2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Továbbra is láthatóak vágatlanul a testületi ülések a KTV-n

Illés György Cinó  |  2015. 12. 02., 08:31

Az egyebek alatt Török Ferenc vetette föl, hogy a korábbitól eltérő műsorrend szerint közvetíti a testületi üléseket a Kalocsa TV. Kiderült: a képviselő nyitott kapukat dönget, mivel most is leadják a testületi ülések fölvételeit vágatlan formában, mégpedig kétszer is, csak épp nem a korábban megszokott időben. Ennek kapcsán szó esett a Kalocsa Kulturális Központnál végzett költségvetési átcsoportosításokról is, amelyek során a saját többletbevételei terhére hajthat végre eszközfejlesztést a televízió.

Török Ferenc mások által megfogalmazott igényt tolmácsolt, hozzátéve, ő maga is egyetért a választók fölvetésével. Elmondta, egyre több idős ember keresi meg azzal, hogy szívesen nézte végig a testületi ülések vágatlan közvetítéseit.
Az előző ciklusban vágatlanul, még aznap este leadta a Kalocsa TV a testületi ülésekről készült fölvételét.

Most, azt mondják, megvágják, szétvágják, darabokban adják le, éjfél után adják le, ameddig már nem tudnak fönnmaradni. Szeretnék kérni, hogy ha valami jól működött, és a lakosság érdekét szolgálja, mert szerintem ez egy fontos dolog, hogy innen tudtak tájékozódni, akkor hozzuk vissza ezt! – mondta Török, arra kérve a polgármestert és a TV-t felügyelő intézményvezetőt, hogy vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy aznap, teljes terjedelmében, vágatlanul megnézhesse a lakosság a testületi ülések anyagát, ami szerinte nem lehet probléma, hiszen az előzőekben négy éven keresztül jól működött.

A polgármester válaszában elmondta: ők nem adtak semmiféle utasítást a Kalocsa TV felé, de úgy tudja – bár időbeosztása miatt nem tudja nézni a KTV adásait, csak az interneten elérhető részeket –, hogy leadják a képviselő testület ülését vágatlanul, egyszer.

Azt tudom, hogy részeket szoktak kiemelni híradóban, (…) és két olyan műsor van, amelyben már vágott anyagot adnak, nem az egészet, csak az ő általuk úgy ítélt részeket. De úgy tudom, leadják [vágatlanul is] – mondta válaszában dr. Bálint József polgármester, hozzátéve, hogy jelezni fogja a kérést a főszerkesztőnek, bár a sugárzási időpontok, anyagok meghatározása az ő kompetenciájuk.

Jelezni fogjuk, hogy ilyen igény van, hogy vágatlanul adják le. Nem szégyelljük a testületi üléseinket, nyugodtan le lehet adni. Van, ahol nem adják le, tudok olyanokat is, de hát, úgy látszik, hogy félnek valamitől. – fűzte hozzá a tárgytól kissé eltérve a polgármester.

Török Ferenc viszontválaszában a Kalocsa TV tervezett eszközbeszerzései kapcsán reményét fejezte ki, hogy a kábelszolgáltatónál végzett fejlesztések következtében szélesedő technikai lehetőségeket az új, korszerű eszközök, kamerák és egyebek segítségével annak megfelelő minőségű tartalommal tudják majd megtölteni, és magasabb színvonalú Kalocsa TV-s programokat, műsorokat láthatunk majd, és a testületi ülést is – mondta a képviselő, szintén némileg eltérve a tárgytól, majd a témához vargabetűvel mégiscsak visszakanyarodva.

– Nem véletlen volt az átcsoportosítás kérése – mondta a Török által elmondottakhoz kapcsolódóan, egy korábbi napirend tárgyára utalva a polgármester.

[A Kalocsa Kulturális Központ „saját zsebében” történt átcsoportosítás ugyanennek a testületi ülésnek egyik napirendje alatt, az intézmény kérésére. Az átcsoportosítás révén váltak lehetővé a Török által is említett eszközbeszerzések, amelyek során kamerát és az adatok továbbítására és tárolására szolgáló technikai eszközöket, berendezéseket vásárolnának – A szerk.]

– Így a televízió a saját bevételei terhére végre tudja hajtani ezt a fejlesztést, nem kell külön forrást biztosítani – folytatta Bálint József.

Az idei évben, bármennyire is költségvetési szerv, hihetetlen jól teljesített a TV pénzügyi vonatkozásban. Mind a számlázott bevételei, mind azon kívüli, pályázati és egyéb pénzekből sikeresen szerzett bevételeket. Ez teszi lehetővé, hogy ne a városnak kelljen a zsebébe nyúlnia, mert voltak a TV-nek technikai problémái, amelyet meg kell oldani a biztonságos szolgáltatás érdekében.

Hogy milyen műsort csinálnak, az meg a stábon múlik – mondta a napirend lezárásaként a polgármester, hozzátéve, hogy úgy hallotta, ott is jó az összhang, és jól tudnak együtt dolgozni. Nekik ezúton is megköszönte munkájukat, a kérést pedig továbbítani fogja feléjük.

Vágatlanul: másnap este és hétfő reggel

Megkerestük a KTV főszerkesztőjét, Mácsai Tamást is, hogy milyen indokok alapján változtattak a műsorrenden, és megfontolja-e annak visszaváltoztatását. Tegnapi telefonos megkeresésünk során a főszerkesztő a következőket mondta el:

  • A testületi ülések felvételeit másnap este tíz órától vágatlanul vetítik. 
  • A műsorrenden nem történt változtatás, a mostani rendszert már elődje kialakította. Valóban volt olyan időszak, amikor már aznap adásba került az ülések anyaga, de volt, amikor csak másnap, mint jelenleg is. 
  • Azok, akiknek az időpont miatt az este tíztől kezdődő adás – esetenként valóban késő éjszakáig tartó – vetítése nem felel meg, a rá következő hétfő reggel fél kilenctől újra vágatlanul, teljes terjedelmében tekinthetik meg az ülések fölvételeit. 
  • Péntekenként este fél nyolc és nyolc között A Városházáról jelentjük című műsoruk keretében félórás blokkokban, egyenként vágatlan epizódokban, hiánytalanul teszik adásba a legutóbbi ülés anyagát. 
  • A vágatlan, teljes anyagot annak terjedelme miatt, technikai okokból sajnos nem tudják föltölteni a televízió onlájn felületére, így a KTV honlapján csak a félórás részletek érhetőek el, így ott szétdarabolva ugyan, de vágatlanul láthatóak a testületi ülések – tudtuk meg a főszerkesztő kérdésünkre adott válaszából. 

Azt is tudakoltuk, hogy a képviselő, illetve az általa hivatkozott lakosok kérésének eleget téve változtatnak-e a kialakult műsorrenden. Erre Mácsai Tamás elmondta: a jelenlegi műsorrendnél jobbat, a széleskörű tájékoztatásnak is megfelelőbbet nem tud elképzelni, hiszen egy délelőtti és egy késő esti adásban is láthatóak testületi ülések a vágatlan fölvételei. Ennél többször nem kívánják leadni a továbbiakban sem, de nem is nagyon lenne módjuk, hiszen a különböző jellegű programok műsoridőinek arányait szigorú szabályok kötik, és nem is szeretnék, ha a Kalocsa TV másról se szólna, mint a testületi ülések közvetítéséről és a politikáról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK