2021. 12. 01. szerda
Elza
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Nagyasszonyunknál vállalták a hagyományos ballagást – Idén már éretten ballagtak a végzősök

Illés György Cinó  |  2020. 06. 14., 16:16

A koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályok megakadályozták, hogy a sokéves hagyományok szerint búcsúzzanak az iskolák diákjai intézményüktől, tanáraiktól, diáktársaiktól. E helyett nem a megszokott időben - egy hónappal később és vagy 10 fokkal nagyobb melegben – tartották meg a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium húsz végzős tanulójának ballagását.

A szülők, hozzátartozók, a tanári kar és a búcsúztató 11. évfolyam diákjai az iskola udvarán álló vadgesztenyefák árnyékában várták, hogy az Alma Mater épületének körbejárása után kezükben virággal, vállukon a ballagók tarisznyájával, ajkukon énekszóval megérkezzen a 12. évfolyam húsz immár érett tanulója az iskolaudvarra.
Nézzék meg videónkon a búcsúzó öregdiákok bevonulását!


Alig zárult le az érettségi, máris újabb megpróbáltatás várt rájuk: a tűző napon még a valóságosnál is melegebbnek érezte az ember a hosszú hezitálás után végre beköszöntött nyári időt, amellyel megtisztelték a rendezvényt az égiek. De az ifjak állták – azaz ülték – a nap hevét!
Az ünnepség kezdetén nemzeti hagyományaink jegyében az összes megjelent közösen elénekelte a Himnuszt, majd a feltörekvő évfolyam képviselői szóltak a távozókhoz.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Csak te ismerheted fel az utat, amely a lábad előtt nyílik, azt, amire a szíved szólíthat, hogy indulj el rajta!– kezdte intelmeit a búcsúztató 11. évfolyam két szószólója, majd öt társuk egy verssel bíztatta búcsúzó társaikat az élet nagy utazásának elején.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Ezt követően a távozó évfolyam nevében Göde Renáta 12. évfolyamos tanuló szólt az egybegyűltekhez, fölidézve az itt eltöltött tizenkét évet, s a beszéd végére elcsukló hanggal elérzékenyülve búcsúzott a szeretett iskolától, a nyomukba lépő osztálytól, de mindenekelőtt osztálytársaitól.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A ballagók nevében Göde Renáta búcsúzott
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Ez után az ünnepélyes zászlóátadás következett, amelynek során a búcsúzó osztály szalagját is föltűzték az iskola zászlajára.


A zászlóátadás után az iskola igazgatója, Koczkás Emma Eszter nővér látta el szellemi, erkölcsi útravalóval a távozókat, jókívánságokkal bocsátva útjukra őket. Beszédében arra is kitért, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel csak néhány iskola vállalta föl, amiben az egyházi fenntartású iskolák jártak elöl, hogy a szokásos formában megtartja a ballagási ünnepséget, és hálát adott az Úrnak, amiért ennek az iskolának megadta ezt a bátorságot.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
Koczkás Emma Eszter nővér
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A diákokhoz intézett, magvas gondolatok után az igazgatónő megköszönte a végzős végzett évfolyam osztályfőnökének, Rudolf Szilviának áldozatos munkáját, valamint a szülői munkaközösség vezetőjének, Szalontai Juditnak a diákokért, az iskoláért végzett tevékenységét.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
Rudolf Szilva osztályfőnök
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

A továbbiakban Eszter nővér virágot, ajándékot vett át a ballagóktól, ő maga pedig név szerint szólítva a diákokat az iskola hagyományos emlékajándékát, az intézmény logójával díszített tányért adta át a 12 éven át ott tanult diákoknak.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
Az iskola dísztányérja 12 évnyi hűségért jár a távozóknak
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Miután átvette a tányért Göde Renáta, Jenei Endre, Kovács Napsugár, Marokity Milán, Molnár Roland, Morvai Luca, Nagy Zoltán Ákos, Tamás Márk, Vatai Adrián Zsolt, valamint Vida Janka, Eszter nővér átadta a Nagyasszonyunk-díjat, amelyet idén a 12 esztendőn át minden tanévet kitűnő, vagy jeles eredménnyel zárt Morvai Luca vehetett át.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
Morvai Luca, az idei év Nagyasszonyunk-díjasa
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A továbbiakban a távozók helyét átvevő évfolyam diákjai és a tanári kar tagjai közösen énekelték el nekik az Ismerős Arcok Nélküled című dalát.


Végül még néhány bíztató gondolat után még egyszer, a búcsúzóknak immár utoljára megszólalt az iskolacsengő, amely ezúttal nem a tanóra, hanem a középiskolás élet végét jelezte, majd halk zeneszó mellett a hozzátartozók is virágot, ajándékokat adtak át a ballagóknak jókívánságaik kíséretében.
A meghatott pillanatokban megszokottnál is forróbb ölelések, összeborulások közepette – mi tagadás – itt-ott legördült egy-egy könnycsepp is…

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés