2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Szijjártó Péter Font Sándor kíséretében tett látogatást a Városházán, Filvig Géza fogadta – A téma a Paks II. beruházás volt

2022. 10. 22., 12:45

Foktőn, a Viterra Növényolajgyártó Kft. telephelyén mások mellett a kalocsai és környékbeli vállalkozások valamennyi üzemmérete által megvalósított, 20 milliárd forintos növényolaj-finomító bővítő beruházást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője és David Mattiske, a cégcsoport vezérigazgatója október 20-án délelőtt avatta fel. Az ünnepi eseményt követően Szijjártó Péter és Font Sándor a miniszteri konvojjal a kalocsai Városházára érkezett. A vezető politikusokat az épület előtt dr. Filvig Géza polgármester fogadta, aki Szijjártó Péterrel és Font Sándorral szűk körben folytatott megbeszélését.

Az miniszteri látogatást követően Filvig Géza polgármester portálunk kérdésére elmondta:

Szijjártó Péter úr, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, a Paks II. fejlesztésért is felelős miniszter meghívásomnak eleget téve látogatott ma a kalocsai Városházára, ahol miniszter úr szoros programjára is figyelemmel rövid megbeszélés keretében folytattam egyeztetést Szijjártó Péter és Font Sándor urakkal.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A megbeszélésen ezúttal is megköszöntem miniszter úrnak azt az évek óta tartó kitüntető figyelmét, amit a városunk iránt tanúsít, és hogy a Külügyminisztérium és a tárcavezető az elmúlt években számos alkalommal segítette a Kalocsa érdekében álló találkozók megszervezését.

Ezen alkalommal természetesen a Paks II. beruházás volt a fő téma, hiszen amellett, hogy Szijjártó Péter úr lett a Paks II. fejlesztéséért felelős miniszter, az utóbbi időben a megaberuházás központi szervezetében is számos személyi változás történt.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Városvezetői indíttatásomon, és azon túl, hogy a TEIT elnöke vagyok, az egyeztetésen feltett kérdés megfogalmazásában az is motivált, hogy az elmúlt időszakban többen fordultak személyesen hozzám azzal a kérdéssel: Kalocsa városnak várható-e bármi szerepe a paksi fejlesztés kapcsán? Ezt a sokakat foglalkoztató, a város, a térség jövője szempontjából kardinális kérdést a mai napon volt lehetőségem személyesen is feltenni miniszter úrnak.
Konkrét kérdésemre miniszter úr konkrét választ adott, amikor leszögezte, hogy a korábbiaknak megfelelően továbbra is számítanak városunk támogatására az új paksi atomerőmű beruházás megvalósításakor - nyilatkozta Dr. Filvig Géza.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK