2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

„Egy ló és egy kutya, repülő kenyerek társaságában” – A gyermeknapi aszfaltrajzverseny eredményhirdetése, ráadás Csurgó videókkal!

Illés György Cinó  |  2021. 06. 03., 08:26

A vasárnap a Csilás parkban tartott gyermeknapi rendezvény fontos része volt az aszfaltrajzverseny, amely már két éve is igen népszerű volt a gyermekek körében. Az első helyezett témaválasztása mindenkit megnevettetett. A Csurgó koncertjéről szerencsére még ragyogó napsütésben forgathattunk. Aztán leszakadt az ég.

A gyermeknap alkalmára időzített, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület szervezésében– a tavalyi kényszerszünet után – másodízben tartott rendezvényen tett polgármesteri bejelentéről a most induló, négyéves, 200 milliós játszótér-fejlesztési programrólmár aznap írtunk, tegnap pedig tudósítottunk is az eseményekről.

Az egész napos gyermeknapi piknik keretében lezajlott, reggeltől egész délelőtt tartó aszfaltrajzversenyen több mint ötven gyermek alkotott. Az elkészült művek száma ennél valamivel kevesebb, ugyanis többen csoportmunkában, segítőkkel dolgoztak.

Amint a délután kettőkor tartott díjátadón elhangzott, nehéz dolga volt a zsűrinek, olyan sok szép rajz született.
De a legfontosabb, ami alanyi jogon minden résztvevőnek jár, az alkotás öröme!

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A végül kiválasztott három különdíjasnak és három dobogós helyezettnek a rendezvény védnökeként dr. Filvig Géza polgármester adta át a díjakat.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Különdíjat kapott Boros Levente, Horváth Áron és Kisföldi Zsombor.
Harmadik helyezett lett Práger Virág, a második helyet Grócz Lilien szerezte meg, aki flamingókat rajzolt, háttérben szivárvánnyal, az első helyezést pedig Illés Emese nyerte el, aki élénk derültséget keltett szürrealista témaválasztásával, ugyanis, amikor a polgármester megkérdezte, mit rajzolt így válaszolt:

Egy lovat és egy kutyát, repülő kenyerek társaságában.” Az nem derült ki a beszélgetésből, hogy „mire gondolt a költő”, de engedtessék meg, hogy így, alig egy héttel pünkösd után arra az egyházi énekre asszociáljunk, amely úgy kezdődik:

Égből szállott Szent Kenyér…”

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
„Egy ló és egy kutya, repülő kenyerek társaságában
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Ezzel a Kalocsa Jövőjéért Egyesület szerveszésében megvalósult 2021. évi gyermeknapi rendezvénynek már csak egy programpontja maradt hátra, a Csurgózenekar koncertje.
Sajnos a derült égből hirtelen lecsapott, hatalmas zivatar a gyerekeket megmozgató, megtáncoltató, arcukra nevetést csalogató műsort félbeszakította, ezzel szépen összehozva az embereket:


Szerencsére még előtte sikerült videóra vennünk egy rövidebb, és egy hosszabb ízelítőt:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023. 01. 25., 16:31
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>
2023. 01. 29., 16:13
A Hősök útjára riasztották a tűzoltókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK