2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

„Egyetemek Napja” – Pályaválasztási fórum volt a Szent István Gimnáziumban

Illés György Cinó  |  2022. 11. 15., 12:15

A kalocsai Szent István Gimnáziumnak immár hagyománya, hogy novemberben egy alkalommal meghívják a hazai felsőoktatási intézmények közül elsősorban azokat, amelyek iránt az iskola diákjai érdeklődni szoktak, arra kérve őket, hogy mutassák be itt a különböző karaikat, képzéseiket. Erre idén november 11-én, pénteken került sor, amikor tizenhat felsőoktatási intézmény standját tekinthették meg a diákok, illetve hallgathattak előadásokat, láthattak bemutatókat az elérhető képzésekről, választható hivatásokról.

Miközben a díszteremben az iskolák delegációi a standoknál várták a végzős érdeklődőket prospektusokkal és személyes tájékoztatással, addig a másik három évfolyam diákjai az épület többi részében közel harminc különböző foglalkozás – előadások interaktív programok – keretében tudhattak meg sok mindent ezekről az egyetemekről a tartalmas nap során. Az egyik teremben még 3D-s virtuális bemutatón is körbenézhettek az érdeklődők az iskola aulájában, valamint az így elérhető oktató, szemléltető tartalmak között.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Az elmúlt két évben is megtartották a pályaorientációs napot, ám akkor a járványhelyzetre tekintettel az online térben látták vendégül ezeket az egyetemeket, illetve a digitális oktatás időszakában előre elkészített filmekkel és rögzített előadásokkal tájékoztatták a gimnázium diákjait az egyetemek. Ez természetesen nem nyújt olyan élményt, mint a közvetlen interakció valós térben, de az idei alkalom végre visszaadta a tanulóknak ezt a lehetőséget.

Már a kezdeteknél, a 2017-ben megtartott első alkalommal ezt a formát alakították ki, hogy így a pályaválasztás előtt álló növendékek a lehető legtöbb információhoz juthassanak. Akkor még nyolc egyetem vett részt a fórumon, ma már a kétszerese, ami jól mutatja az ilyen alkalmak iránti, élénk kétoldalú érdeklődést.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK