2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A dózsások saját iskolájukban varrott maszkokban vizsgáznak– Kalocsán a legtöbb érettségiző, összesen 86 fő a Dózsában tesz vizsgát

A dózsások saját iskolájukban varrott maszkokban vizsgáznak– Kalocsán a legtöbb érettségiző, összesen 86 fő a Dózsában tesz vizsgát
Illés György Cinó  |  2020. 05. 12., 08:39

A Bajai SZC kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma falai közt felnőttképzés is zajlik, úgy nappali, mint levelező tagozaton, idén összesen 31 érettségizővel, a szakképzésben résztvevők négy ágazaton összesen 58-an álltak a megmérettetés elé, mellettük 7 fő külsős érettségizője is van idén az iskolának. Visszalépésről ebből az intézményből sem érkezett hír. A járványügyi előírásoknak itt saját gyártású maszkokkal tettek eleget, amilyeneket az iskola fenntartójának más intézményeibe is eljuttattak. De a Dózsa más területeken is kivette részét az idei érettségi menetrendét is megváltoztató koronavírus-járvány elleni védekezésből. Az idei, rendhagyó érettségi sajátosságairól Fekete Antal tagintézmény-vezető tájékoztatta portálunkat.

Ahogyan korábban megírtuk, a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája égisze alatt 32 tanuló tesz érettségi vizsgát idén, 13-an egészségügyi, 19-en pedig vendéglátó-ipari tagozaton, a Szent István Gimnáziumban pedig 67 végzős diák, valamint egy javítási szándékkal újravizsgázó volt diák kezdte meg az érettségi vizsgát múlt hétfőn.
Mindkettőnél több,

86 VIZSGÁZÓ ÁLLT A MEGMÉRETTETÉS ELÉ A DÓZSÁBAN.

Az érettségi és a szakmai vizsgákat a hatályos előírásoknak megfelelően, a járványhelyzetre tekintettel fokozott higiéniai körülmények betartásával szervezték és bonyolítják le azokat a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai számára – emelte ki az érettségi vizsgák ottani tapasztalatairól portálunknak nyilatkozó Fekete Antal tagintézmény-vezető.

A tagintézmény-vezető elmondta: ahogyan a korábbi híradásokban is szerepelt,

A FENNTARTÓTÓL KAPOTT VÉDŐFELSZERELÉSEK MELLÉ AZ OKTATÁSI INTÉZMÉNY VARRÓ TANMŰHELYÉBEN IS NAGY SZÁMBAN KÉSZÜLTEK MOSHATÓ, VASALHATÓ SZÁJMASZKOK.

Ezekből nem csak a saját diákjainknak adtak, hanem a Bajai Szakképzési Centrum valamennyi végzős, érettségi, illetve szakmai vizsgát tevő diákjának juttattak belőlük.

Sőt, emlékezetes, hogy az intézmény 5.000 darab szájmaszkkal a kalocsai idősotthonokat is támogatta, a Szent Kereszt Kórháznak pedig arcvédő pajzsokat is nyomtattak az iskola 3D nyomtatóival, az intézmény számítógépparkja pedig a Stanford Egyetem nemzetközi kutatóprogramjába bekapcsolódva vette ki részét a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséből – ezeket azonban most nem említette a tagintézmény-vezető, azonban ismertette az általa vezetett iskola vizsgázóinak megoszlását:

A FELNŐTTKÉPZÉS KERETÉBEN 21 FŐ ÉRETTSÉGIZIK IDÉN EBBEN AZ INTÉZMÉNYBEN:

  • nappali tagozaton 12 fő
  • levelező tagozaton 9 fő

tesz érettségi vizsgát ebben az évben.

ÁGAZATI ÉRETTSÉGIT 58 FŐ TESZ,

az alábbi szakirány szerinti megoszlásban:

  • rendészeti és közszolgálati ismeretekből 33 fő
  • fodrászati ismeretekből 3 fő
  • gépgyártás-technológiai ismeretekből 14 fő
  • informatikai ismeretekből 8 fő

tesz szakmai érettségi vizsgát a Dózsa végzősei közül.

TOVÁBBI 7 FŐ KÜLSŐS ÉRETTSÉGIZŐJE VAN IDÉN AZ INTÉZMÉNYNEK.

Ők szintemelő, ismétlő, vagy kiegészítő vizsgát tesznek.
Velük együtt

ÖSSZESEN 86 TANULÓ TESZ ÉRETTSÉGIT EBBEN A VIZSGAIDŐSZAKBAN A DÓZSA GYÖRGY SZAKGIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ÉGISZE ALATT A MOST ZAJLÓ VIZSGÁK SORÁN.

Az adatok ismertetését követően Fekete Antal kijelentette:

DIÁKJAIK ÉS A VIZSGÁZTATÁSBAN DOLGOZÓ TANÁROK LELKIISMERETESEN, MARADÉKTALANUK BETARTOTTÁK AZ ÚJ HELYZETBEN SZÜKSÉGES SZABÁLYOKAT.

A tagintézmény-vezető arra is megragadta a lehetőséget, hogy ezúton mondjon köszönetet a városvezetőségtől – nevesítve Simon Zoltán alpolgármestertől – kapott támogatásért, valamint az iskolának az érettségik lebonyolításában szerepet vállalt pedagógusainak:

Külön köszönet Balogh Gáborné általános helyettesnek és Jávorné Hargitai Klára szakmai helyettesnek lelkiismeretes előkészítő munkájáért.– zárta nyilatkozatát a Dózsa tagintézmény-vezetője, Fekete Antal, arra is megragadva az alkalmat, hogy köszönet mondjon a Kalocsai Rendőrkapitányságnak is az Asztrik téri épületük előtt reggelenként biztosított, folyamatos rendőri jelenlétért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés