2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Idén még több idétlenségre számíthatunk? – Kétnapos garantált őrület a hartai Duna parton!

Helyszín: Harta, Duna part
Dátum: 2017. augusztus 11., péntek 12:00
Idén még több idétlenségre számíthatunk? – Kétnapos garantált őrület a hartai Duna parton!

Az idén nagyon kitettek magukért a hartai Duna partján immáron negyedik alkalommal életre hívandó Őrült hajók versenyének szervezői! Az hagyján, hogy kétnaposra duzzasztották az eredetileg egynapos programot, minden maradt továbbra is ingyenes, mégis sikerült olyan koncert-felelős fellépőket az eseményre csábítani, akiket a meghatározó hazai könnyűzenei fesztiválok húzónevei között jegyeznek már hosszú évek óta.

Augusztus 11-től 13-ig hirdetik a szervezők az esemény hivatalos Facebook-oldalán a rendezvény időtartamát, amely minden bizonnyal a szombatról vasárnapra, várhatóan éjszakába nyúló buli miatt csúszik át a hét utolsó napjára is, az viszont, hogy már pénteken elkezdődnek az események, mondhatni, nagyobb szenzáció.


Forrás: KALOhírek archív

Annál is inkább, hiszen – bár fiatal még az esemény, a sorban a negyedik lesz a közelgő idei – eddig egy napra fókuszáltak a programfelelősök. Volt viszont egy „vállalkozók napja” nevű rendezvény Hartán, amelyet az idén hozzáillesztettek a péntekre készült kínálattal a szombati versenyhez, így komplexebb, összetettebb, és grandiózusabb is lett a IV. Őrölt hajók versenye.

Valamivel kevesebb hajó, de ugyanakkora „felhajtóerő”: Koncertek sora, vásár, a tavalyihoz képest bővülő kínálatú gyereksarok, eszem-iszom, dínomdánom várta a közönséget a hartaiak újsütetű nyárvégi fesztiválján, amely idén harmadízben került megrendezésre.
bővebben ...

Az „elkövetők” képviseletében Hinkel Tamás idézte fel, hogy anno a Velencei-tóról indult útjára, hogy elmebeteg, vicces, rendeltetésszerű használatra viszont szinte totálisan alkalmatlan sufni-tunning „hajókkal” versenyeztessenek csapatokat.

Az elmúlt három évben így úszott már a festői szépségű hartai Duna parttól nem messze átalakított Trabant, Frédi és Béni meseautója hajósítva, „hammeresített tutaj”, vagy nemes egyszerűséggel „Cápának” nevezett, pedállal hajtott valami a vízen – és akkor tényleg csak néhány példát említünk.

Ha ugyanis hajó-leltárt készítnénk az elmúlt évekből, azok körülírása egy komplett cikket kitöltene, másrészt a cikk írója a fel-felszakadó nevetéstől kicsorduló könnyeit törölgetve minden bizonnyal sokszor félregépelne – duplamunkát adva ezzel az anyagot publikáló szerkesztőnek.

Felesleges tehát túlragozni, hogy mire számíthatnak az idei versenyre látogatók, akik Tamás reményei, és az eddigi tapasztalatok szerint a korábbi alkalmaknál jóval többen lesznek, úgy, hogy már legutóbb is húsz felett volt a nevezők száma. Mi több, „úszó alkalmatlanságaikat”, ahogy a szervező fogalmazott, már a versenyt megelőző napon közszemlére teszik a Duna partján a készítők – minden bizonnyal pózerek és szelfizők hadát csábítva a megmérettetés előestéjén a fesztiválhelyszínre.


Forrás: KALOhírek archív

Merthogy fesztivál is lesz ez az őrület, és olyan húzónevek fognak ingyenes koncertet adni, akiket csak a vastagabb pénztárcákkal megáldottak láthatnak hasonló miliőben tombolni, például a soproni VOLT Fesztiválon, vagy a Budapest Parkban. A még mindig teljesen ingyenesen látogatható verseny első napján a bográcsos ételek főzőversenyét a Pedrofon együttes koncertje, majd egy hatalmas retro buli zárja, addig a szombati 14 órakor és 17 órakor indult elődöntőket és döntőket a Péterfy Bori & Love Band nyolckor startoló bulija öblíti le, majd őket váltja a Supernem a színpadon, éjfél előtt, és a hét-nyolcméteres máglyán alapuló gigatábortűz lángra lobbantása után a Forró rágógumi lesz a hangulatfelelős – sorolt a kínálatból szemezgetve Hinkel Tamás.

Ha ennél többre kíváncsi, esetleg digitálisan jelezné a szervezők felé, hogy személyében egy garantált csápolóra tuti számíthatna úgy a hajósok, mint a hazai alternatív zene Madonnájaként emlegetett Péterfy Bori, ide kattintva jelezheti, hogy „ott lesz” az eseményen!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei