2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Folyamatosan szépül az Eperföldi suli – Az új tanévre felújított iskola várja a tanulókat

Gazsó Rita  |  2018. 08. 30., 09:21

Új burkolatok, korszerűbb világítás várja a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola diákjait az új tanévben. A gyerekek idén is megemelt óraszámú testnevelés órákon, délutáni sportfoglalkozásokon vehetnek részt.

Tizenhat osztályban, közel 360 tanulónak kezdődik meg a tanév idén, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskolában, akiket több újdonság is fogad.

A héten zárulnak le azok a fejlesztések, amelyeket az EFOP 4.1.3-17-es pályázatból finanszírozott a Bajai Tankerületi Központ. Az 57 millió forintos keretből a nyár folyamán megújult az iskola tornatermének tetőszigetelése, korszerűsítették az intézmény teljes villamoshálózatát, a korábbi neon világítás helyett ezentúl LED-es lámpatestek világítanak, a tantermekben laminált padlóra cserélték a régi burkolatot, de megújult az ebédlő burkolata és új bútorzatot kaptak az irodahelyiségek és a tanári szobák is  – mondta el portálunknak Vajda Henrietta, az iskola intézményvezető-helyettese a tanévnyitó előtti héten.

Jelezte: az iskolakezdésig megérkezik egy térelválasztó is a tornaterembe, ami azért szükséges, mivel az iskola profiljából adódóan emelt óraszámban tanítják a testnevelést, a termet ezáltal pedig két részre tudják osztani.
Az iskolai alapítvány finanszírozásával hamarosan egy lelátó épül a kültéri sportpálya mellé. Az elmúlt években sikerült, szintén pályázatoknak és alapítványi támogatásnak köszönhetően udvari fitnesz parkot és játszóteret építeni a tornaterem mellett. Szeretnék pályázati segítséggel teljesen felújítani, korszerű berendezésekkel ellátni a tornatermet.


Forrás: Gazsó Rita

Kérdésünkre, hogy az utóbbi egy évben, a sportiskolai program bevezetése óta nőtt-e az iskola iránti érdeklődés Vajda Henrietta úgy fogalmazott, egyelőre nem hozott különösebb változást, hiszen eddig is jelentős volt a tanulói létszámuk és az „A” osztály ezt megelőzően is sportosabb osztály volt. Mindössze a felvételi követelmény szintje nőtt meg, szigorúbb feltételeknek kell megfelelni azoknak a gyerekeknek, akik a sportosztályba kerülnek, hogy a későbbiekben bírják a terhelést a sportedzéseken – tette hozzá.

Mint ismert, az új tanrend egy éve ilyenkor indult el, amelynek keretében az „A” osztályos gyerekek kettővel több sportfoglalkozásban részesülnek: az öt testnevelés óra mellé beépül „Küzdelem és játék” illetve „Sportágválasztó” címmel egy-egy óra. Ezen felül délutánonként minden eperföldis diákot, többféle sportlehetőség – röplabda, kézilabda, futball, torna valamint atlétika – vár.

A gyerekeknek a tanév folyamán változatos kikapcsolódási lehetőségeket nyújtanak. A hetedikesek már szeptember közepén Erdélybe látogatnak a „Határtalanul!” program segítségével. Évente kétszer szerveznek túrát, ősszel a Rám-szakadékhoz, tavasszal pedig Óbányára látogathatnak a diákok a szülőkkel, tanárokkal közösen.

Idén nyáron az Erzsébet Program keretében már második alkalommal táborozhattak az Eperföldi Iskola diákjai a Balaton mellett, Zánkán. Nagyon nagy sikere volt a tábornak, amely nem csak a hátrányosabb helyzetű gyerekek számára elérhető, a tavalyi negyven fő után idén már ötven tanulót sikerült eljuttatnunk a Balatonhoz – számolt be az ez évi nyári programról a vezetői feladatokkal megbízott intézményvezető-helyettes.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK