2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Toborzó iroda nyílik Kiskunhalason az új börtön személyzet kiválasztásának segítésére – 240 leendő tisztet, tiszthelyettest, közalkalmazottat várnak

Toborzó iroda nyílik Kiskunhalason az új börtön személyzet kiválasztásának segítésére – 240 leendő tisztet, tiszthelyettest, közalkalmazottat várnak
Zsiga Ferenc  |  2018. 10. 02., 13:07

A Kiskunhalason várhatóan jövő év első negyedévében nyíló új börtön személyzete kiválasztásának segítésére toborzó irodát nyit a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A kiskunhalasi képviselő-testület elmúlt hét csütörtökön született döntése értelmében a város a régi városháza épületében két helyiségét térítésmentesen biztosít a toborzó iroda létesítésére, hogy ezzel is segítse az 500 fő befogadására tervezett új kiskunhalasi börtön létesítését. Az már bizonyos, hogy Kalocsán egyetlen bv-alkalmazott - beleértve az Adorján Tex Kft. dolgozóit is – munkahelye nincs veszélyben, ám a halasi állománytábla megismerése után bárki önként kérheti áthelyezését a számára magasabb beosztást biztosító új kiskunhalasi börtönbe.

Mint emlékezetes, Orosz Zoltán bv. őrnagy, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szóvivője a portálunknak adott interjúban azt mondta: „A kalocsai bv-seknek módjuk lesz megismerni a halasi állománytáblát. Kalocsán garantálni tudjuk, hogy a munkahelye itt sincs veszélyben senkinek.

A kiskunhalasi intézet a nulláról indul, a tudást, a tapasztalatot az ott újonnan belépőknek is meg kell majd szerezniük. Ha már a fogvatartottak egy része úgyis innen kerül átszállításra, célszerűnek látszik a személyi állomány egy részét is Kalocsáról vinni. Ez nem egyfajta mézesmadzag, hanem előrelépési lehetőség a Kalocsán szolgálatot teljesítőknek.”

Az államtitkári bejelentés szerint az új kiskunhalasi börtönt várhatóan jövő év februárjában nyitják meg, első körben a kalocsai női börtönből érkeznek fogvatartottak.
bővebben ...

Információnk szerint Kiskunhalasra nem csak Kalocsáról várják a tapasztalt bv tisztek és tiszthelyettesek önkéntes alapon történő átjelentkezését. Az új börtön vonzáskörzetébe tartozó szegedi BV-intézet munkatársai előtt is nyitva áll ez a karrierjük szempontjából előnyt jelentő lehetőség.

A kiskunhalasi képviselő-testület október 27-én, csütörtökön tartott ülésén hozott határozat szerint a BV számára a volt városháza épületében biztosítanak egy két helyiségből álló toborzóirodát, amelyet a BV Országos Parancsnoksága működtet. A toborzó irodába bárki, férfiak és nők egyaránt betérhetnek, ott részletes tájékoztatást adnak a felvételi követelményekről.

A kiskunhalasi önkormányzat döntése azt követően született, hogy dr. Tóth Tamás vezérőrnagy, a Büntetés-végrehajtás országos parancsnoka még a testületi ülés előtt megbeszélést folytatott Fülöp Róbert polgármesterrel a 240 főt foglalkoztató új halasi börtön jövőjéről. A kiskunhalasi új börtön kialakítása megkezdődött, a megszűntetett Szegedi úti volt tüzérlaktanya, majd idegenrendészeti központ épületegyütteséből alakítják ki az új BV intézetet.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK