2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa Város Tudományos Életéért – Tóth Mike-díjat vett át Baranyiné Hellényi Viktória, a Kossuth igazgatóhelyettese

Illés György Cinó  |  2023. 08. 20., 17:42

Kalocsa város hagyományai szerint az augusztus 20-ai ünnepi képviselő-testületi ülés keretében adják át a város kitüntető díjait, amelyek közül a Kalocsa Város Tudományos Életéért Tóth Mike-díjat vehetett át Baranyiné Hellényi Viktória. Méltatását az alábbiakban változatlan formában tesszük közzé.

Az ünnepi testületi ülésről, így az összes kitüntetettről már önálló cikkben beszámoltunk. Közülük most a Kalocsa Város Tudományos Életéért Tóth Mike-díjat átvett Baranyiné Hellényi Viktória méltatását ismertetjük:

Baranyiné Hellényi Viktória 1975. december 11-én született Budapesten. A középiskolát Budapesten a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban, speciális francia nyelvi tagozaton végezte. 1994-ben érettségizett, ekkor tett záróvizsgát idegenvezetésből magyar és német nyelven, jeles minősítéssel.
1999-ben végzett a Veszprémi Egyetem Mérnöki Karán Idegenforgalmi és szálloda szakon. Tanulmányai közben ismerkedett meg férjével, Baranyi Tiborral, aki miatt Kalocsára költözött.

1996-ban, menedzser asszisztensi gyakorlata során már egyesületi szakmai munkát végez Bács-Kiskun megye turisztikai civil szervezeteinél, térségi turisztikai vonzerőleltárt és vállalkozói térképet állít össze, egyesületi arculatot tervez, programajánlatokat készít, előadásokat tart és szervez.

2000. február 1-től dolgozik a  Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Technikumban, először mint szaktanár, később mint szakmacsoport-felelős, munkaközösség vezető, 2016-tól pedig mint szakmai igazgatóhelyettes.

2003-ban közgazdász tanári végzettéget szerez idegenforgalmi és szálloda szakon, a Budapesti Gazdasági Főiskolán, 2010-ben pedig mesterképzésen vesz részt. 2015-ben leteszi a közoktatási vezető és pedagógus szakvizsgát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Pedagógiai céljának tartja az elmúlt évek alatt, folyamatosan változó szakmai ismeretekkel való lépéstartást, önképzést, továbbképzést, a logikus gondolkodás fejlesztését, a gondolkodtatva oktatást.
Fontos számára a kreativitás, a szakmai elhivatottság, a lelkesedés és a szakmai alázat. Munkája során értéket közvetít, kölcsönös tiszteletre tanít, az empátia, a tolerancia, az együttműködés, és a felelősségérzet fontosságát hangsúlyozza. Diákjai szakmai pályafutását is követi, támogatást nyújt – tananyagban, tanáccsal vagy szakdolgozattal kapcsolatban is.

Szakmai igazgatóhelyettesként a szakmai képzést irányítja, képzési programokat készít az intézmény összes szakmájára vonatkozólag, nappali és esti képzésekre egyaránt, melyet több más intézmény is átvett.
Szakmai rendezvényeket szervez, kapcsolatot tart a partnerszervezetekkel, duális képzőhelyekkel, szakmai évközi és nyári gyakorlatok szervezését végzi. Koordinálja a felnőttoktatást, képzések kidolgozását készíti.

Legkedvesebb feladatai közé tartozik a felzárkóztatás szervezése, tehetséggondozás, versenyeken való részvétel, mentorálás, szakmai gyakorlatok megszervezése.

Kezdeményezései között legjelentősebbek a szakmai próbavizsga bevezetése, az európai és országos hatókörű PÉNZ7 témahéthez történő csatlakozás a kezdetektől, ingyenes pénzügyi-gazdasági tréningek megszervezése a tanulóknak, szakmai kirándulások, „kitelepített” órák megszervezése valós gazdasági körülmények között élmények, legfrissebb trendek átadásával.

Tanulói rendszeresen a legjobbak között végeznek a vendéglátó iskolák tanulóinak Kárpát-medencei szabadtéri Tóth Jutka Emlékversenyén, ezüst, és bronzérmekkel.
A Corvinus Egyetem K-Kari Napok Középiskolás versenyén, nem közgazdasági iskolaként 2 csapattal országos 5. és 7. helyezést ért el. Az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyén rendszeresen döntős helyezést érnek el érettségiző tanulói, akik így többletpontokat is szereznek a felvételihez.
2011-2023 között 8 alkalommal kapott adott tanévben nyújtott kiemelkedő pedagógiai munkáért elismerést, 2016-ban Kunszt-díjban részesült.

Hitvallása:
Ahol emberszeretet van, ott jelen van a mesterség szeretete is.”
/Hippokratész/

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK