2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A megyei tehetségsegítő tanács tisztújítása – egyik alelnök és a titkár is kalocsai, az elnök homokmégyi

Illés György Cinó  |  2016. 04. 05., 15:19

Még húsvét előtt ülésezett idén első alkalommal a Bács-Kiskun Megyei Tehetségsegítő Tanács. A szervezet egyik alelnökének Simon Zoltán kalocsai önkormányzati képviselőt választották, a szervezet titkárának Katus Györgynét, Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéjének intézményvezetőjét kérték föl. Elnökké a homokmégyi születésű Rideg Lászlót, a megyei közgyűlés elnökét választották. Az ülésen a tehetséges fiatalok megtalálása és pályájuk egyengetése végett tehetségpontok és munkacsoportok fölállításáról is döntöttek.

A tagságok megújítása, új tisztségviselők választása mellett szó esett egy megyei tehetség-térkép elkészítésének tervéről, amely egy átfogó adatgyűjtésre épülő, a megfelelő fórumokon közéteendő adatbázissal együtt a közeljövőben megvalósulhat, továbbá programok szervezését, workshop-ok megszervezését is rövidtávú célként határozták meg a tehetséggondozók. A tehetségek fölkutatására tehetségpontok szolgálnak majd, megyénk ifjú tehetségeinek föllelése után pedig a cél képességeik lehetőségek szerinti minél jobb kibontakoztatása mellett tudásuk társadalmi hasznosulásának elősegítése is. 

Rideg László
Forrás: KALOhírek archív

A fölszólalások során szintén hangsúlyt kapott az esélyegyenlőség biztosításának igénye, valamint célként tűzték ki a tehetségsegítők számának növelését is, és munkacsoportokat is létrehozott a szervezet megújult tagsága.

Katus Györgyné
Forrás: KALOhírek archív

A munkacsoportok célja és feladata a tehetséges gyerekek orientálása, tekintettel életkori sajátosságaikra is, hiszen a tehetséggondozás már óvódás korban is igen fontos, ugyanakkor az egész más igényű, már majdnem felnőtt középiskolás fiatalokat és a felsőoktatásban tanuló ifjú felnőtteket is támogatni kell tehetségük kibontakoztatásában. A munkacsoportok operatív feladatai közt szerepel még a tehetségek kapcsolatrendszerének erősítése, beleértve a külhoni kapcsolatokat is, továbbá feladatuk a tehetségek hasznosulásában érdekelt gazdasági szereplők, támogató civilszervezetek bevonása, valamint pályázati lehetőségek föltárása és források becsatornázása a tehetségek érvényesülésének elősegítése érdekében.

Simon Zoltán
Forrás: KALOhírek archív

Szóba kerültek módszertani kérdések is. E téren már eddig is tett az asztalra városunk, hiszen megyei és országos óvodai tehetségnapot is szerveztek már itt, és megjelent egy, az óvodai tehetséggondozást taglaló könyv is. A járás pozícióját a tehetségkutatás és -gondozás szempontjából pedig még javíthatja is az a tény, hogy a szervezet elnöke, valamint a vezetőség több tagja is itt él, vagy innen származik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés