2022. 06. 25. szombat
Vilmos
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai küldöttség a Kúlai Hagyományőrző Napokon

Kalocsai küldöttség a Kúlai Hagyományőrző Napokon
Illés György Cinó  |  2021. 09. 09., 17:40

Simon Zoltán alpolgármester mellett néptáncosok is utaztak ki Kalocsáról Kúlára a hétvégén, hogy városunkat képviseljék az ottani, idén kétnapos 14. Hagyományőrző Napokon, amely immár hagyományosan főképp a kúlai magyar ajkú lakosság seregszemléje, Méhecskés focistáinknak pedig két korosztálya is szépen szerepelt a kapcsolódó nemzetközi tornán, mindkét csapat a második helyet szerezte meg.

Közel ötven csapat bográcsában rotyogott a birkapörkölt szombaton délután. A másfél órás kultúrműsorban a kalocsai néptáncosokat nagy várakozással fogadták. A rendezvény keretében dr. Vadász Mária kalocsai  alkotó képeiből is kiállítás nyílt.

Az alkalom kapcsán adott nyilatkozatában Valka Károly, Kúla alpolgármestere a program színességének, a fellépőknek, valamint az általuk őrzött és közvetített értékeknek a méltatása mellett nagy hangsúlyt helyezett a rendezvénynek a testvérvárosi kapcsolatok ápolásában játszott szerepére is, tekintettel városunk széles kőrű részvételére, valamint az magas szintű önkormányzati képviseletre, hiszen a kalocsai delegációt Simon Zoltán alpolgármester vezette.


Forrás: Simon Zoltán / Facebook


Simon Zoltán közösségi médiás oldalán így számolt be az eseményről:
– A XIV. Hagyományőrző Napok ünnepélyes megnyitóján én is felkérést kaptam a jelenlévők köszöntésére. Hatalmas megtiszteltetés volt Kalocsa város nevében elmondani beszédemet a helyi magyaroknak és minden érdeklődőnek.
Ünnepi gondolataim mellett bemutattam a Kúlai Magyar Népkör meghívására érkezett kalocsai táncosokat is. A Kalocsai Bokréta Népművészei Egyesület négy pár táncosát láthattuk, akik a Bokréta és Csajgorás csoport tagjai. Műsoruk két részből állt: először erdélyi táncokból álló blokkot mutattak be, majd az elmaradhatatlan kalocsai következett. Köszönjük a meghívást és az együtt töltött időt. Mindig öröm Kúlára jönni! – zárja bejegyzését köszönetnyilvánítással az alpolgármester.


Forrás: Simon Zoltán / Facebook


Forrás: Simon Zoltán / Facebook

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK