2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ők kapják a városi kitüntető díjakat

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 07. 11., 11:45

Legutóbbi ülésén, zárt ajtók mögött döntött a kalocsai képviselő-testület a városi kitüntető díjak adományozásáról. A helyi kötődésű emberekről elnevezett elismeréseket augusztus 20-án adják majd át az arra érdemeseknek.

A képviselő-testület döntése értelmében idén 12 díjazott vehet át méltatása után kitüntetését, vagyis oklevelet és egy-egy művészi kivitelű, bronzból készült plakettet.
Ők a következők:

Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető Díját Vargáné Tóth Mária köztisztviselő több évtizedes kiemelkedő és humánus munkájáért veheti majd át.

A Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért – Dreisziger Ferenc Díjat Perity Lajos iskolaigazgatónak adományozzák kiemelkedő intézményvezetői munkájáért.

Kalocsa Város Tudományos Munkáért – Tóth Mike Díjban részesítik Romsics Imre múzeumigazgatót, a város és környéke történetének és hagyományainak kutatásáért és elismert tudományos munkájáért.

Kalocsa Városért Díjak, 2015
Forrás: KALOhírek archív

Kalocsa Város Népművészetéért – Király Ilus Díjat vehet át augusztus 20-án Romsics Lászlóné népművészet mestere a kalocsai népi hagyományok megőrzéséért.

Kalocsa Város Művészetéért – Haynald Lajos Díjat idén Papp Róbert tanár kap gyermekversek alkotásáért.

Kalocsa Város Közművelődéséért – Cziráki Imre Díjat Sallainé Kővágó Rózsa könyvtáros, a magas szintű könyvtári és ezzel összefüggő közösségteremtő munkája elismeréseként vihet majd haza.

Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc Díjat adományoznak Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezetőnek szervező és lelkiismeretes munkájáért, valamint a városi rendezvényeken végzett aktív szerepvállalásáért.

Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor Díjban részesítik Baranyainé Vörös Anikó vezető asszisztenst egészségügyi tájékoztató és szervező munkájáért.

A Kalocsa Város Gazdaságáért – Vidats István Díj idén Bakos Jánosné vegyészmérnökhöz kerül szakmai és gazdaságfejlesztő tevékenységéért.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László Díjat adományoznak posztumusz Bernáth Istvánnak a városi labdarúgás szervezéséért és támogatásáért.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László Díjat vehet át Réfy Walter úszó, kiemelkedő sportsikerei elismeréseként.

A Kalocsa Város Szociális Munkáért Díjat Bálint Miklós lelkésznek ítélték a rászorulók érdekében végzett karitatív munkájáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 10., 07:35
A rendkívül szoros eredményre tekintettel több helyen újraszámlálják a szavazatokat így, még nem dőlt el véglegesen a fővárosi főpolgármesteri cím kérdése, és a kalocsai polgármesteri címmel kapcsolatban sem végleges a tegnap közölt eredmény. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK