2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ők kapják a városi kitüntető díjakat

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 07. 11., 11:45

Legutóbbi ülésén, zárt ajtók mögött döntött a kalocsai képviselő-testület a városi kitüntető díjak adományozásáról. A helyi kötődésű emberekről elnevezett elismeréseket augusztus 20-án adják majd át az arra érdemeseknek.

A képviselő-testület döntése értelmében idén 12 díjazott vehet át méltatása után kitüntetését, vagyis oklevelet és egy-egy művészi kivitelű, bronzból készült plakettet.
Ők a következők:

Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető Díját Vargáné Tóth Mária köztisztviselő több évtizedes kiemelkedő és humánus munkájáért veheti majd át.

A Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért – Dreisziger Ferenc Díjat Perity Lajos iskolaigazgatónak adományozzák kiemelkedő intézményvezetői munkájáért.

Kalocsa Város Tudományos Munkáért – Tóth Mike Díjban részesítik Romsics Imre múzeumigazgatót, a város és környéke történetének és hagyományainak kutatásáért és elismert tudományos munkájáért.

Kalocsa Városért Díjak, 2015
Forrás: KALOhírek archív

Kalocsa Város Népművészetéért – Király Ilus Díjat vehet át augusztus 20-án Romsics Lászlóné népművészet mestere a kalocsai népi hagyományok megőrzéséért.

Kalocsa Város Művészetéért – Haynald Lajos Díjat idén Papp Róbert tanár kap gyermekversek alkotásáért.

Kalocsa Város Közművelődéséért – Cziráki Imre Díjat Sallainé Kővágó Rózsa könyvtáros, a magas szintű könyvtári és ezzel összefüggő közösségteremtő munkája elismeréseként vihet majd haza.

Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc Díjat adományoznak Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezetőnek szervező és lelkiismeretes munkájáért, valamint a városi rendezvényeken végzett aktív szerepvállalásáért.

Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor Díjban részesítik Baranyainé Vörös Anikó vezető asszisztenst egészségügyi tájékoztató és szervező munkájáért.

A Kalocsa Város Gazdaságáért – Vidats István Díj idén Bakos Jánosné vegyészmérnökhöz kerül szakmai és gazdaságfejlesztő tevékenységéért.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László Díjat adományoznak posztumusz Bernáth Istvánnak a városi labdarúgás szervezéséért és támogatásáért.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László Díjat vehet át Réfy Walter úszó, kiemelkedő sportsikerei elismeréseként.

A Kalocsa Város Szociális Munkáért Díjat Bálint Miklós lelkésznek ítélték a rászorulók érdekében végzett karitatív munkájáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés