2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Nagyasszonyunknál vállalták a hagyományos ballagást – Idén már éretten ballagtak a végzősök

Illés György Cinó  |  2020. 06. 14., 16:16

A koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályok megakadályozták, hogy a sokéves hagyományok szerint búcsúzzanak az iskolák diákjai intézményüktől, tanáraiktól, diáktársaiktól. E helyett nem a megszokott időben - egy hónappal később és vagy 10 fokkal nagyobb melegben – tartották meg a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium húsz végzős tanulójának ballagását.

A szülők, hozzátartozók, a tanári kar és a búcsúztató 11. évfolyam diákjai az iskola udvarán álló vadgesztenyefák árnyékában várták, hogy az Alma Mater épületének körbejárása után kezükben virággal, vállukon a ballagók tarisznyájával, ajkukon énekszóval megérkezzen a 12. évfolyam húsz immár érett tanulója az iskolaudvarra.
Nézzék meg videónkon a búcsúzó öregdiákok bevonulását!


Alig zárult le az érettségi, máris újabb megpróbáltatás várt rájuk: a tűző napon még a valóságosnál is melegebbnek érezte az ember a hosszú hezitálás után végre beköszöntött nyári időt, amellyel megtisztelték a rendezvényt az égiek. De az ifjak állták – azaz ülték – a nap hevét!
Az ünnepség kezdetén nemzeti hagyományaink jegyében az összes megjelent közösen elénekelte a Himnuszt, majd a feltörekvő évfolyam képviselői szóltak a távozókhoz.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Csak te ismerheted fel az utat, amely a lábad előtt nyílik, azt, amire a szíved szólíthat, hogy indulj el rajta!– kezdte intelmeit a búcsúztató 11. évfolyam két szószólója, majd öt társuk egy verssel bíztatta búcsúzó társaikat az élet nagy utazásának elején.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Ezt követően a távozó évfolyam nevében Göde Renáta 12. évfolyamos tanuló szólt az egybegyűltekhez, fölidézve az itt eltöltött tizenkét évet, s a beszéd végére elcsukló hanggal elérzékenyülve búcsúzott a szeretett iskolától, a nyomukba lépő osztálytól, de mindenekelőtt osztálytársaitól.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A ballagók nevében Göde Renáta búcsúzott
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Ez után az ünnepélyes zászlóátadás következett, amelynek során a búcsúzó osztály szalagját is föltűzték az iskola zászlajára.


A zászlóátadás után az iskola igazgatója, Koczkás Emma Eszter nővér látta el szellemi, erkölcsi útravalóval a távozókat, jókívánságokkal bocsátva útjukra őket. Beszédében arra is kitért, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel csak néhány iskola vállalta föl, amiben az egyházi fenntartású iskolák jártak elöl, hogy a szokásos formában megtartja a ballagási ünnepséget, és hálát adott az Úrnak, amiért ennek az iskolának megadta ezt a bátorságot.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
Koczkás Emma Eszter nővér
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A diákokhoz intézett, magvas gondolatok után az igazgatónő megköszönte a végzős végzett évfolyam osztályfőnökének, Rudolf Szilviának áldozatos munkáját, valamint a szülői munkaközösség vezetőjének, Szalontai Juditnak a diákokért, az iskoláért végzett tevékenységét.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
Rudolf Szilva osztályfőnök
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

A továbbiakban Eszter nővér virágot, ajándékot vett át a ballagóktól, ő maga pedig név szerint szólítva a diákokat az iskola hagyományos emlékajándékát, az intézmény logójával díszített tányért adta át a 12 éven át ott tanult diákoknak.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
Az iskola dísztányérja 12 évnyi hűségért jár a távozóknak
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Miután átvette a tányért Göde Renáta, Jenei Endre, Kovács Napsugár, Marokity Milán, Molnár Roland, Morvai Luca, Nagy Zoltán Ákos, Tamás Márk, Vatai Adrián Zsolt, valamint Vida Janka, Eszter nővér átadta a Nagyasszonyunk-díjat, amelyet idén a 12 esztendőn át minden tanévet kitűnő, vagy jeles eredménnyel zárt Morvai Luca vehetett át.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
Morvai Luca, az idei év Nagyasszonyunk-díjasa
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A továbbiakban a távozók helyét átvevő évfolyam diákjai és a tanári kar tagjai közösen énekelték el nekik az Ismerős Arcok Nélküled című dalát.


Végül még néhány bíztató gondolat után még egyszer, a búcsúzóknak immár utoljára megszólalt az iskolacsengő, amely ezúttal nem a tanóra, hanem a középiskolás élet végét jelezte, majd halk zeneszó mellett a hozzátartozók is virágot, ajándékokat adtak át a ballagóknak jókívánságaik kíséretében.
A meghatott pillanatokban megszokottnál is forróbb ölelések, összeborulások közepette – mi tagadás – itt-ott legördült egy-egy könnycsepp is…

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK