2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Body Worlds és a vár – Fakultatív tanulmányi kirándulás Budapesten

Illés György Cinó  |  2023. 03. 06., 13:25

Február elején egy autóbusznyi diák három nevelővel indult a fővárosba, ahol az Etele Plázában berendezett Body Worlds kiállítást tekintették meg délelőtt, majd délután ellátogattak a budai várba, ahol a Mátyás templomot kereték föl.

A Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulóiból álló ötvenfős csoport a Horváth-Szabó Marianna tanárnő által szervezett kirándulás keretében reggel hétkor indult autóbusszal Budapestre, ahol először egy felejthetetlen utazáson vett részt február 3-án az emberi test világába.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A budapesti Body Worlds kiállítás művészi szinten preparált emberi testek és szervek segítségével mutatja be szervezetünk felépítését. A kiállítás a különféle szervrendszereket ésszerű csoportosításban tárja az érdeklődők elé, a közérthető magyarázatok pedig a szervek működésének megértését is elősegítették.
A tárlatvezető nem csak az anatómiai ismeretek világába kalauzolta el a diákokat, hanem az egészséges életmód fontosságára is felhívta a figyelmüket, bemutatva az alkoholizmus vagy épp a dohányzás jól látható, súlyos következményeit a különböző szerveken.

A tíz órakor kezdődött tárlatlátogatás után egy kis szabad program következett, majd ebéd után ellátogattak a Mátyás templomba. A nap végére a diákok egy egyedülálló oktatási élménnyel gazdagabban térhettek haza Kalocsára, ahová este fél hét körül érkeztek meg.

Ezzel a természettudományt népszerűsítő kezdeményezésemmel szeretném kicsit közelebb hozni a diákokhoz ezeket a nehéz tantárgyakat. Ugyanezzel a céllal ősszel Fizibusz volt a suliban, amely egy különleges, szemléletes és interaktív fizikashow."– mondta a kirándulás kapcsán a szervező Horváth-Szabó Marianna, aki más programokat is szokott szervezni a diákoknak.
Így a gyerekek az elsősegélynyújtással, segítő állatokkal kapcsolatos programokon vehettek már részt, a gyerekek által gyerekeknek bemutatott kísérletekkel is népszerűsíti a természettudományokat. Célja továbbá, hogy minden évben lehetővé tegye az érdeklődőknek a Természettudományi Múzeum, a Csodák Palotája és az aktuálisan elérhető időszaki kiállítások megtekintését.

Ezzel próbálom megszerettetni a természettudományos tantárgyakat a diákokkal az iskolai munkán túl, illetve elmélyíteni az e tudományok iránt érdeklődők vonzalmát."
– tette hozzá Horváth-Szabó Marianna.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK