2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Alibit is kérnek a símaszkos támadás ügyében meghallgatott tanúktól

2015. 11. 13., 20:55

Sok mindenben változott a büntetőeljárásról szóló törvény az elmúlt évtizedek alatt, egy valami azonban maradt: tanú az, akinek a bizonyítandó tényről tudomása lehet. A kalocsai rendőrkapitányságon, e paragrafus alapján hallgatják ki azokat a személyeket, akikről azt feltételezik, hogy bármilyen használható információval rendelkezhetnek a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. vezetője sérelmére elkövetett rablás símaszkos támadóinak kilétére vonatkozóan.

Amint azt a sértett nyilatkozatából immár pontosan tudni lehet, a cégvezetőt 2015. október 30-án, 22 óra körül érte támadás a saját lakásában. A magánlaksértésnek és könnyű testi sértésnek indult cselekményből abban a pillanatban lett rablás, az egyik legelítélendőbb és legsúlyosabb bűncselekmény, amikor az elkövetők a sértett védekezésképtelen állapotát kihasználva a házból értékeket vittek magukkal.

A nyomozók sorra hívják be azokat az embereket tanúkihallgatásra,

akik a Kft. vezetőjével elbocsátásuk vagy más ok miatt kerültek közvetlen vagy közvetett kapcsolatba, esetleg bármilyen konfliktusba.

Az érintett, a városban egyébként közismert tanúk egy részének elmondásából tudjuk, hogy szerintük a kihallgatandók listáján akár 30 fő is szerepelhet. A portálunknak nyilatkozó tanúk mindegyike megerősítette, hogy a kérdések között az is szerepelt: szerintük kinek lehet anyagi vagy egyéb indítéka, kinek állhat érdekében egy ilyen támadás megszervezése? Emellett azt is megkérdezték: Ők személy szerint hol tartózkodtak a támadás időpontjában, és kik tudják ezt igazolni? A rendőrök arra is kíváncsiak voltak, az adatgyűjtést végző kollégáik a támadás éjszakáján eljutottak-e az illető tanúkhoz?

Magyarul alibit kellett igazolniuk, ami elmondásuk szerint egyiküknek sem okozott gondot, ugyanis családjuk, barátaik körében töltötték az időt, akik ezt meg tudják erősíteni. A rendőrök egyébként sem a helyszíni szemle, sem a tanúkihallgatások során nem kérték az adatgyűjtéssel érintettektől és a tanúktól, hogy az ügyben ne nyilatkozzanak.

A kihallgatott, portálunkat informáló tanúk által elmondottak megerősítik, hogy a nyomozás egyik iránya a Loibl László elleni esetleges bosszú, vagy megfélemlítés szándékával fellépő elkövetőket feltételez. Maga az ügyvezető is ezt valószínűsítette rádiós és televíziós nyilatkozatában, de emellett a rendőrségnek bizonyára van más lehetséges forgatókönyve is.

Erről azonban egyelőre nem tudunk tényként beszámolni.
A rendőrséget ugyanis szintén megkerestük, hogy az üggyel összefüggésben néhány kérdésünkre válaszoljanak, de amint azt várni lehetett, e kérésünket a nyomozás érdekeire való tekintettel elutasították.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 4 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (4 db)
Ágika
2015-11-18 16:39:12
Kicsit úgy érzem magam, mint Bástya elvtárs! Engem már nem is akar kihallgatni senki?
Sutyi
2015-11-15 17:21:28
Ilyen egy gyüttmönt. Amióta Kalocsán van és valamihez "hozzáfogott" vagy tökre ment, vagy bezárt. Még az SZDSZ is az Ő idejében oszlott. Igaza van Joco-nak. Nem elég hogy kirugdosott embereket de miatta és Ő átala még meg is hurcolják Őket. A "Bológatónak" ilyen munkatársakra van szüksége.
Rigó Gábor
2015-11-15 15:58:29
Ez van!!
Joco
2015-11-14 08:25:28
Nem elég a szerencsétleneknek hogy kirúgták őket még emiatt a kissé gyanus dolog miatt a rendőrségre is jarniuk kell! Meg alibit igazolni! Megalázó! Van olyan aki nem utalja ezt az embert? Szétzilalja a várost és az embereket a feleségével együtt!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés