2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Pályaorientációs nap a Szent István Gimnáziumban

2018. 11. 21., 12:08

Pályaorientációs napon tájékozódhattak a Kalocsai Szent István Gimnázium felsőoktatási intézménybe készülő diákjai a múlt pénteken. A rendezvényről az alábbi beszámolót kapta a KALOhírek.

Nagyszabású pályaorientációs napot tartott november 16-án a Kalocsai Szent István Gimnázium. A rendezvény célja a pályaválasztással kapcsolatos ismeretek bővítése, a tájékozódás megkönnyítése, a motiváció erősítése, a pályaorientáció támogatása volt.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Kalocsai Szent István Gimnázium

Felsőoktatási intézményeket hívtunk erre a napra, amelyek képviselői a díszteremben állították fel információs standjukat. Minden tanulónk végigjárhatta az állomásokat osztályfőnökeik vezetésével, tájékozódhatott a számára érdekes felsőoktatási intézményről, gyűjthetett szórólapokat, apró ajándékokat a készséges egyetemistáktól és oktatóktól.

Az egyetemek a kiállítás mellett több helyszínen különböző tájékoztatókat, bemutató foglalkozásokat tartottak a diákoknak, akik 3 előadásra is jelentkezhettek.

Vendégeink az alábbi egyetemekről érkeztek:
Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem, Eötvös Lóránt Tudományegyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Metropolitan Egyetem, Neumann János Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Szent István Egyetem, Semmelweis Orvostudományi Egyetem

A felsőoktatási intézmények mellett két pályaorientációval is foglalkozó szervezetet láttunk vendégül: a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség. Képviselőik 1-1 foglalkozást tartottak, elsősorban a mérnöki pálya előnyeit és szépségeit mutatták be a tanulóinknak.

Összesen 10 teremben 25 különböző előadást tartottak a vendégeink, szó volt például arról, miért érdemes az egyes egyetemeket választani, milyen képzés folyik a karokon, mit tud kiolvasni a grafológus az írásunkból, és ez hogyan hat a pályaválasztásra.

A kiscsoportos foglalkozások keretében kiértékelt karrierteszteknek is a személyes adottságok és az egyéni motivációk feltárása volt a célja. Szép számmal voltak érdeklődő fiatalok a csokoládétesztelésen, mely valójában egy marketing esettanulmány volt, illetve a gyógypedagógus hallgató által vezetett „izzasztón”.

Akiket pedig a bölcsészkar interaktív foglalkozása érdekelt, megtapasztalhatták, milyen fontos egymás értékelésében az alapos tájékozottság.

Eredményes rendezvényt zártunk pénteken. A program része volt az EFOP 3.3.2. „Tudás a szárny, amelyen égbe szállunk” elnevezésű projektnek.

A Kalocsai Szent István Gimnázium minden tanulója gyarapíthatta eddigi ismereteit a felsőoktatást illetően, valamint választ kaphatott azokra a kérdésekre, amelyek eddig bizonytalanságot okoztak.

Köszönjük mindenkinek, hogy elfogadta a meghívást és hozzájárult a nap sikeréhez!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK