2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Jövő héten Jézus Szíve Búcsú

Helyszín:
Dátum: 2017. június 23., péntek 18:00

155 éves hagyományt követve, jövő héten péntek-szombat-vasárnap lesz Kalocsa és a szállások Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódó főbúcsúja. A vasárnap délelőtt tíz órakor kezdődő szentmisét Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek mutatja be, előtte körmenet, amely a Szent István király (Jezsuita) templomtól indul.

A JÉZUS SZÍVE BÚCSÚ HÁROMNAPOS PROGRAMJA A PÉNTEKI NÉPÉNEKES SZENTMISÉVEL KEZDŐDIK, ESTE HAT ÓRAKOR A SZENT ISTVÁN KIRÁLY TEMPLOMBAN.

A misét Fülöp Ernő apát-kanonok mutatja be. A szentmise végén litánia.


Forrás: KALOhírek archív

Szombat

Június 24-én, szombaton délután négy órától Szentségimádást tartanak a Szent István király templomban, ahol ez után, este hat órától népénekes szentmise lesz, amelyet Retkes Zsolt plébános celebrál.

Vasárnap

Június 25-én, vasárnap a Szent István király templomban reggel fél nyolckor kezdődő szentmisét Marton Gábor káplán mutatja be, majd 9 órától újabb népénekes szentmise kezdődik, amelyet Kaló Krisztián kanonok-plébános fog celebrálni.

Az ünnep csúcspontja a hagyományos, Oltáriszentséggel vezetett vasárnap reggeli körmenet, amelyet a kilences misét követően tartanak.

A KÖRMENETRE A SZENT ISTVÁN KIRÁLY TEMPLOMTÓL A NAGYBOLDOGASSZONY FŐSZÉKESEGYHÁZIG HÁROMNEGYED TÍZTŐL KERÜL SOR.

A körmenetre szánt virágszirmokat a Szent István király templomban a gyóntatószékeknél gyűjtik!

A NAGYTEMPLOMBAN A TÍZ ÓRAKOR KEZDŐDŐ FŐMISÉT DR. BÁBEL BALÁZS ÉRSEK MUTATJA BE.

Este már nem lesz szentmise a Szent István király templomban.

A programról portálunkat tájékoztató Dr. Mészáros István templomigazgató reményét fejezte ki, hogy idén is sokan viseletben jelennek majd meg a körmenetben, és aki teheti, a Főszékesegyházban tartandó nagymise, valamint a búcsúhoz kapcsolódó többi szentmise fényét is emeli majd ezzel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés