2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Lekapcsolják Kalocsa díszvilágítását – A karácsonyi fények megmaradnak

Lekapcsolják Kalocsa díszvilágítását – A karácsonyi fények megmaradnak
Illés György Cinó  |  2022. 10. 26., 19:34

Mai ülésén döntött a képviselő-testület arról, hogy a drasztikusan megdrágult energiadíjakra, illetve arra tekintettel, hogy az érvényben lévő szabályok az önkormányzatokat az kedvezményes energiaszolgáltatás lehetőségéből kizárják, november 1-jétől határozatlan ideig kedvezmény takarékossági okokból szüneteltetik a város díszvilágításának üzemeltetését. Az előterjesztett javaslat csak az adventi koszorúnak kegyelmezett volna, a belváros karácsonyi fényeit módosító javaslat mentette meg.

Az előterjesztés a korlátozás által érintett díszvilágítási elemek közt fölsorolta a karácsonyi ünnepi megvilágítást is, az adventi koszorú négy gyertyája kivételével.
A gazdaságfejlesztési bizottság mai, szerdai ülésén azonban módosító indítványt fogadtak el erre az előterjesztésre, amelyet Kákonyi István képviselő, bizottsági elnök ismertetett az ülésen.

A MÓDOSÍTÓ JAVASLAT AZT INDÍTVÁNYOZTA, HOGY A SÉTÁLÓUTCA ÉS A VÁROSHÁZA DÍSZKIVILÁGÍTÁSÁT MÉGIS ÉPÍTSÉK KI.

Ezeken a szakaszokon rendszeresített égősor már LED technológiájú, így a fogyasztása szerényebb, ami lehetővé teszi, hogy a város számára ezzel kedveskedjen az önkormányzat, ami nem is kerülne túlságosan sokba – érvelt Kákonyi István.

Az előterjesztő, dr. Filvig Géza a javaslatot befogadta előterjesztésébe, így erről szavazni nem kellett.

Később pontosították, hogy a módosító javaslat az advent első vasárnapi gyertyagyújtástól a teljes adventi és karácsonyi időszakra vonatkozna, hiszen ilyenkor sokan látogatnak ki ide, családostól.

A takarékossági korlátozás alá esik azonban a Schöffer-torony díszvilágítása, valamint a település díszvilágítása, annak összesen 206 díszvilágítási eszközével, a szobormegvilágító fények, térsík lámpák, földbe süllyesztett díszvilágítási elemek, a sétálóutca megvilágítása is.

A fenti módosító indítvánnyal együtt a javaslatot a testület 11 jelenlévő tagja – Szabó Balázs képviselő előre bejelentett távolléte mellett – egyhangúlag elfogadta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK