2022. 05. 20. péntek
Bernát, Felícia
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Egy ló és egy kutya, repülő kenyerek társaságában” – A gyermeknapi aszfaltrajzverseny eredményhirdetése, ráadás Csurgó videókkal!

Illés György Cinó  |  2021. 06. 03., 08:26

A vasárnap a Csilás parkban tartott gyermeknapi rendezvény fontos része volt az aszfaltrajzverseny, amely már két éve is igen népszerű volt a gyermekek körében. Az első helyezett témaválasztása mindenkit megnevettetett. A Csurgó koncertjéről szerencsére még ragyogó napsütésben forgathattunk. Aztán leszakadt az ég.

A gyermeknap alkalmára időzített, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület szervezésében– a tavalyi kényszerszünet után – másodízben tartott rendezvényen tett polgármesteri bejelentéről a most induló, négyéves, 200 milliós játszótér-fejlesztési programrólmár aznap írtunk, tegnap pedig tudósítottunk is az eseményekről.

Az egész napos gyermeknapi piknik keretében lezajlott, reggeltől egész délelőtt tartó aszfaltrajzversenyen több mint ötven gyermek alkotott. Az elkészült művek száma ennél valamivel kevesebb, ugyanis többen csoportmunkában, segítőkkel dolgoztak.

Amint a délután kettőkor tartott díjátadón elhangzott, nehéz dolga volt a zsűrinek, olyan sok szép rajz született.
De a legfontosabb, ami alanyi jogon minden résztvevőnek jár, az alkotás öröme!

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A végül kiválasztott három különdíjasnak és három dobogós helyezettnek a rendezvény védnökeként dr. Filvig Géza polgármester adta át a díjakat.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Különdíjat kapott Boros Levente, Horváth Áron és Kisföldi Zsombor.
Harmadik helyezett lett Práger Virág, a második helyet Grócz Lilien szerezte meg, aki flamingókat rajzolt, háttérben szivárvánnyal, az első helyezést pedig Illés Emese nyerte el, aki élénk derültséget keltett szürrealista témaválasztásával, ugyanis, amikor a polgármester megkérdezte, mit rajzolt így válaszolt:

Egy lovat és egy kutyát, repülő kenyerek társaságában.” Az nem derült ki a beszélgetésből, hogy „mire gondolt a költő”, de engedtessék meg, hogy így, alig egy héttel pünkösd után arra az egyházi énekre asszociáljunk, amely úgy kezdődik:

Égből szállott Szent Kenyér…”

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
„Egy ló és egy kutya, repülő kenyerek társaságában
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Ezzel a Kalocsa Jövőjéért Egyesület szerveszésében megvalósult 2021. évi gyermeknapi rendezvénynek már csak egy programpontja maradt hátra, a Csurgózenekar koncertje.
Sajnos a derült égből hirtelen lecsapott, hatalmas zivatar a gyerekeket megmozgató, megtáncoltató, arcukra nevetést csalogató műsort félbeszakította, ezzel szépen összehozva az embereket:


Szerencsére még előtte sikerült videóra vennünk egy rövidebb, és egy hosszabb ízelítőt:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés