2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Továbbra is láthatóak vágatlanul a testületi ülések a KTV-n

Illés György Cinó  |  2015. 12. 02., 08:31

Az egyebek alatt Török Ferenc vetette föl, hogy a korábbitól eltérő műsorrend szerint közvetíti a testületi üléseket a Kalocsa TV. Kiderült: a képviselő nyitott kapukat dönget, mivel most is leadják a testületi ülések fölvételeit vágatlan formában, mégpedig kétszer is, csak épp nem a korábban megszokott időben. Ennek kapcsán szó esett a Kalocsa Kulturális Központnál végzett költségvetési átcsoportosításokról is, amelyek során a saját többletbevételei terhére hajthat végre eszközfejlesztést a televízió.

Török Ferenc mások által megfogalmazott igényt tolmácsolt, hozzátéve, ő maga is egyetért a választók fölvetésével. Elmondta, egyre több idős ember keresi meg azzal, hogy szívesen nézte végig a testületi ülések vágatlan közvetítéseit.
Az előző ciklusban vágatlanul, még aznap este leadta a Kalocsa TV a testületi ülésekről készült fölvételét.

Most, azt mondják, megvágják, szétvágják, darabokban adják le, éjfél után adják le, ameddig már nem tudnak fönnmaradni. Szeretnék kérni, hogy ha valami jól működött, és a lakosság érdekét szolgálja, mert szerintem ez egy fontos dolog, hogy innen tudtak tájékozódni, akkor hozzuk vissza ezt! – mondta Török, arra kérve a polgármestert és a TV-t felügyelő intézményvezetőt, hogy vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy aznap, teljes terjedelmében, vágatlanul megnézhesse a lakosság a testületi ülések anyagát, ami szerinte nem lehet probléma, hiszen az előzőekben négy éven keresztül jól működött.

A polgármester válaszában elmondta: ők nem adtak semmiféle utasítást a Kalocsa TV felé, de úgy tudja – bár időbeosztása miatt nem tudja nézni a KTV adásait, csak az interneten elérhető részeket –, hogy leadják a képviselő testület ülését vágatlanul, egyszer.

Azt tudom, hogy részeket szoktak kiemelni híradóban, (…) és két olyan műsor van, amelyben már vágott anyagot adnak, nem az egészet, csak az ő általuk úgy ítélt részeket. De úgy tudom, leadják [vágatlanul is] – mondta válaszában dr. Bálint József polgármester, hozzátéve, hogy jelezni fogja a kérést a főszerkesztőnek, bár a sugárzási időpontok, anyagok meghatározása az ő kompetenciájuk.

Jelezni fogjuk, hogy ilyen igény van, hogy vágatlanul adják le. Nem szégyelljük a testületi üléseinket, nyugodtan le lehet adni. Van, ahol nem adják le, tudok olyanokat is, de hát, úgy látszik, hogy félnek valamitől. – fűzte hozzá a tárgytól kissé eltérve a polgármester.

Török Ferenc viszontválaszában a Kalocsa TV tervezett eszközbeszerzései kapcsán reményét fejezte ki, hogy a kábelszolgáltatónál végzett fejlesztések következtében szélesedő technikai lehetőségeket az új, korszerű eszközök, kamerák és egyebek segítségével annak megfelelő minőségű tartalommal tudják majd megtölteni, és magasabb színvonalú Kalocsa TV-s programokat, műsorokat láthatunk majd, és a testületi ülést is – mondta a képviselő, szintén némileg eltérve a tárgytól, majd a témához vargabetűvel mégiscsak visszakanyarodva.

– Nem véletlen volt az átcsoportosítás kérése – mondta a Török által elmondottakhoz kapcsolódóan, egy korábbi napirend tárgyára utalva a polgármester.

[A Kalocsa Kulturális Központ „saját zsebében” történt átcsoportosítás ugyanennek a testületi ülésnek egyik napirendje alatt, az intézmény kérésére. Az átcsoportosítás révén váltak lehetővé a Török által is említett eszközbeszerzések, amelyek során kamerát és az adatok továbbítására és tárolására szolgáló technikai eszközöket, berendezéseket vásárolnának – A szerk.]

– Így a televízió a saját bevételei terhére végre tudja hajtani ezt a fejlesztést, nem kell külön forrást biztosítani – folytatta Bálint József.

Az idei évben, bármennyire is költségvetési szerv, hihetetlen jól teljesített a TV pénzügyi vonatkozásban. Mind a számlázott bevételei, mind azon kívüli, pályázati és egyéb pénzekből sikeresen szerzett bevételeket. Ez teszi lehetővé, hogy ne a városnak kelljen a zsebébe nyúlnia, mert voltak a TV-nek technikai problémái, amelyet meg kell oldani a biztonságos szolgáltatás érdekében.

Hogy milyen műsort csinálnak, az meg a stábon múlik – mondta a napirend lezárásaként a polgármester, hozzátéve, hogy úgy hallotta, ott is jó az összhang, és jól tudnak együtt dolgozni. Nekik ezúton is megköszönte munkájukat, a kérést pedig továbbítani fogja feléjük.

Vágatlanul: másnap este és hétfő reggel

Megkerestük a KTV főszerkesztőjét, Mácsai Tamást is, hogy milyen indokok alapján változtattak a műsorrenden, és megfontolja-e annak visszaváltoztatását. Tegnapi telefonos megkeresésünk során a főszerkesztő a következőket mondta el:

  • A testületi ülések felvételeit másnap este tíz órától vágatlanul vetítik. 
  • A műsorrenden nem történt változtatás, a mostani rendszert már elődje kialakította. Valóban volt olyan időszak, amikor már aznap adásba került az ülések anyaga, de volt, amikor csak másnap, mint jelenleg is. 
  • Azok, akiknek az időpont miatt az este tíztől kezdődő adás – esetenként valóban késő éjszakáig tartó – vetítése nem felel meg, a rá következő hétfő reggel fél kilenctől újra vágatlanul, teljes terjedelmében tekinthetik meg az ülések fölvételeit. 
  • Péntekenként este fél nyolc és nyolc között A Városházáról jelentjük című műsoruk keretében félórás blokkokban, egyenként vágatlan epizódokban, hiánytalanul teszik adásba a legutóbbi ülés anyagát. 
  • A vágatlan, teljes anyagot annak terjedelme miatt, technikai okokból sajnos nem tudják föltölteni a televízió onlájn felületére, így a KTV honlapján csak a félórás részletek érhetőek el, így ott szétdarabolva ugyan, de vágatlanul láthatóak a testületi ülések – tudtuk meg a főszerkesztő kérdésünkre adott válaszából. 

Azt is tudakoltuk, hogy a képviselő, illetve az általa hivatkozott lakosok kérésének eleget téve változtatnak-e a kialakult műsorrenden. Erre Mácsai Tamás elmondta: a jelenlegi műsorrendnél jobbat, a széleskörű tájékoztatásnak is megfelelőbbet nem tud elképzelni, hiszen egy délelőtti és egy késő esti adásban is láthatóak testületi ülések a vágatlan fölvételei. Ennél többször nem kívánják leadni a továbbiakban sem, de nem is nagyon lenne módjuk, hiszen a különböző jellegű programok műsoridőinek arányait szigorú szabályok kötik, és nem is szeretnék, ha a Kalocsa TV másról se szólna, mint a testületi ülések közvetítéséről és a politikáról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK