2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Lekapcsolják Kalocsa díszvilágítását – A karácsonyi fények megmaradnak

Lekapcsolják Kalocsa díszvilágítását – A karácsonyi fények megmaradnak
Illés György Cinó  |  2022. 10. 26., 19:34

Mai ülésén döntött a képviselő-testület arról, hogy a drasztikusan megdrágult energiadíjakra, illetve arra tekintettel, hogy az érvényben lévő szabályok az önkormányzatokat az kedvezményes energiaszolgáltatás lehetőségéből kizárják, november 1-jétől határozatlan ideig kedvezmény takarékossági okokból szüneteltetik a város díszvilágításának üzemeltetését. Az előterjesztett javaslat csak az adventi koszorúnak kegyelmezett volna, a belváros karácsonyi fényeit módosító javaslat mentette meg.

Az előterjesztés a korlátozás által érintett díszvilágítási elemek közt fölsorolta a karácsonyi ünnepi megvilágítást is, az adventi koszorú négy gyertyája kivételével.
A gazdaságfejlesztési bizottság mai, szerdai ülésén azonban módosító indítványt fogadtak el erre az előterjesztésre, amelyet Kákonyi István képviselő, bizottsági elnök ismertetett az ülésen.

A MÓDOSÍTÓ JAVASLAT AZT INDÍTVÁNYOZTA, HOGY A SÉTÁLÓUTCA ÉS A VÁROSHÁZA DÍSZKIVILÁGÍTÁSÁT MÉGIS ÉPÍTSÉK KI.

Ezeken a szakaszokon rendszeresített égősor már LED technológiájú, így a fogyasztása szerényebb, ami lehetővé teszi, hogy a város számára ezzel kedveskedjen az önkormányzat, ami nem is kerülne túlságosan sokba – érvelt Kákonyi István.

Az előterjesztő, dr. Filvig Géza a javaslatot befogadta előterjesztésébe, így erről szavazni nem kellett.

Később pontosították, hogy a módosító javaslat az advent első vasárnapi gyertyagyújtástól a teljes adventi és karácsonyi időszakra vonatkozna, hiszen ilyenkor sokan látogatnak ki ide, családostól.

A takarékossági korlátozás alá esik azonban a Schöffer-torony díszvilágítása, valamint a település díszvilágítása, annak összesen 206 díszvilágítási eszközével, a szobormegvilágító fények, térsík lámpák, földbe süllyesztett díszvilágítási elemek, a sétálóutca megvilágítása is.

A fenti módosító indítvánnyal együtt a javaslatot a testület 11 jelenlévő tagja – Szabó Balázs képviselő előre bejelentett távolléte mellett – egyhangúlag elfogadta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK