2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szerkesztőségi közlemény Loibl Lászlónak

Borbély-Juhász Ágnes  |  2015. 11. 04., 23:14

Szerkesztőségünk és kiadónk, a Kalomédia Kft. elítél minden bűncselekményt, kiváltképp az aljas indokkal elkövetett erőszakos cselekményeket. Nem kárörömmel, hanem megdöbbenve értesültünk az őt ért atrocitásról. A lakásán rablótámadás áldozatává vált Loibl Lászlónak ezúton kívánunk mielőbbi jobbulást! Ugyanakkor értetlenül hallgattuk az ügyvezető Korona Rádiónak, majd a Kalocsa TV-nek adott nyilatkozataiban, valamint közösségi oldalán elhelyezett bejegyzésében portálunk ellen tett kirohanásait, amelyekre az alábbiakban kívánunk udvariasan válaszolni.

A megújult KALOhírek hírportál céljául tűzte ki, és egyben az internetes hírközlés műfaja is megköveteli, hogy minél gyorsabban jelentkezzünk a térségünkben történt események híreivel. A város két köztulajdonban álló, 100%-os önkormányzati tulajdonú cégének vezetőjét ért rablótámadás híre pedig nyilvánvalóan joggal tarthat számot nagy közérdeklődésre.

Ebben az ügyben újságírónk csak a munkáját végezte, amikor a számára elérhető adatközlők segítségével próbálta összegyűjteni az esettel kapcsolatos információkat. Ha más lett volna az ügy áldozata, akkor is ugyanígy tett volna, bár a korábbi alpolgármesterként közszereplő, jelenleg a város két cégének ügyvezetőjeként, és a város számos vagyoneleme fölött rendelkező vezetőként tevékenykedő Loibl László esetét megkülönböztetett figyelemmel, prioritásként kezelte munkatársunk. Úgy véljük, ezért inkább dicséret illeti, mint elmarasztalás.

Törvényesen végezzük munkánkat

Az ügyvezető azt is fölvetette, hogy portálunk olyan tényeket közölt, amelyeket csak a rendőrségi jegyzőkönyvbe való jogosulatlan betekintés révén ismerhetett meg, veszélyeztetve ezzel a nyomozás sikerét.
Kijelentjük, hogy ilyen jogosulatlan adatszerzés szerkesztőségünk egyetlen munkatársa részéről sem történt. Ez jogszabály ellenes lett volna, amitől távol tartjuk magunkat, és ilyen információkra támaszkodó közlésekkel semmiképp sem hoznánk nehéz helyzetbe sem magunkat, sem a rendőrség bármely munkatársát.

Ezzel szemben kijelentjük, hogy az ügyről az ominózus cikkben közölt információink a nyomozásban szintén érintett, fölkeltett és kihallgatott szomszédoktól származnak. Lehet, hogy ők többet tudtak, vagy véltek tudni az esetről a rendőrök által feltétlenül szükségesként elmondottaknál, de hogy ezek a többletinformációk honnan származtak, arról szerkesztőségünknek nincs tudomása.

Hétvégén is, folyamatosan elérhetőek vagyunk

Loibl László azt panaszolta, hogy főszerkesztőnket cikkünk elolvasása után nem tudta elérni. Tény, hogy főszerkesztőnknek volt egy nem fogadott hívása szombat este az önkormányzat sajtóreferensének telefonszámáról, valószínűleg ekkor kereste őt Loibl László, tehát valóban nem érte el, röviddel azután azonban felelős szerkesztőnket igen. A vele folytatott beszélgetés során az ügyvezető kifogásolta, hogy azt írtuk, „Az ajtó nyitva volt”, ami szerinte félreérthető volt, azt engedi sejteni, hogy ő sarokig tárt ajtókkal várta a rablókat. Ezt sugallni ugyan nem volt szándékunkban, de mivel a megfogalmazás valóban félreérthető, nem kellőképp szabatos volt, ezért a kifogásolt mondatot korrigáltuk, arra a valóságnak tökéletesen megfelelő állításra kicserélve, hogy „Az ajtó nem volt kulcsra zárva”.
Erre a korrekcióra még jóval a másnapi rádióinterjú elhangzása előtt sor került.

Céges laptop = laptop cégadatokkal

Az ügyvezető közösségi bejegyzésében azt is nehezményezte, hogy „céges laptopról” írtunk, noha az eltulajdonított készülék a saját tulajdona volt.
Mi azonban nem állítottuk, hogy a szóban forgó laptop valamelyik önkormányzati Kft. tulajdonát képezné, mert erről információink nem is voltak. Azonban azt, hogy az eltulajdonított laptopot a cégnél használta, rádiós interjújában maga is megerősítette. Ebből értelemszerűen adódik a következtetés, hogy a hordozható számítógép meghajtóin a cégekkel összefüggő adatok és dokumentumok (is) föllelhetőek.
Mi ezt szintén nem az ügyvezető rovására fölhozandó tényként közöltük. Pusztán megállapítottuk, hogy a kalocsaiak közös vagyonát képező társas vállalkozások érzékeny adatai is veszélybe kerülhettek a rablótámadás következtében. Ha ebben tévedtünk, és valójában nem kerültek cégadatok a rablók kezébe, azt örömmel vennénk, és szívesen fogadnánk, soron kívül közölnénk is az ügyvezető igazgató ilyen tartalmú nyilatkozatát.

Diszkrimináció?

Annál is inkább örülnénk megkeresésének, mert úgy érezzük, semmivel sem szolgáltunk rá arra, amit Loibl László kijelentett, tudniillik, hogy portálunkkal minden későbbi beszélgetést lezártnak tekint, vagyis nem áll velünk szóba.
Úgy véljük, ez megengedhetetlen, bár nem egyedülálló diszkrimináció volna portálunkkal szemben.

Munkatársaink politikai és társadalmi szervezetek rendezvényein ideológiai hovatartozásra való tekintet nélkül jelen vannak, ugyanígy részt veszünk minden testületi ülésen, valamint az önkormányzat, a képviselők, illetve a polgármester által tartott sajtótájékoztatókon is, amennyiben kapunk meghívót, vagy más módon tudomásunkra jut. Az ilyen alkalmakról igyekszünk kiegyensúlyozott, objektív tájékoztatást adni.
A város ügyeit érintő vitás kérdésekben a különböző állásponton lévő felek véleményét, érveit sokoldalúan, árnyaltan tárjuk olvasóink elé.
Ez a továbbiakban is így marad.

Ezért cserébe nem várunk sem TEIT pénzt, sem önkormányzati támogatást, sem városi intézmények, önkormányzati Kft.-k hirdetés-megrendeléseit, ez ugyanis a munkánk. Ha bármiféle anyagi támogatásokban részesülnénk, ezt akkor sem tudnánk másképpen, sem jobban csinálni.

Összegezve:

Mélységesen elítéljük a Loibl Lászlót ért támadást, valamint az azt elkövetőket, és reméljük, hogy fény derül kilétükre és valós indítékaikra. Ugyanakkor értetlenül állunk a portálunkat ért, szerintünk igaztalan kritikák előtt, és határozottan visszautasítjuk azokat.

Még egyszer, határozottan leszögezzük, hogy Loibl Lászlóval, mint a város vagyonát kezelő Vagyonhasznosítási Kft. és a közszolgáltatások sorát nyújtó Parkgondozó Kft. vezetőjével a jó viszony kialakítására és fönntartására törekszünk, az itt élők sokoldalú, kiegyensúlyozott, naprakész tájékoztatásának érdekében.

Egyúttal reményünket fejezzük ki, hogy az ügyvezető portálunkra nagy nyilvánosság előtt tett – szerintünk igazságtalan – kritikáinak oka nem az, hogy vele köztudomás szerint élettársi viszonyban álló személy szövevényesnek vélt, sokak nem tetszését kiváltó önkormányzati visszafoglalkoztatásáról, amely épp a rablás napján tartott Fidesz-KDNP sajtótájékoztatón került napvilágra, mostanáig egyedüliként épp mi adtunk hírt!

Loibl Lászlónak tehát még egyszer mielőbbi jobbulást kívánunk, és reméljük, hogy ez a nézeteltérés elsimul, és továbbra is a város legnagyobb nézettségű hírportáljának rendelkezésére áll majd, hiteles tájékoztatást adva a város vagyonának működtetésével kapcsolatos témákban!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 9 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (9 db)
Joco
2015-11-05 16:17:36
Ez tetszik nagy mesemondó hang...nekem nem ez jut eszembe..a nagy mesemondok azok jobban voltak hangsúlyozták es felkeltettek az érdeklődést. Sajnos Gabriella hangja irritáló és monoton.... tudnék hasonlatot mondani de nem teszem mert megbántani nem akarom.De a barátaim mesélték hogy láttak már olyan....: )
Pumukli
2015-11-05 14:26:10
Érdekes egybeesésnek tartom, hogy miután hideg-meleget kapott a rádió, hogy "elfelejti" lehozni Filvig Géza sajtótájékoztatóját, majdnem egy hét (!!!!) eltelik, épp ez a közlemény is megjelenik, és láss csodát Angeli szokásos mesemondó hangján ma nyilatkozik. A rádió még szabadkozik is, hogy "lesz még".
A kalohírek valamit nagyon jól csinál.
Maximus
2015-11-05 18:27:23
A ciki az ciki!!!
m.drienn
2015-11-05 14:30:54
Szerintem nem csak ön és én vettük észre, hogy az önkormányzat "kommunikációja", magával húzva fizetett médiáit, csak kullog, és feltűnően sokszor reagál az itt leírtakra.
Kalotroll
2015-11-05 14:43:13
A polgármester nyilvános szereplésein joco-ra, geronimo-ra, vagy rám (ex-süni) , egyszóval a Kalohirek törzskommentelőire reagál rendszerint! Brávó KaloHirek, nektek köszönhetően tényező lettem :D
m.drienn
2015-11-05 09:36:01
Korrekt. Csinálni kell.
Ezért olvasom ezt az oldalt.
Maximus
2015-11-05 09:02:15
A kirohanás valódi oka szerintem itt keresendő:

"Egyúttal reményünket fejezzük ki, hogy az ügyvezető portálunkra nagy nyilvánosság előtt tett – szerintünk igazságtalan – kritikáinak oka nem az, hogy vele köztudomás szerint élettársi viszonyban álló személy szövevényesnek vélt, sokak nem tetszését kiváltó önkormányzati visszafoglalkoztatásáról, amely épp a rablás napján tartott Fidesz-KDNP sajtótájékoztatón került napvilágra, mostanáig egyedüliként épp mi adtunk hírt!"
geronimo
2015-11-05 07:02:37
Egyik politikus sem szereti a kritikus, vagy épp ellenzéki médiát, de a jobbak tudják kezelni. A bojkott az ostobák végső megoldása!
Maximus
2015-11-05 09:00:56
Meg azoké, akiknek esetleg takargatnivalójuk van

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés