2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Zenével, tánccal, viselet-bemutatóval nyílt meg a kibővült és megújult Roma Közösségi Ház

Illés György Cinó  |  2022. 12. 20., 07:45

Múlt pénteken délelőtt tartották a pályázati forrás segítségével megújult kalocsai Roma Közösségi Ház átadó, megnyitó ünnepélyét. A cigány kultúra színes szeletét adta a megnyitón a kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében megvalósult, a kor igényeinek mindenben megfelelő közösségi tér küldetéséhez méltó műsor – ebből hoztunk néhány videós ízelítőt olvasóinknak.

Amint arról részletes tudósításunkban beszámoltunk, a roma felzárkóztatást célzó komplex pályázati programot is lezáró eseményen köszöntőt mondott dr. Filvig Géza polgármester, és megosztotta gondolatait az egybegyűltekkel Sztojka Attila a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, valamint Sztojka István, a kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is, majd Font Sándor országgyűlési képviselővel kiegészülve átvágták a nemzeti színű szalagot.

Ezt követően változatos, a roma kultúrából ízelítőt adó műsort láthattak az egybegyűltek, amelynek kínálatát szavalat és ének, zene, muzsikaszó is színesítette:


Később roma viseletek bemutatója következett. Ebből is hoztunk egy ízelítőt:


Úgy tartják, hogy ahol romák vannak és muzsika szól, ott előbb utóbb táncra is perdül valaki. Itt sem volt ez másképp. Először Kárpáti Róbert táncolta el a cigány virtust:


Utána a cigánylányok is megmutatták, hogy’ ropják, és hogy’ pörögnek!


A megnyitót követő ünnepélyes szalagvágás után húsos káposzta ünnepi ebéd várta az érdeklődőket.

Képgaléria megtekintése (1 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK