2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Pályaorientációs nap a Szent István Gimnáziumban

2018. 11. 21., 12:08

Pályaorientációs napon tájékozódhattak a Kalocsai Szent István Gimnázium felsőoktatási intézménybe készülő diákjai a múlt pénteken. A rendezvényről az alábbi beszámolót kapta a KALOhírek.

Nagyszabású pályaorientációs napot tartott november 16-án a Kalocsai Szent István Gimnázium. A rendezvény célja a pályaválasztással kapcsolatos ismeretek bővítése, a tájékozódás megkönnyítése, a motiváció erősítése, a pályaorientáció támogatása volt.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Kalocsai Szent István Gimnázium

Felsőoktatási intézményeket hívtunk erre a napra, amelyek képviselői a díszteremben állították fel információs standjukat. Minden tanulónk végigjárhatta az állomásokat osztályfőnökeik vezetésével, tájékozódhatott a számára érdekes felsőoktatási intézményről, gyűjthetett szórólapokat, apró ajándékokat a készséges egyetemistáktól és oktatóktól.

Az egyetemek a kiállítás mellett több helyszínen különböző tájékoztatókat, bemutató foglalkozásokat tartottak a diákoknak, akik 3 előadásra is jelentkezhettek.

Vendégeink az alábbi egyetemekről érkeztek:
Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem, Eötvös Lóránt Tudományegyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Metropolitan Egyetem, Neumann János Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Szent István Egyetem, Semmelweis Orvostudományi Egyetem

A felsőoktatási intézmények mellett két pályaorientációval is foglalkozó szervezetet láttunk vendégül: a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség. Képviselőik 1-1 foglalkozást tartottak, elsősorban a mérnöki pálya előnyeit és szépségeit mutatták be a tanulóinknak.

Összesen 10 teremben 25 különböző előadást tartottak a vendégeink, szó volt például arról, miért érdemes az egyes egyetemeket választani, milyen képzés folyik a karokon, mit tud kiolvasni a grafológus az írásunkból, és ez hogyan hat a pályaválasztásra.

A kiscsoportos foglalkozások keretében kiértékelt karrierteszteknek is a személyes adottságok és az egyéni motivációk feltárása volt a célja. Szép számmal voltak érdeklődő fiatalok a csokoládétesztelésen, mely valójában egy marketing esettanulmány volt, illetve a gyógypedagógus hallgató által vezetett „izzasztón”.

Akiket pedig a bölcsészkar interaktív foglalkozása érdekelt, megtapasztalhatták, milyen fontos egymás értékelésében az alapos tájékozottság.

Eredményes rendezvényt zártunk pénteken. A program része volt az EFOP 3.3.2. „Tudás a szárny, amelyen égbe szállunk” elnevezésű projektnek.

A Kalocsai Szent István Gimnázium minden tanulója gyarapíthatta eddigi ismereteit a felsőoktatást illetően, valamint választ kaphatott azokra a kérdésekre, amelyek eddig bizonytalanságot okoztak.

Köszönjük mindenkinek, hogy elfogadta a meghívást és hozzájárult a nap sikeréhez!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés