2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Komoly viták várhatók a csütörtöki képviselő-testületi ülésen – Belső elkerülő út, Hunyadi Kollégium értékesítése a napirenden

Zsiga Ferenc  |  2024. 01. 25., 08:19

Komoly vitákat sem nélkülöző képviselő-testületi ülés várható január 25-én, csütörtökön a kalocsai városházán. A 15 órakor kezdődő tanácskozás napirendjén két olyan, a polgármester által jegyzett előterjesztés szerepel, amelyek közül a „Belső elkerülő út megépítéséhez önkormányzati szándéknyilatkozat a Magyar Állam részére” című, a szükséges támogató szavazatok hiányában immár harmadszor kerül a grémium elé.

Számos jel utal arra - mások mellett az ellenzéki képviselők közösségi médiában tett bejegyzései és a témában kezdeményezett internetes szavazás-, hogy a Kossuth Lajos utca 14-16 szám alatti ingatlan, a volt Hunyadi Kollégium értékesítéséről szóló előterjesztés régi vitát nyit meg arról, hogy a város eladja-e az egy ideje üresen álló, viszont jó fekvésű, felújításra váró patinás épületkomplexumot. Az előterjesztő szerinti 270 millió forintért történő, kizárólag beruházásokra, felújításokra fordítható összegért való értékesítés mellett és ellen szóló érvek felsorakoztatásában most újabb fejlemény van: az ellenzék szerint az épületkomplexumra ajánlatot tevő NIBELC Manpower Kft., amelynek fő tevékenysége emberierőforrás-ellátás, -gazdálkodás, dél-kelet ázsiai munkaerőt szállásolna el a központi fekvésű ingatlanban. Álláspontjuk szerint ezzel jelentősen csökkenne a kalocsaiak munkához jutásának esélye és előbb vagy utóbb egyéb, a kulturális különbségekből adódó konfliktusok is felütnék fejüket.

Az ülésen más ügyek megtárgyalása mellett pályázatot írnak ki a Szociális Központ intézményvezetői álláshelyére, továbbá zárt ülése keretében új tagokat választanak az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft., valamint a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságába.

A testületi ülésen hozott döntésekről, a vitáról a tanácskozást követően beszámolunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK