2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Alibit is kérnek a símaszkos támadás ügyében meghallgatott tanúktól

2015. 11. 13., 20:55

Sok mindenben változott a büntetőeljárásról szóló törvény az elmúlt évtizedek alatt, egy valami azonban maradt: tanú az, akinek a bizonyítandó tényről tudomása lehet. A kalocsai rendőrkapitányságon, e paragrafus alapján hallgatják ki azokat a személyeket, akikről azt feltételezik, hogy bármilyen használható információval rendelkezhetnek a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. vezetője sérelmére elkövetett rablás símaszkos támadóinak kilétére vonatkozóan.

Amint azt a sértett nyilatkozatából immár pontosan tudni lehet, a cégvezetőt 2015. október 30-án, 22 óra körül érte támadás a saját lakásában. A magánlaksértésnek és könnyű testi sértésnek indult cselekményből abban a pillanatban lett rablás, az egyik legelítélendőbb és legsúlyosabb bűncselekmény, amikor az elkövetők a sértett védekezésképtelen állapotát kihasználva a házból értékeket vittek magukkal.

A nyomozók sorra hívják be azokat az embereket tanúkihallgatásra,

akik a Kft. vezetőjével elbocsátásuk vagy más ok miatt kerültek közvetlen vagy közvetett kapcsolatba, esetleg bármilyen konfliktusba.

Az érintett, a városban egyébként közismert tanúk egy részének elmondásából tudjuk, hogy szerintük a kihallgatandók listáján akár 30 fő is szerepelhet. A portálunknak nyilatkozó tanúk mindegyike megerősítette, hogy a kérdések között az is szerepelt: szerintük kinek lehet anyagi vagy egyéb indítéka, kinek állhat érdekében egy ilyen támadás megszervezése? Emellett azt is megkérdezték: Ők személy szerint hol tartózkodtak a támadás időpontjában, és kik tudják ezt igazolni? A rendőrök arra is kíváncsiak voltak, az adatgyűjtést végző kollégáik a támadás éjszakáján eljutottak-e az illető tanúkhoz?

Magyarul alibit kellett igazolniuk, ami elmondásuk szerint egyiküknek sem okozott gondot, ugyanis családjuk, barátaik körében töltötték az időt, akik ezt meg tudják erősíteni. A rendőrök egyébként sem a helyszíni szemle, sem a tanúkihallgatások során nem kérték az adatgyűjtéssel érintettektől és a tanúktól, hogy az ügyben ne nyilatkozzanak.

A kihallgatott, portálunkat informáló tanúk által elmondottak megerősítik, hogy a nyomozás egyik iránya a Loibl László elleni esetleges bosszú, vagy megfélemlítés szándékával fellépő elkövetőket feltételez. Maga az ügyvezető is ezt valószínűsítette rádiós és televíziós nyilatkozatában, de emellett a rendőrségnek bizonyára van más lehetséges forgatókönyve is.

Erről azonban egyelőre nem tudunk tényként beszámolni.
A rendőrséget ugyanis szintén megkerestük, hogy az üggyel összefüggésben néhány kérdésünkre válaszoljanak, de amint azt várni lehetett, e kérésünket a nyomozás érdekeire való tekintettel elutasították.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 4 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (4 db)
Ágika
2015-11-18 16:39:12
Kicsit úgy érzem magam, mint Bástya elvtárs! Engem már nem is akar kihallgatni senki?
Sutyi
2015-11-15 17:21:28
Ilyen egy gyüttmönt. Amióta Kalocsán van és valamihez "hozzáfogott" vagy tökre ment, vagy bezárt. Még az SZDSZ is az Ő idejében oszlott. Igaza van Joco-nak. Nem elég hogy kirugdosott embereket de miatta és Ő átala még meg is hurcolják Őket. A "Bológatónak" ilyen munkatársakra van szüksége.
Rigó Gábor
2015-11-15 15:58:29
Ez van!!
Joco
2015-11-14 08:25:28
Nem elég a szerencsétleneknek hogy kirúgták őket még emiatt a kissé gyanus dolog miatt a rendőrségre is jarniuk kell! Meg alibit igazolni! Megalázó! Van olyan aki nem utalja ezt az embert? Szétzilalja a várost és az embereket a feleségével együtt!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK