkezéssel leadott szavazatok, a Kalocsai 09. számú szavazókörben leadott szavaztok együttes megszámlálása után alakult ki a 100 százalékos feldolgozottság.


E szerint a FIDESZ-KDNP jelöltje, Font Sándor úr 26592 szavazatot kapott, mely az összes szavazat 59,7 százaléka.Az Egységben Magyarországért jelöltje, dr. Magóné Tóth Gyöngyi 13464 szavazatot szerzett, ami 30,23 százaléknak felel meg.
A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Szabó Patrik 2778 szavazatot kapott, ami 6,24 százalékot jelent.
A Megoldás Mozgalom jelöltje, dr.Kudron-Tonigold Nándor 1314 szavazatot kapott, ami 2, 94 százalékos eredmény.
A Normális Élet Pártja jelöltje, Tara Lajos 394 szavazatot kapott, ami 0,89 százalékot jelent.


A Választási Bizottság 2022. április 9-én meghozott és április 12-én jogerőre emelkedett határozatával megállapította, hogy a választás eredményes volt, a megválasztott egyéni képviselő-jelölt Font Sándor, a FIDESZ-KDNP jelöltje, 29592 szavazattal.A Bizottság nevében szívből gratulálok a megválasztott és újjáválasztott országgyűlési képviselőnek, felelősségteljes munkát, sok siket, erőt, egészséget kívánunk! ”– mondta Dr. Schön Ferenc, majd Font Sándornak átnyújtotta az egyéni országgyűlési képviselői megbízólevelét.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Font Sándor a megbízólevél átvétele után elmondta:

„Tisztelt Elnök úr!

Köszönöm a munkájukat! Aki figyelemmel kísérte az egyes beadványokat, ami Önökhöz érkezett, az tapasztalhatta, talán átlagon felüli volt, és némelyik beadvány még mosolyt is fakaszthatott a bírálók körében.

Megszeretném köszönni az itt jelenlévő polgármestereken és a médián keresztül mindazoknak a bizalmát, akik az országgyűlésbe juttattak! Mindenekelőtt azon választók döntését köszönöm, akik a hetedik országgyűlési képviselői mandátumhoz juttattak!A hetedik, tehát ez azt jelenti, hogy 2002 és 2010 között ugyan egyéni képviselő voltam, de nem a FIDESZ-KDNP pártszövetség kormányzott. Ez azt is jelenti, hogy akkor is kitartottak mellettem, amikor nehezebb idők voltak.
Most úgy érzem, hogy erre a kitartásra és támogatásra szükség lesz. Talán csak a 2010-es választás után gondoltuk, éreztük azt, hogy elég nehéz az a helyzet, amivel az országgyűlési képviselőknek és a Kormánynak munkája lesz. Most valami hasonlót érzek, de akkor persze a belső magyarországi rossz állapot miatt érezhettük ezt, ám most nem erről van szó. A gazdaságunk a tavalyi évben az Európai Unión belül a legmagasabb növekedést érte el, tehát a muníciónkkal nincsen baj. Viszont van egy olyan környezeti hatás, az EU-val folytatott vitánk a Magyarországnak járó támogatási pénzek folyósításáról, vagy a mindenki által ismert orosz-ukrán háború, és annak egyelőre beláthatatlan következményei, amely nem teszi lehetővé, hogy az eddig szokásos módon tervezzük Magyarország életét, és ebbe beletartozik mindenki, aki itt Magyarországon tevékenykedik. A tavaly ősz óta tartó élelmiszerár – emelkedés, az alapvető bányászati termékek, és tovább sorolhatnám áremelkedése. Ezek hatását mindenki érzi, nem tudjuk kivonni magunkat alóla. Mindenki tudja, hogy nem Magyarország az egyetlen, amely ennek a nem kívánatos eseménysornak a megváltoztatását el tudná érni. Tehát a feladat nem kicsi azoknak, akik most, 199-en lesznek parlamenti képviselők. Ezért mondtam az elején, hogy számítok az Önök támogatására és kitartására, most is!

Úgy készülünk, hogy a térségnek a jelenlegi tudásunk szerint nagyon szép, prosperáló jövőjét látjuk. Itt, Kalocsán talán a legbefolyásosabb ilyen esemény a híd építése, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a Paks II. tervezett tovább építése, amelyre egyelőre a beruházó garanciát vállalt. Ilyen nagy hatású a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítése, és mind a híd, mind a vasút építése ebben a ciklusban be fog fejeződni!” mondta a képviselő, aki végül azt ígérte, a választókörzet valamennyi polgáráért dolgozni fog, természetesen azokért is, akik nem rá adták le szavazatukat.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Az ünnepség folytatásában dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere elsőkét gratulált Font Sándornak, és feleségének, akit egy virágcsokor átnyújtásával is köszöntött. A polgármester egy virágcsokrot Varga Nellinek, a képviselő kabinetfőnökének nyújtott át a választások során végzett fáradhatatlan és eredményes munkája elismeréseként.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Az esemény pezsgős koccintással, a jelenlévők gratulációinak fogadásával zárult. A résztvevők sok sikert kívántak Font Sándor immár hetedik országgyűlési képviselői ciklusban végzett munkájához.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés