2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Folyamatosan szépül az Eperföldi suli – Az új tanévre felújított iskola várja a tanulókat

Gazsó Rita  |  2018. 08. 30., 09:21

Új burkolatok, korszerűbb világítás várja a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola diákjait az új tanévben. A gyerekek idén is megemelt óraszámú testnevelés órákon, délutáni sportfoglalkozásokon vehetnek részt.

Tizenhat osztályban, közel 360 tanulónak kezdődik meg a tanév idén, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskolában, akiket több újdonság is fogad.

A héten zárulnak le azok a fejlesztések, amelyeket az EFOP 4.1.3-17-es pályázatból finanszírozott a Bajai Tankerületi Központ. Az 57 millió forintos keretből a nyár folyamán megújult az iskola tornatermének tetőszigetelése, korszerűsítették az intézmény teljes villamoshálózatát, a korábbi neon világítás helyett ezentúl LED-es lámpatestek világítanak, a tantermekben laminált padlóra cserélték a régi burkolatot, de megújult az ebédlő burkolata és új bútorzatot kaptak az irodahelyiségek és a tanári szobák is  – mondta el portálunknak Vajda Henrietta, az iskola intézményvezető-helyettese a tanévnyitó előtti héten.

Jelezte: az iskolakezdésig megérkezik egy térelválasztó is a tornaterembe, ami azért szükséges, mivel az iskola profiljából adódóan emelt óraszámban tanítják a testnevelést, a termet ezáltal pedig két részre tudják osztani.
Az iskolai alapítvány finanszírozásával hamarosan egy lelátó épül a kültéri sportpálya mellé. Az elmúlt években sikerült, szintén pályázatoknak és alapítványi támogatásnak köszönhetően udvari fitnesz parkot és játszóteret építeni a tornaterem mellett. Szeretnék pályázati segítséggel teljesen felújítani, korszerű berendezésekkel ellátni a tornatermet.


Forrás: Gazsó Rita

Kérdésünkre, hogy az utóbbi egy évben, a sportiskolai program bevezetése óta nőtt-e az iskola iránti érdeklődés Vajda Henrietta úgy fogalmazott, egyelőre nem hozott különösebb változást, hiszen eddig is jelentős volt a tanulói létszámuk és az „A” osztály ezt megelőzően is sportosabb osztály volt. Mindössze a felvételi követelmény szintje nőtt meg, szigorúbb feltételeknek kell megfelelni azoknak a gyerekeknek, akik a sportosztályba kerülnek, hogy a későbbiekben bírják a terhelést a sportedzéseken – tette hozzá.

Mint ismert, az új tanrend egy éve ilyenkor indult el, amelynek keretében az „A” osztályos gyerekek kettővel több sportfoglalkozásban részesülnek: az öt testnevelés óra mellé beépül „Küzdelem és játék” illetve „Sportágválasztó” címmel egy-egy óra. Ezen felül délutánonként minden eperföldis diákot, többféle sportlehetőség – röplabda, kézilabda, futball, torna valamint atlétika – vár.

A gyerekeknek a tanév folyamán változatos kikapcsolódási lehetőségeket nyújtanak. A hetedikesek már szeptember közepén Erdélybe látogatnak a „Határtalanul!” program segítségével. Évente kétszer szerveznek túrát, ősszel a Rám-szakadékhoz, tavasszal pedig Óbányára látogathatnak a diákok a szülőkkel, tanárokkal közösen.

Idén nyáron az Erzsébet Program keretében már második alkalommal táborozhattak az Eperföldi Iskola diákjai a Balaton mellett, Zánkán. Nagyon nagy sikere volt a tábornak, amely nem csak a hátrányosabb helyzetű gyerekek számára elérhető, a tavalyi negyven fő után idén már ötven tanulót sikerült eljuttatnunk a Balatonhoz – számolt be az ez évi nyári programról a vezetői feladatokkal megbízott intézményvezető-helyettes.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK