2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

2021-ben is nyelvvizsga-amnesztiát kapnak az egyetemisták

2021-ben is nyelvvizsga-amnesztiát kapnak az egyetemisták
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 20., 13:50

A Kormány a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs javaslatára döntött: idén is kapnak „felmentést” azok, akik a járványhelyzet miatt nem tudták megszerezni a diplomához szükséges nyelvvizsgát. A „nyelvvizsga-amnesztiáról” szóló jogszabály a Magyar Közlönyben is megjelent

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) korábbi becslése szerint idén 20-25 ezer végzős egyetemistának gyűlt meg a baja a nyelvtanulással és a nyelvvizsgával– ők a „nyelvvizsga-amnesztia” nélkül nem kapnák meg a diplomájukat.

Így idén sem szükséges nyelvvizsga a diploma átvételéhez – jelentette be a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a Facebook-oldalán.

Sokáig úgy tűnt, az Innovációs és Technológiai Minisztérium nem számol újabb nyelvvizsga-amnesztiával (tavaly a járványhelyzetre hivatkozva nyelvvizsga nélkül is megkaphatták diplomájukat azok, akik augusztus végéig záróvizsgáztak), legalábbis február elején ezt írta a tárca az Eduline kérdésére. Azonban a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) javaslata végül meghallgatásra talált.

A SZERVEZET BECSLÉSE SZERINT AKÁR 25 EZER DIPLOMA IS BENNRAGADHAT A NYELVVIZSGA HIÁNYA MIATT, A HALLGATÓK EGY RÉSZE UGYANIS NEM TUDTA MEGSZEREZNI A BIZONYÍTVÁNYT, MIVEL MÁRCIUSBAN A NYELVISKOLÁK ÉS A NYELVVIZSGAKÖZPONTOK IS BEZÁRTAK, SOKÁIG CSAK ONLINE ÓRÁKAT ÉS VIZSGÁKAT TARTHATTAK.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kijelentette, azt javasolták a kormánynak, hogy idén is kaphassák meg a diplomájukat azok a hallgatók, akik nem tudtak nyelvvizsgát szerezni az elmúlt hónapokban.Forrás: https://eduline.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK