2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Új vezető várható a Kalocsai Vagyonhasznosítási Nonprofit Kft. élén – Tizenhat fontos témát tárgyal a képviselő-testület csütörtökön

Zsiga Ferenc  |  2020. 01. 21., 08:56

Az új esztendő első képviselő-testületi ülését január 23-án, 14 órától tartják a városházán. A tanácskozáson a várakozásoknak megfelelően immár személyi és szervezeti változásokról is döntések születhetnek. Mások mellett annak megtárgyalását is napirendre tűzik, hogy amelyik ingatlan tulajdonosa még nem tudott rácsatlakozni a szennyvízhálózatra, annak a folyékony szennyvize „szippantókocsival” történő elszállítási költségeihez az önkormányzat milyen mértékben járuljon hozzá. Az ülésen döntés születhet az önkormányzati bérlakások bérleti díjának 5-10 százalékos mértékű korrekciójáról, mert a díjat 2016 óta nem emelték.

A január 23-án, csütörtökön 14 órától tartandó ülésen az „Egyebek” napirenddel együtt 17 témáról tárgyalnak. Zárt ülésen döntenek a parkgondozási feladatokat is ellátó Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Pécsi Tibornénak a visszahívásáról és az új vezető megbízásáról.

Az önkormányzat utoljára 2016. április 1-jén emelte a szociális, költségelvű és piaci alapon kiadott lakásainak bérleti díját. Az eltelt idő alatt a lakáspiacon jelentősen emelkedtek a bérleti díjak, valamint a karbantartási, felújítási költségek.

A tervezett díjkorrekció szerint a differenciált lakbéremelés úgy alakulna, hogy szociális bérlakásoknál 5 százalékos, költségelv alapján kiadott lakásoknál 7,5, míg a piaci alapon kiadott lakásoknál 10 százalékos díjelemelést vezetnének be 2020. április 1-jétől. A díjemelés, amennyiben a bérlők fizetnek, havi 100 ezer forint plusz bevételt jelent a társaságnak.

Az önkormányzat hivatalát és köztisztviselőit érinti az az építéshatósági igazgatási feladatok ellátásával kapcsolatos változás, hogy ez a hatáskör márciustól a várostól a járási hivatal építéshatósági osztályhoz kerül. A vonatkozó törvény szerint a jelenleg ezt a feladatot ellátóknál lévő tárgyakat, az irodai berendezést, számítógépet, fényképezőgépet, egyéb eszközöket, irodahelyiséget ingyenesen kell használatra átadni a Kormányhivatalnak. A felsőfokú, szakirányú képzettséggel rendelkező szakemberek pedig szabadon dönthetnek arról, hogy ezt a feladatkört a továbbiakban a járási hivatal építéshatósági ügyekkel foglalkozó osztályán tovább végzik-e.

Mint megtudtuk, két fő szakirányú végzettségű szakemberrel van szó. Az egyik jelenleg GYES-en van, a másik még nem döntötte el, hogy vállalja-e, hogy a járási hivatalnál folyatja az építéshatósági munkát.

Vezetői pályázatot írnak ki a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár intézményvezetői álláshelyére, mert amint az köztudott, dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezetői megbízása 2020. január 12-től megszűnt. A pályázatot március 2-ig lehet benyújtani, annak elbírálásáig a vezetői feladatokat megbízással Tóth Emese, az intézmény közművelődési szervezetének vezetője látja el.


A képviselők a különböző pályázatokon való indulás mellett beszámolót hallgatnak meg a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Területfejlesztési Társulás (TEIT) működéséről, valamint a Kalocsai Értéktár Bizottság 2019. év második félévi munkájáról.

A képviselői vagyonnyilatkozatok közzétételével kapcsolatos előterjesztést Balogi József képviselő, míg a szilveszteri tűzijátékok szabályozásával kapcsolatos előterjesztést Király Róbert képviselő jegyzi.

Az egyes témákra a testületi ülést követően visszatérünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK