2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Változások az önkormányzati bizottságokban és egy városi érdekeltségű Kft. felügyelő bizottságában

Illés György Cinó  |  2016. 03. 01., 09:21

Több önkormányzati bizottságban személyi változások lépnek hatályba a mai naptól, a testület múlt csütörtöki ülésén zárt ajtók mögött hozott határozatainak értelmében. A korábban ilyen megbízatással nem rendelkező Tóthné Duzmath Mária bizottsági tagi kinevezést kapott, emellett őt javasolta a testület a főiskolát működtető Kft. felügyelőbizottságába is.

Igaz, Angeli Gabriella és Filvig Géza helycseréjéről – a közbeszerzési bizottság élén – már írtunk, de a teljesség kedvéért most is számításba vesszük, amikor a múlt csütörtöki testületi ülés nem nyilvános részében hozott személyi döntéseket ismertetjük.

A bizottságok tagságát érintő személyi kérdésekről az alábbi határozatokat hozták:

A kulturális, oktatási, és szociális bizottságban Hajpál Zoltán tagságát február 29-ével megszűntették, egyidejűleg március 1-jétől Tóthné Duzmath Máriát a bizottság tagjai közé választották.

A jogi, ügyrendi és EU-kapcsolatok bizottságában dr. Körmendy Szabolcs tagságát február 29-ével megszűntették, őt egyidejűleg március 1-jétől a pénzügyi és vagyonellenőrzési bizottság tagjává kinevezték. A pénzügyi és vagyonellenőrzési bizottságban ellenben Somfainé Hodoniczki Anita tagságát szűntették meg azonos hatállyal, őt pedig egyidejűleg jogi ügyredi és EU-kapcsolatok bizottságának tagjává választották meg. Magyarán: dr. Körmendy Szabolcs és Somfainé Hodonizcki Anita helyet cserélt.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A közbeszerzési bizottságban dr. Angeli Gabriella elnöki kinevezését – bizottsági tagságának megtartása mellett – február végével megszűntették, március 1-jével a bizottság tagjává, egyben elnökévé dr. Filvig Gézát választották meg, amint erről az első ránézésre meglepő lépésről már tájékoztattuk olvasóinkat.

A közbeszerzési bizottságban Szabó Balázs tagságát megszűntették.

Mivel a bizottsági helyek száma nem változik, ez egy klasszikus „nullaösszegű játszma”, amelynek szabályai szerint, ha valaki nyer, akkor másnak veszítenie kell, és viszont. Ez a matek itt a következőképp alakult.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Hajpál Zoltán és Szabó Balázs pozíciót vesztett, de míg Szabó továbbra is a gyermek, ifjúsági és sportbizottság elnöke, addig Hajpál egyelőre búcsúzik a bizottsági munkától.
Angeli Gabriella számára szintén hátralépés a közbeszerzési bizottsági elnöki poszt elvesztése, még ha bizottsági tagsága meg is maradt. Vigasztalódhat a jogi bizottsági elnöki pozíciójával, amelyet megtartatott, a gyermek, ifjúsági és sportbizottsági tagságával egyetemben.

Filvig Géza új bizottsági tagsága mellé egyből elnöki széket is kapott, ami akkor is jelentős lépés számára, ha a szerény beruházási tervek láttán a közbeszerzési bizottság élén betöltött pozíciója egyelőre nem sokkal látszik többnek puszta formalitásnál. Az is figyelemre méltó, hogy épp Angeli székét örökölhette meg, akivel annak idején a legnagyobb „csörtéket” vívták a testületi munka során, amint arról beszámoltunk akkoriban, a teljesség igénye nélkül itt, itt meg itt.
Végül pedig a mostani változásokkal pozíciót nyert a külsős Tóthné Duzmath Mária is. Sőt, meglehet, nem is egyet, mivel a következő zárt ülési határozat is az ő személyét érintette.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A főiskolát működtető Kft.-t is felügyelheti Duzmath Mária

KFSZ Kalocsai Felsőoktatási és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelő bizottsági tagjának Tóthné Duzmath Máriát javasolták. A szóban forgó Kft. a kalocsai Tomori Pál Főiskola fönntartója. Tóthné felügyelő bizottsági tagságáról annak taggyűlése jogosult végső döntést hozni. A taggyűlést a megfelelő határidőig összehívni az ügyvezető feladata.

A zárt ülésen hozott személyi döntések kihirdetése után az újoncként bizottsági tagi széket foglaló Tóthné Duzmath Mária eskütétele következett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Ágika
2016-03-01 13:21:06
Összefoglalva: az öreg komcsik részére a pozíció osztogatása folytatódik a fiatalok kárára.
kisbéta
2016-03-04 20:47:36
ahogy mondod

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 10., 07:35
A rendkívül szoros eredményre tekintettel több helyen újraszámlálják a szavazatokat így, még nem dőlt el véglegesen a fővárosi főpolgármesteri cím kérdése, és a kalocsai polgármesteri címmel kapcsolatban sem végleges a tegnap közölt eredmény. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK