2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Body Worlds és a vár – Fakultatív tanulmányi kirándulás Budapesten

Illés György Cinó  |  2023. 03. 06., 13:25

Február elején egy autóbusznyi diák három nevelővel indult a fővárosba, ahol az Etele Plázában berendezett Body Worlds kiállítást tekintették meg délelőtt, majd délután ellátogattak a budai várba, ahol a Mátyás templomot kereték föl.

A Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulóiból álló ötvenfős csoport a Horváth-Szabó Marianna tanárnő által szervezett kirándulás keretében reggel hétkor indult autóbusszal Budapestre, ahol először egy felejthetetlen utazáson vett részt február 3-án az emberi test világába.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A budapesti Body Worlds kiállítás művészi szinten preparált emberi testek és szervek segítségével mutatja be szervezetünk felépítését. A kiállítás a különféle szervrendszereket ésszerű csoportosításban tárja az érdeklődők elé, a közérthető magyarázatok pedig a szervek működésének megértését is elősegítették.
A tárlatvezető nem csak az anatómiai ismeretek világába kalauzolta el a diákokat, hanem az egészséges életmód fontosságára is felhívta a figyelmüket, bemutatva az alkoholizmus vagy épp a dohányzás jól látható, súlyos következményeit a különböző szerveken.

A tíz órakor kezdődött tárlatlátogatás után egy kis szabad program következett, majd ebéd után ellátogattak a Mátyás templomba. A nap végére a diákok egy egyedülálló oktatási élménnyel gazdagabban térhettek haza Kalocsára, ahová este fél hét körül érkeztek meg.

Ezzel a természettudományt népszerűsítő kezdeményezésemmel szeretném kicsit közelebb hozni a diákokhoz ezeket a nehéz tantárgyakat. Ugyanezzel a céllal ősszel Fizibusz volt a suliban, amely egy különleges, szemléletes és interaktív fizikashow."– mondta a kirándulás kapcsán a szervező Horváth-Szabó Marianna, aki más programokat is szokott szervezni a diákoknak.
Így a gyerekek az elsősegélynyújtással, segítő állatokkal kapcsolatos programokon vehettek már részt, a gyerekek által gyerekeknek bemutatott kísérletekkel is népszerűsíti a természettudományokat. Célja továbbá, hogy minden évben lehetővé tegye az érdeklődőknek a Természettudományi Múzeum, a Csodák Palotája és az aktuálisan elérhető időszaki kiállítások megtekintését.

Ezzel próbálom megszerettetni a természettudományos tantárgyakat a diákokkal az iskolai munkán túl, illetve elmélyíteni az e tudományok iránt érdeklődők vonzalmát."
– tette hozzá Horváth-Szabó Marianna.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK