2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Változások az önkormányzati bizottságokban és egy városi érdekeltségű Kft. felügyelő bizottságában

Illés György Cinó  |  2016. 03. 01., 09:21

Több önkormányzati bizottságban személyi változások lépnek hatályba a mai naptól, a testület múlt csütörtöki ülésén zárt ajtók mögött hozott határozatainak értelmében. A korábban ilyen megbízatással nem rendelkező Tóthné Duzmath Mária bizottsági tagi kinevezést kapott, emellett őt javasolta a testület a főiskolát működtető Kft. felügyelőbizottságába is.

Igaz, Angeli Gabriella és Filvig Géza helycseréjéről – a közbeszerzési bizottság élén – már írtunk, de a teljesség kedvéért most is számításba vesszük, amikor a múlt csütörtöki testületi ülés nem nyilvános részében hozott személyi döntéseket ismertetjük.

A bizottságok tagságát érintő személyi kérdésekről az alábbi határozatokat hozták:

A kulturális, oktatási, és szociális bizottságban Hajpál Zoltán tagságát február 29-ével megszűntették, egyidejűleg március 1-jétől Tóthné Duzmath Máriát a bizottság tagjai közé választották.

A jogi, ügyrendi és EU-kapcsolatok bizottságában dr. Körmendy Szabolcs tagságát február 29-ével megszűntették, őt egyidejűleg március 1-jétől a pénzügyi és vagyonellenőrzési bizottság tagjává kinevezték. A pénzügyi és vagyonellenőrzési bizottságban ellenben Somfainé Hodoniczki Anita tagságát szűntették meg azonos hatállyal, őt pedig egyidejűleg jogi ügyredi és EU-kapcsolatok bizottságának tagjává választották meg. Magyarán: dr. Körmendy Szabolcs és Somfainé Hodonizcki Anita helyet cserélt.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A közbeszerzési bizottságban dr. Angeli Gabriella elnöki kinevezését – bizottsági tagságának megtartása mellett – február végével megszűntették, március 1-jével a bizottság tagjává, egyben elnökévé dr. Filvig Gézát választották meg, amint erről az első ránézésre meglepő lépésről már tájékoztattuk olvasóinkat.

A közbeszerzési bizottságban Szabó Balázs tagságát megszűntették.

Mivel a bizottsági helyek száma nem változik, ez egy klasszikus „nullaösszegű játszma”, amelynek szabályai szerint, ha valaki nyer, akkor másnak veszítenie kell, és viszont. Ez a matek itt a következőképp alakult.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Hajpál Zoltán és Szabó Balázs pozíciót vesztett, de míg Szabó továbbra is a gyermek, ifjúsági és sportbizottság elnöke, addig Hajpál egyelőre búcsúzik a bizottsági munkától.
Angeli Gabriella számára szintén hátralépés a közbeszerzési bizottsági elnöki poszt elvesztése, még ha bizottsági tagsága meg is maradt. Vigasztalódhat a jogi bizottsági elnöki pozíciójával, amelyet megtartatott, a gyermek, ifjúsági és sportbizottsági tagságával egyetemben.

Filvig Géza új bizottsági tagsága mellé egyből elnöki széket is kapott, ami akkor is jelentős lépés számára, ha a szerény beruházási tervek láttán a közbeszerzési bizottság élén betöltött pozíciója egyelőre nem sokkal látszik többnek puszta formalitásnál. Az is figyelemre méltó, hogy épp Angeli székét örökölhette meg, akivel annak idején a legnagyobb „csörtéket” vívták a testületi munka során, amint arról beszámoltunk akkoriban, a teljesség igénye nélkül itt, itt meg itt.
Végül pedig a mostani változásokkal pozíciót nyert a külsős Tóthné Duzmath Mária is. Sőt, meglehet, nem is egyet, mivel a következő zárt ülési határozat is az ő személyét érintette.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A főiskolát működtető Kft.-t is felügyelheti Duzmath Mária

KFSZ Kalocsai Felsőoktatási és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelő bizottsági tagjának Tóthné Duzmath Máriát javasolták. A szóban forgó Kft. a kalocsai Tomori Pál Főiskola fönntartója. Tóthné felügyelő bizottsági tagságáról annak taggyűlése jogosult végső döntést hozni. A taggyűlést a megfelelő határidőig összehívni az ügyvezető feladata.

A zárt ülésen hozott személyi döntések kihirdetése után az újoncként bizottsági tagi széket foglaló Tóthné Duzmath Mária eskütétele következett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Ágika
2016-03-01 13:21:06
Összefoglalva: az öreg komcsik részére a pozíció osztogatása folytatódik a fiatalok kárára.
kisbéta
2016-03-04 20:47:36
ahogy mondod

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>