2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny a tűzoltóságon – kúszófolyosó bevetési ruhában, célba lövés vízsugárral

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 06., 12:20

Középiskolai kategóriában a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézmény rendvédelmi szakos tanulói szerezték meg az első helyet a kalocsai tűzoltó parancsnokságon csütörtökön délelőtt megrendezett Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen. Teljesítményük alapján a dózsások az Ágasegyházán március 11-én tartandó megyei versenyen küzdenek tovább iskolájuk hírnevének öregbítéséért. Általános iskolai kategóriában a hartai Ráday Pál Általános Iskola diákjai lettek az elsők, a tanulók szintén Ágasegyházán folytatják a versenyzést.

Aki azt hinné, hogy a résztvevők életkora alapján egy ilyen megmérettetés inkább játék, mint komoly kihívás, az bizony téved! A nyolc elméleti és gyakorlati állomáshelyen összeállított feladatsorok még sok felnőttnek is feladták volna a leckét, hiszen szakmai tesztírás, keresztrejtvény fejtés, Activity játék, a kamionokon látható veszélyességi bárcák felismerése, a kitelepítési csomag összeállítása mellett még egy kitelepítésre felszólító lakossági tájékoztatót is meg kellett írni a versenyzőknek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Miután a fiatalok utolsó elméleti feladatként a kommunikációs részt is letudták, jöhetett az ügyességükre és fizikai erejükre alapított gyakorlati verseny. A honvédségi kiképzéseknél alkalmazott palánkugrást, a kúszófolyosó tűzoltó bevetési ruhában való leküzdését, a sítalpas mozgást a vízsugárral történő célba lövés zárta. Ez utóbbinál igencsak bele kellett kapaszkodni a tömlőbe, hogy a nagy nyomás alatt távozó vizet féken, no’ és persze irányba tudják tartani.

A végig jó hangulatú verseny az oklevelek és érmek átadásával zárult. A középiskolák közül a nyertes dózsások mellett a Szent István Gimnázium és a Nebuló középiskolás csapatának tagjai is éremmel és egy kis tárgyjutalommal távozhattak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az általános iskolás csapatok tagjai szintén éremmel a nyakukban, tárgyjutalommal a zsebükben indultak haza, de a szervező, Kardosné Magony Mária tűzoltó századostól átvett díszes oklevelet is kifüggeszthetik az iskolájuk falára.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint megtudtuk, a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma rendvédelmi tagozatos csapata tanáruk, Mozga László irányítása mellett készül az ágasegyházai megyei versenyre, amelyről hazaérkezve az elért eredményről majd beszámolunk.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Valamennyi csapatnak gratulálunk a „rendvédelmisen” férfias helytállásért!


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés