2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny a tűzoltóságon – kúszófolyosó bevetési ruhában, célba lövés vízsugárral

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 06., 12:20

Középiskolai kategóriában a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézmény rendvédelmi szakos tanulói szerezték meg az első helyet a kalocsai tűzoltó parancsnokságon csütörtökön délelőtt megrendezett Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen. Teljesítményük alapján a dózsások az Ágasegyházán március 11-én tartandó megyei versenyen küzdenek tovább iskolájuk hírnevének öregbítéséért. Általános iskolai kategóriában a hartai Ráday Pál Általános Iskola diákjai lettek az elsők, a tanulók szintén Ágasegyházán folytatják a versenyzést.

Aki azt hinné, hogy a résztvevők életkora alapján egy ilyen megmérettetés inkább játék, mint komoly kihívás, az bizony téved! A nyolc elméleti és gyakorlati állomáshelyen összeállított feladatsorok még sok felnőttnek is feladták volna a leckét, hiszen szakmai tesztírás, keresztrejtvény fejtés, Activity játék, a kamionokon látható veszélyességi bárcák felismerése, a kitelepítési csomag összeállítása mellett még egy kitelepítésre felszólító lakossági tájékoztatót is meg kellett írni a versenyzőknek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Miután a fiatalok utolsó elméleti feladatként a kommunikációs részt is letudták, jöhetett az ügyességükre és fizikai erejükre alapított gyakorlati verseny. A honvédségi kiképzéseknél alkalmazott palánkugrást, a kúszófolyosó tűzoltó bevetési ruhában való leküzdését, a sítalpas mozgást a vízsugárral történő célba lövés zárta. Ez utóbbinál igencsak bele kellett kapaszkodni a tömlőbe, hogy a nagy nyomás alatt távozó vizet féken, no’ és persze irányba tudják tartani.

A végig jó hangulatú verseny az oklevelek és érmek átadásával zárult. A középiskolák közül a nyertes dózsások mellett a Szent István Gimnázium és a Nebuló középiskolás csapatának tagjai is éremmel és egy kis tárgyjutalommal távozhattak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az általános iskolás csapatok tagjai szintén éremmel a nyakukban, tárgyjutalommal a zsebükben indultak haza, de a szervező, Kardosné Magony Mária tűzoltó századostól átvett díszes oklevelet is kifüggeszthetik az iskolájuk falára.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint megtudtuk, a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma rendvédelmi tagozatos csapata tanáruk, Mozga László irányítása mellett készül az ágasegyházai megyei versenyre, amelyről hazaérkezve az elért eredményről majd beszámolunk.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Valamennyi csapatnak gratulálunk a „rendvédelmisen” férfias helytállásért!


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK