2022. 08. 12. péntek
Klára
: 395 Ft   : 382 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Pályaorientációs nap a Szent István Gimnáziumban

2018. 11. 21., 12:08

Pályaorientációs napon tájékozódhattak a Kalocsai Szent István Gimnázium felsőoktatási intézménybe készülő diákjai a múlt pénteken. A rendezvényről az alábbi beszámolót kapta a KALOhírek.

Nagyszabású pályaorientációs napot tartott november 16-án a Kalocsai Szent István Gimnázium. A rendezvény célja a pályaválasztással kapcsolatos ismeretek bővítése, a tájékozódás megkönnyítése, a motiváció erősítése, a pályaorientáció támogatása volt.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Kalocsai Szent István Gimnázium

Felsőoktatási intézményeket hívtunk erre a napra, amelyek képviselői a díszteremben állították fel információs standjukat. Minden tanulónk végigjárhatta az állomásokat osztályfőnökeik vezetésével, tájékozódhatott a számára érdekes felsőoktatási intézményről, gyűjthetett szórólapokat, apró ajándékokat a készséges egyetemistáktól és oktatóktól.

Az egyetemek a kiállítás mellett több helyszínen különböző tájékoztatókat, bemutató foglalkozásokat tartottak a diákoknak, akik 3 előadásra is jelentkezhettek.

Vendégeink az alábbi egyetemekről érkeztek:
Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem, Eötvös Lóránt Tudományegyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Metropolitan Egyetem, Neumann János Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Szent István Egyetem, Semmelweis Orvostudományi Egyetem

A felsőoktatási intézmények mellett két pályaorientációval is foglalkozó szervezetet láttunk vendégül: a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség. Képviselőik 1-1 foglalkozást tartottak, elsősorban a mérnöki pálya előnyeit és szépségeit mutatták be a tanulóinknak.

Összesen 10 teremben 25 különböző előadást tartottak a vendégeink, szó volt például arról, miért érdemes az egyes egyetemeket választani, milyen képzés folyik a karokon, mit tud kiolvasni a grafológus az írásunkból, és ez hogyan hat a pályaválasztásra.

A kiscsoportos foglalkozások keretében kiértékelt karrierteszteknek is a személyes adottságok és az egyéni motivációk feltárása volt a célja. Szép számmal voltak érdeklődő fiatalok a csokoládétesztelésen, mely valójában egy marketing esettanulmány volt, illetve a gyógypedagógus hallgató által vezetett „izzasztón”.

Akiket pedig a bölcsészkar interaktív foglalkozása érdekelt, megtapasztalhatták, milyen fontos egymás értékelésében az alapos tájékozottság.

Eredményes rendezvényt zártunk pénteken. A program része volt az EFOP 3.3.2. „Tudás a szárny, amelyen égbe szállunk” elnevezésű projektnek.

A Kalocsai Szent István Gimnázium minden tanulója gyarapíthatta eddigi ismereteit a felsőoktatást illetően, valamint választ kaphatott azokra a kérdésekre, amelyek eddig bizonytalanságot okoztak.

Köszönjük mindenkinek, hogy elfogadta a meghívást és hozzájárult a nap sikeréhez!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés