2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Ismét összekapaszkodik a jó ügyért Kalocsa – Szívmelengető jó szándék a hideg napokon

2017. 01. 10., 16:46

Időről időre bebizonyosodik, hogy nem is vagyunk annyira „elidegenedve” egymástól, mint azt manapság divatos hangoztatni… Kalocsán az elmúlt hetekben erről megannyi tanúbizonyságot tettek az itt élők. Rekordadományból ajándékozhatott meg az önkormányzat karácsonyra helyi gyerekeket, nemzetközi mezőnyben tettük SMS-ekkel közönségbajnokká a Dusnoki Aprókat a Fölszállott a páva tévéműsorban, a fogcsikorgató hideg beköszöntével pedig együtt lépünk fel azokért, akiknek az otthon melegét megteremteni is erőn feletti.

A meteorológiai előrejelzések nem tévedtek, valóban mínusz húsz fok körüli hőmérsékleti mutatókat mérhettünk az elmúlt napokban Kalocsán az éjszakai és a hajnali órákban, de napközben sem kellett attól félnünk, hogy ráizzad a sapka a fejünkre. Hogy ne történjen tragédia azokban a háztartásokban sem, ahol nemhogy a sapka és a sál, de még a kályhába való tüzelő is csak vágyálom, helyi intézmények és segítők is összefogtak, amelyről többet Rumi László intézményvezetőtől tudtunk meg.

– Az extrém hideg miatt történt egy olyan széleskörű összefogás, amelynek keretében a Szociális Központ, a Pünkösdi Egyház helyi gyülekezete és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat kapaszkodott össze, hogy biztonságos körülményeket teremtsenek mindazoknak, akiknek komoly kihívás előteremteni az otthon melegét, ha éppen van otthon.


Forrás: Kalocsa Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat / FB

Így az Origó Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai az intézményi autóval elindultak a városba és felkeresték azokat a családokat, időseket, egyedülállókat, akikről tudható volt, hogy jól jöhet számukra némi segítség nehéz élethelyzetükre való tekintettel. Felszerelkeztek forró teával, meleg takarókkal és a Pünkösdi Egyházközösség által felajánlott plédekkel, valamint mindenkivel, akihez eljutottak, tudatták, hogy a Roma Közösségi Házban igény szerint nyitva tartó melegedőpontot alakított ki a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, amelyre a szervezet közösségi oldalára posztolt fotók alapján elmondható, hogy volt is igény – meséli a vezető.

– Úgy vélem, a kollegák nagyjából minden olyan helyre eljutottak, ahonnan jelzést kaptak, hogy jól jönne a segítségük. Ezúton ragadnám meg az alkalmat, mivel még javában január közepén járunk, előttünk áll a február és március 15-én is esett már rengeteg hó Kalocsán, hogy megkérjek mindenkit, figyeljünk egymásra, főleg amikor ilyen tartós hideg napokat élünk! Ha tud olyanról, akár a családjában, akár ismerősi körében, akár a szomszédságában, aki segítségre szorul, jelezze nálunk a Szociális Központban, hogy alkalomadtán és lehetőségeink szerint hozzá is eljussunk – így Rumi László.

Az intézményvezető hozzátette, hogy nyilvánvalóan nem tudják megoldani minden egyes hozzájuk forduló egyéni problémáit, de minden erejükkel azon vannak, hogy odaérjen kollegái keze, ahol a leginkább szükség van rájuk.

A hosszú évek óta nem látott természeti jelenség ezúttal teljes szépségében kitárulkozik, semmihez nem hasonlítható, ahogy a hatalmas, hófehér jégtáblák fenségesen úsznak a víz felszínén.
bővebben ...

Ha pedig hideg, segítség és Kalocsa, emlékeztetnénk, hogy továbbra is meleg ruhákat oszt széleskörű helyi felajánlás és magánakció keretében Rózsa Szilvi és Herdi Szabolcs párosa (nem tudjuk elégszer megírni, hogy hatalmas köszönet érte), akik a korábban feltüntetett pontok mellett a Szent Imre utcai Sorsok Háza intézménybe is visznek kabátokat, sálakat.

Sajnos a városi „szabadpolc-helyszíneken” ugyanis már az akció másnapján feltűntek a „városi szárnyatlan seregélyek”, akik válogatás nélkül markolták fel és pakolták autójuk csomagtartójába a szegényeknek és rászorulóknak szánt adományokat. Az ötletgazdák sejtették, hogy ezt a jelenséget nem lehet majd kivédeni, ugyanakkor örülnek annak, hogy tapasztalataik, és a hozzájuk eljutott visszajelzések szerint nagyon jó helyre is célba értek a ruhaneműk, amelyek osztogatását a hét végéig minden bizonnyal folytatni szeretnék, azoknak pedig, akik ehhez az akcióhoz általuk csatlakoztak felajánlásaikkal (merthogy vannak szép számmal), ezúton mondanak köszönetet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK