2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai küldöttség a Kúlai Hagyományőrző Napokon

Kalocsai küldöttség a Kúlai Hagyományőrző Napokon
Illés György Cinó  |  2021. 09. 09., 17:40

Simon Zoltán alpolgármester mellett néptáncosok is utaztak ki Kalocsáról Kúlára a hétvégén, hogy városunkat képviseljék az ottani, idén kétnapos 14. Hagyományőrző Napokon, amely immár hagyományosan főképp a kúlai magyar ajkú lakosság seregszemléje, Méhecskés focistáinknak pedig két korosztálya is szépen szerepelt a kapcsolódó nemzetközi tornán, mindkét csapat a második helyet szerezte meg.

Közel ötven csapat bográcsában rotyogott a birkapörkölt szombaton délután. A másfél órás kultúrműsorban a kalocsai néptáncosokat nagy várakozással fogadták. A rendezvény keretében dr. Vadász Mária kalocsai  alkotó képeiből is kiállítás nyílt.

Az alkalom kapcsán adott nyilatkozatában Valka Károly, Kúla alpolgármestere a program színességének, a fellépőknek, valamint az általuk őrzött és közvetített értékeknek a méltatása mellett nagy hangsúlyt helyezett a rendezvénynek a testvérvárosi kapcsolatok ápolásában játszott szerepére is, tekintettel városunk széles kőrű részvételére, valamint az magas szintű önkormányzati képviseletre, hiszen a kalocsai delegációt Simon Zoltán alpolgármester vezette.


Forrás: Simon Zoltán / Facebook


Simon Zoltán közösségi médiás oldalán így számolt be az eseményről:
– A XIV. Hagyományőrző Napok ünnepélyes megnyitóján én is felkérést kaptam a jelenlévők köszöntésére. Hatalmas megtiszteltetés volt Kalocsa város nevében elmondani beszédemet a helyi magyaroknak és minden érdeklődőnek.
Ünnepi gondolataim mellett bemutattam a Kúlai Magyar Népkör meghívására érkezett kalocsai táncosokat is. A Kalocsai Bokréta Népművészei Egyesület négy pár táncosát láthattuk, akik a Bokréta és Csajgorás csoport tagjai. Műsoruk két részből állt: először erdélyi táncokból álló blokkot mutattak be, majd az elmaradhatatlan kalocsai következett. Köszönjük a meghívást és az együtt töltött időt. Mindig öröm Kúlára jönni! – zárja bejegyzését köszönetnyilvánítással az alpolgármester.


Forrás: Simon Zoltán / Facebook


Forrás: Simon Zoltán / Facebook

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021-10-20 13:18:23
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!