2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai küldöttség a Kúlai Hagyományőrző Napokon

Kalocsai küldöttség a Kúlai Hagyományőrző Napokon
Illés György Cinó  |  2021. 09. 09., 17:40

Simon Zoltán alpolgármester mellett néptáncosok is utaztak ki Kalocsáról Kúlára a hétvégén, hogy városunkat képviseljék az ottani, idén kétnapos 14. Hagyományőrző Napokon, amely immár hagyományosan főképp a kúlai magyar ajkú lakosság seregszemléje, Méhecskés focistáinknak pedig két korosztálya is szépen szerepelt a kapcsolódó nemzetközi tornán, mindkét csapat a második helyet szerezte meg.

Közel ötven csapat bográcsában rotyogott a birkapörkölt szombaton délután. A másfél órás kultúrműsorban a kalocsai néptáncosokat nagy várakozással fogadták. A rendezvény keretében dr. Vadász Mária kalocsai  alkotó képeiből is kiállítás nyílt.

Az alkalom kapcsán adott nyilatkozatában Valka Károly, Kúla alpolgármestere a program színességének, a fellépőknek, valamint az általuk őrzött és közvetített értékeknek a méltatása mellett nagy hangsúlyt helyezett a rendezvénynek a testvérvárosi kapcsolatok ápolásában játszott szerepére is, tekintettel városunk széles kőrű részvételére, valamint az magas szintű önkormányzati képviseletre, hiszen a kalocsai delegációt Simon Zoltán alpolgármester vezette.


Forrás: Simon Zoltán / Facebook


Simon Zoltán közösségi médiás oldalán így számolt be az eseményről:
– A XIV. Hagyományőrző Napok ünnepélyes megnyitóján én is felkérést kaptam a jelenlévők köszöntésére. Hatalmas megtiszteltetés volt Kalocsa város nevében elmondani beszédemet a helyi magyaroknak és minden érdeklődőnek.
Ünnepi gondolataim mellett bemutattam a Kúlai Magyar Népkör meghívására érkezett kalocsai táncosokat is. A Kalocsai Bokréta Népművészei Egyesület négy pár táncosát láthattuk, akik a Bokréta és Csajgorás csoport tagjai. Műsoruk két részből állt: először erdélyi táncokból álló blokkot mutattak be, majd az elmaradhatatlan kalocsai következett. Köszönjük a meghívást és az együtt töltött időt. Mindig öröm Kúlára jönni! – zárja bejegyzését köszönetnyilvánítással az alpolgármester.


Forrás: Simon Zoltán / Facebook


Forrás: Simon Zoltán / Facebook

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK