2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Lelépett a helyszínről a Hajósnál árokba csapódott kocsi sofőrje – Betyárbecsület, vagy tényleg nem tudják ki az?

Lelépett a helyszínről a Hajósnál árokba csapódott kocsi sofőrje – Betyárbecsület, vagy tényleg nem tudják ki az?
Zsiga Ferenc  |  2021. 04. 20., 08:00

Megérkezett a vasárnap hajnali 1 órakor, tehát a kijárási korlátozás kellős közepén a Hajós helységjelző tábla közelében árokba csapódott személygépkocsival és utasaival kapcsolatos hivatalos tájékoztatás. Azt a rendelkezésre álló információkkal együtt értékelve olyan érzése támad az embernek: mintha a balesetben megsérült négy, egy közösséghez tartozó személy egy a való világgal párhuzamos univerzumban élne. Talán ezért hiszik, hogy ők mindenkit hülyére vehetnek?

Mert jó, hogy az igazmondáshoz az egy rokonságba tartozó emberek esetleg másként viszonyulnak, de épeszű ember azért nehezen hisz az ilyenfajta mesékben. Nehezen fogadja el, vagy el sem fogadja, hogy egy jól körülhatárolható körben senki nem tudja, ki volt az a hús-vér – lehet, hogy alkoholos befolyásoltság alatt álló? – ember, aki a kocsit vezette.
A jármű állapotát látva egyenesen csodával határos, hogy ebben a tragikomikus történetben szerencsére mindenki életben maradt.

Hogy miért mondjuk mindezt? Mert a rendőrség ma megérkezett hivatalos tájékoztatása szerint „...A helyszínre érkező járőrök az autónál négy személyt találtak, ám elmondásuk szerint a kocsit egy ötödik, általuk ismeretlen férfi vezette, aki a rendőrök kiérkezése előtt ismeretlen helyre távozott…” A „két ismeretlenes egyenletnek” egyelőre nincs megoldása, annyi azonban bizonyos „A könnyű sérüléseket szenvedett férfiakat vér-vizelet mintavételre előállították a kalocsai kórházba. A nyomozóhatóság büntetőeljárás keretén belül vizsgálja az esetet, így azt is, ki vezethette a járművet a baleset bekövetkezésekor.” – áll a tájékoztatásban.

Illúzió lenne azt hinni, hogy a büntetőeljárás szabályai alapján folyó nyomozás nem deríti majd ki: ha egyáltalán létezik, ki volt az a titokzatos ötödik személy, aki a beleset négy, kórházba szállított elszenvedője szerint a szinte péppé zúzódott járművet vezette.
Ha esetleg eleve nem létezett ötödik személy, akkor bizonyosan négy személy között kell keresni a vétkes járművezetőt.
Azt hallani, a helyszínről elszállított egyes személyeken az alkoholfogyasztás jelei mutatkoztak. Innen tehát mindkét oldalról van tétje az eljárás sikerének, vagy sikertelenségének. Ez utóbbit akár el is vethetjük, hiszen akár a kormánykerék árulkodhat arról, azt ki forgatta utoljára, de Hajóson térfigyelő kamerák is vannak…

Azt a rendőrség tájékoztatására alapítva tutira vehetjük: a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt szabálysértési eljárás indul a kalocsai kórházban vér-vizelet vizsgálaton átesett férfiak ellen, mert ha még nem mondtuk volna, a rendőrségi tájékoztatásban „embereknek” nevezett személyek nemüket tekintve férfiak.

A nem mindennapi ügy nyomozását figyelemmel kísérjük, annak eredményéről tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés