2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szakmák Éjszakája 2017 – élénk érdeklődés kísérte a Dózsa és a Kossuth Zsuzsanna középiskolák bemutatkozását

Zsiga Ferenc  |  2017. 04. 22., 21:02

Könnyen lehet, hogy sok Kalocsa környéki, vagy távolabbi településen élő fiatalnak az idei Szakmák Éjszakája segítette meghozni azt a talán életre szóló döntést: a sok lehetséges életút közül melyiken induljon, milyen szakmát válasszon, az ehhez szükséges ismereteket melyik intézményben tanulja? A Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint az ugyancsak kalocsai Bajai Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája április 21-én, pénteken megtartott, jól és alaposan előkészített rendezvényén az érdeklődő diákok és szülők előtt feltárulhatott: az egyes szakmák, hivatások pontosan mit takarnak, az iskolák, a velük együttműködő cégek és állami intézmények mind a képzés ideje alatt, mind a végzést követően milyen lehetőségeket kínálnak.

A színes és szórakoztató programok közben persze senki nem tévesztette szem előtt, hogy ezen az éjszakán a „próbáld ki, ismerd meg, csináld meg” szlogen jegyében bepillantást nyerhet abba, hogy melyik foglalkozás mit takar, esetleg éppen a felfedezés öröme segítheti a pályaválasztásban. Az persze később dől el, hogy több fiatal szakmai jövője ezen a pénteki éjszakán kezdődött, vagy egyeseknek a pályaválasztáshoz további impulzusokra van szükségük.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Dózsa külön aloldalt is szerkesztett honlapjára az alkalomra, ami önmagában képet ad az intézményben folyó informatikai képzés magas színvonaláról. A linkre utólag is érdemes rákattintani, ugyanis azon korosztályonként, a gyerekektől a fiatalon át a felnőttekig mindenki láthatja, hogy az iskolában mi mindent oktatnak.

Az interaktív programokat, a szakmakipróbáló programokat, előadásokat és bemutatókat a sokrétű képzés miatt nehéz lenne úgy részletesen bemutatni, hogy azok azonos súllyal essenek latba. Ezért inkább azt ajánljuk, az érdeklődők tekintsék meg fotógalériánkat, amelyhez itt csatoljuk az önmagában beszédes program egyes címszavait:

Pénz ÜGYES vagy? Próbáld ki, milyen közgazdász lennél!
A rablánc a lábon nehéz volt… rabosítás a Büntetés-végrehajtás közreműködésével
Mit csinál a magyar honvéd? Gyere el, nézd meg, milyen lehetőségeid vannak a katonai pályán!
Gyalu, forgács, gyantaillat… hogyan lesz a fából fakarika vagy ládikó?
Toppon maradni tudni kell, nem boszorkányság! Jelentkezz modellnek! Menő frizurát készíthetsz alkalmi fodrászüzletünkben.
Védd magad! Megmutatjuk hogyan kell! Játékos önvédelem rendész tanulók közreműködésével
CNC gépkezelés a gyakorlatban
Van sütnivalód? Süss velünk kenyérlángost!
A forgácsolás jövője, a jövő forgácsolása! Bemutatkozik a sárospataki Tiger Tools Kft.
Pályaválasztási tanácsadás
Hogyan fogjunk bűnözőt? A Kalocsai Rendőrkapitányság bemutatója.

A Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kulturális programmal is színesített bemutatkozása szintén azt bizonyította: kevés izgalmasabb dolog van annál, mint a felfedezés öröme.

A szakgimnázium egészségügyi képzése iránt érdeklődőket az iskolai tanárai, tanulói mellett számos szemléltető eszköz is segítette a pályaválasztásban.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A szakgimnázium vendéglátó-ipari ágazatának, a szakközépiskola pincér és szakács képzésének bemutatkozása már csak azért is sikerre volt ítélve, mert a vendégek a tanulók által – oktatóik felügyelete mellett – készített finom koktélokat és ételeket is megkóstolhattak, de akár maguk is elkészíthették a saját szendvicsüket.
A Kossuth képzési lehetőségeiről a kossuth-kalocsa.hu weboldalon érdemes tájékozódni.

A gyakorlatközpontú programokkal népszerűsített idei Szakmák Éjszakájának mintegy félezer résztvevője azzal a jó érzéssel távozhatott: szinte csak karnyújtásnyira van tőlük mindaz a korszerű képzési lehetőség és tudás, amit a két intézmény falai között úgy sajátíthatnak el, hogy szakmai előmenetelükhöz később is jó alapokkal rendelkeznek majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés