2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Helyreigazítás! – A PERSON Kft. nem köthető Gyurcsányhoz és a DK-hoz

Borbély-Juhász Ágnes  |  2015. 11. 26., 17:21

A PERSON Kft. november 2-ai cikkünkben került szóba, amelyben dr. Filvig Gézának többek közt dr. Angeli Gabriella „visszafoglalkoztatása” tárgyában tartott sajtótájékoztatójáról tudósítottunk. A sajtótájékoztatón nevesített, mind Angeli Gabriellával, mind a Vagyonhasznosítási Kft-vel, mind a TEIT-tel szerződéses viszonyban álló vállalat november 23-án kézhez kapott levelében helyreigazítási kérelemmel fordult szerkesztőségünkhöz, több pont közt első helyen azt kifogásolva, hogy a képviselő a vállalatot a DK-val illetve Gyurcsány Ferenccel hozta kapcsolatba, amely állításokat mi kritika nélkül átvettünk. A vállalat a levélben – nagyon helyesen – fölhívta figyelmünket, hogy a sajtótájékoztatók tartalmát hűen tükröző tudósításoknak is meg kell felelniük a valós tájékoztatás objektív követelményének. Mivel az objektivitás, kiegyensúlyozottság, sokoldalúság és körültekintés szerkesztőségünk számára is fontos értékek, de legfőképpen azért, mert feladatunknak Tisztelt Olvasóink minél teljesebb, a valóságnak megfelelően árnyalt tájékoztatását tartjuk, ezért az alábbiakban örömmel adunk helyet a PERSON Kft. álláspontjának megjelenítéséhez.

A cikkben, hűen közvetítve dr. Filvig Géza állításait, az az állítás szerepel, hogy a PERSON Magyarország Kommunikációs Kft. „ügyvezetője az a Hampuk Richárd, aki 2008-ban az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc (…) miniszterelnök kommunikációs főtanácsadója volt”. Az igazság a megjelentekkel ellentétben az, hogy „Hampuk Richárd soha nem volt Gyurcsány Ferenc vagy más miniszterelnök kommunikációs főtanácsadója, és jelenleg sem az.”
Azt ugyanakkor a helyesbítést kérő levél is megerősíti, hogy „Hampuk Richárd az akkori Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs munkatársa volt 2008 és 2010 között.”

A cikkben – szintén Filvig Gézától idézve – azt írtuk, hogy a PERSON Magyarország Kommunikációs Kft.-t „Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének közvetlen munkatársa vezet(i)”. Az igazság ezzel szemben az, hogy a céget vezető Hampuk Richárd soha nem volt Gyurcsány Ferenc közvetlen munkatársa, és jelenleg sem az sem a PERSON Magyarország Kommunikációs Kft.-nél, vagy más társaságnál, sem a Demokratikus Koalíciónál. Ez utóbbi szervezethez sincs köze sem a vállalatnak, sem Hampuk Richárdnak – tájékoztatott levelében a PERSON Kft.

„A kalohírek.hu a cikkben valótlanul állította azt is, hogy a tudósított sajtótájékoztatót tartó politikusok „okiratokkal alátámasztott információkat osztottak meg a médiumok munkatársaival”, mivel a beszámoló szerint a fentiek értelmében valótlan tények hangzottak el, amelyeket fogalmilag lehetetlen okiratokkal alátámasztani” – írja a helyreigazítást kérő levél.

[Ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk, hogy mi az inkriminált cikkben nem állítottuk, hogy minden ott elhangzott információt okirattal támasztottak alá, az általunk leírtakból csak annyi következik, hogy a sajtótájékoztatón elhangzottak okirattal alátámasztott állítások is. Ezeket most nem ismételjük meg, de az okiratok közt több szerződés és egy vagyonnyilatkozat is szerepelt, és az azokban foglalt adatok a tájékoztató fontos tényállításait képezték. Így cikkünk e kitételét ért kritikát nehezünkre esik értelmezni, de a céggel szembeni nyitottság, az olvasók felé pedig a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében így is fontosnak tartottuk a társaság álláspontjának közzétételét – A szerk.]

Azt is kifogásolja a vállalat szerkesztőségünknek küldött levelében, hogy portálunk „abban a hamis színben tünteti fel a PERSON Magyarország Kommunikációs Kft.-nek a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Területfejlesztési Társulástól (TEIT) kapott megbízását, mintha az nem lenne független a Kalocsa Város Önkormányzatától vagy az önkormányzat tulajdonában álló Vagyonhasznosítási Kft.-től kapott, más megbízásoktól. A cikk a megbízásokat összemosva értéküket összeszámítja, és azt a benyomást kelti, hogy a szerződéseket ugyanazon megfontolásból, ugyanazon személyek kötötték meg a PERSON Magyarország Kommunikációs Kft.-vel, Kalocsa tisztaságát sértő, tisztességtelen módon. A valóság mindezzel szemben az, hogy a TEIT függetlenül működő társulás, a PERSON Magyarország Kommunikációs Kft. megbízásáról Kalocsa Város Önkormányzatának szerződéseitől függetlenül, átlátható és demokratikus döntéshozatal során a TEIT tagsága döntött.” – írják levelükben.

A kérelmező kívánságának és az objektivitásnak is megfelelően kijelentjük, hogy a PERSON Kft.-nek a TEIT-től, illetve Kalocsa Város Önkormányzatától, vagy annak kizárólagos tulajdonában álló Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft.-től kapott megbízásairól a megfelelő döntéshozó személy, illetve testületek, tehát a Vagyonhasznosítási Kft. (akkori) ügyvezetője, a kalocsai önkormányzati testület, illetve a TEIT tagsága határoztak.
Ennek az állításnak a valóságtartalmát nem csorbítja az a tény sem, hogy a TEIT elnöki pozícióját ugyanaz a személy tölti be és töltötte be a döntések meghozatalakor is, aki a Vagyonhasznosítási Kft. fölötti tulajdonosi jogokat is gyakorló kalocsai önkormányzatot polgármesterként vezeti.

Kötelességünknek éreztük, nemcsak a vállalattal, de olvasóinkkal és a valósággal szemben is, hogy közzétegyük az érintett vállalat álláspontját, és helyesbítsük a föntebbi félreérthető, illetve téves állításokat, különösen azért, mert valóban elmulasztottuk a közölt tényekben érintett Kft. megkeresését. Erre az sem mentség, hogy a sajtótájékoztatón érintett „másik félként” megkerestük dr. Angeli Gabriellát, aki azonban nem kívánt portálunknak nyilatkozni.

[Az ehhez hasonló tartalmú leveleket, sajtóközleményeket közreadó írásainkat általában nem tesszük kommentezhetővé olvasóink számára, mert a műfaj lényege, hogy az érintett álláspontját közvetítsük.
Most azonban a szerkesztőségünket udvarias hangú hivatalos levélben fölkereső vállalat kifejezetten azt kérte, hogy a helyreigazítást „a sérelmezett cikkhez hasonló módon” tegyük közzé – A szerk.]

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 8 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (8 db)
Mihály
2015-11-27 13:56:34
Ez jó! 2008 ban jó volt a Gyurcsány miniszterelnökségén dolgozni, most meg ciki. Mi ez a nagy elhatárolódás? Ja, és a DK, most az sem hoz? Ha ezt látná Gyurcsány Ferenc, biztos kikapna a kis Hampuk, hogy hol a hűség. Vagy ő is olyan, mint az Angeli, csak a látszatra figyel és a fizetésére, hogy magas legyen.
Prominens1
2015-11-27 10:58:56
Na, akkor most ez így rendben is van! Kérte, hát közzé tették, és akkor mi van? Egyébként meg ha a Fidesz, DK, mszp majdnem naponta kiáll a parlament, vagy a képviselőház elé, és sajtótájékoztatót tart Budapesten, Kecskeméten, Szegeden,arról tudósít a média, annak tartalmáért mondja már meg valaki, miért a média felel? Miért lenne köteles az ott elhangzottakra adott ellenvéleményt helyreigazítás formájában közzé tenni? Nincs olyan politikus, akinek a vagyoni, egyéb ügyeiről ne tartottak volna sajtótájékoztatót. Egyetlen egy ilyen helyreigazítást nem olvastam, közleményt viszont igen, hogy az miért nem így vagy úgy van. Ha így lenne, a sajtó másból nem állna, mint helyreigazításból. Szerintem a Personnak csak az álláspontját kellett volna közzé tenni, de nem helyreigazítás formájában, mert a média nem az a fórum, ahol állításokról vagy tagadásokról döntenek, hanem bemutatják az álláspontokat. Arra ott a bíróság, aztán majd arról is írnak, ha lesz mit. Úgy tudom, a Kalohírek tudósított valamiről, egy sajtótájékoztatóról. Ha nem azt írta volna le, ami ott elhangzott, akkor lehetne tőle kérni a helyreigazítást, mert csúsztatott, tényeket elhallgatott. Ezt viszont senki nem kifogásolta. A történet úgy lenne kerek, ha a Person nem helyreigazítást kér, hanem kiáll Hampuk Richárd és tart egy sajtótájékoztatót, hogy ő szerint hogy van, és ahol neki és dr. Angelkinek, polgármesternek kérdéseket lehetne feltenni. Nincs mitől félni, ugye a szerződés "jogszerű és törvényes." A TEIT megint, most már a Person által újra fókuszba került, de még senki nem magyarázta meg, miért a Person kapta a TEIT-es megbízást, az mennyi időre szól, stb. Kérje már ki a Kalohírek vagy valaki és tegye közzé, elvégre állami pénzről van szó, az most mindegy, milyen hátteret sejtenek mögötte. Csak így tovább Kalohírek, számoljatok be valamennyi (jobb-közép-bal) sajtótájékoztatóról!
ForzaKalocsa
2015-11-27 15:29:50
Osztom a véleményt! Nem kellett volna helyreigazítani, ugyanis a portál azt hozta le, ami elhangzott! Ez így van rendjén és így kell ezt a jövőben is tenni. Ugyanis erről szól ez a szakma!
Kalotroll
2015-11-27 09:29:03
Csak tudnám mit sikerült ezzel "helyreigazítani"? Lényegében ahogy csűrik-csavarják, sikerült összehozniuk az eredeti cikk szinonímáját, sőt maguk is megerősítik az ott leírtakat! Köszönöm szépen, szeretek több forrásból tájékozódni :D
geronimo
2015-11-26 20:08:17
Csak úgy kérdezem, hol lehet ilyen megbízásokat "demokratikus módon" elnyerni? Ha esetleg lenne egy kommunikációs cégem, hol jelentkezhetek havi fél milliós, vagy évi 4 milliós kommunikációs szerződésekért? Ha valaki tudja az ajánlattételi felhívás linkjét, tegye közzé! Ha az Angeli Gabi alkalmazása nem pályázati feltétel, azonnal jelentkezek (más önkormányzati képviselőt szívesen alkalmazok)! Ezek elvileg közérdekű adatok, ugyhogy egy tiszta kezű polgármestertől az a minimum, hogy azonnal nyilvánosságra hozza a közpénzek átlátható felhasználásra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.
Joco
2015-11-26 19:30:27
Muhaaaaamuhaaaaaa. Ez most vicc? Ezt a Hampuck Richard kérte? Vagy a jogi képviselőjük? Mindegy is olyan mint a Brian élete film ( ha valaki nem látta volna https://youtu.be/2K8_jgiNqUc ). Lökjétek a padlóla..????? Hova????? A padlóla..... le. ....Lómai vagy..... nem Római...... aha lómai....Nagyon jó kis film ez....Ezen most jót nevettem. Ez tipikus baloldali magyarázkodás lelökték a padlóla a szerkesztőt úgy érzem dulván.....Fürészelhetik a fingot de azt nem lehet.! Igazi paprika Jancsik...az Angelivel együtt. Szomorú hogy ide jutott Kalocsa a Kft. a TEIT ..... egy ilyen kis köpönyegforgató és gusztustalan pénz és hatalom éhes nő és az egész vicces köré épülő baloldali bagázs miatt. Az ehhez aszisztáló polgármester csak hab a csúcson. TISZTA KÉZZEL TISZTA KALOCSA?????? Jól a padlóla lökték dulván
Joco
2015-11-26 19:33:43
Bocsánat az angol link helyett itt a magyar. https://youtu.be/VWqVr3BuJ5w
Kalotroll
2015-11-26 18:10:41
Ezt most jól megmagyarázta a Kft. Tehát mi butusok nem jól látjuk ám, mert itt nem arról van szó! Már aki ezt beveszi. Nézzük sorjában:
1. Hampuk Richárd volt e a Feri közvetlen munkatársa: Nem, nem volt, csak a miniszterelnöki hivatal munkatársa volt. Ezek szerint Feri idejében bárki lehetett volna dolgozó a miniszterelnöki hivatalban, akár egy jobboldali érzelmű ember is? Vagy akár én is? Persze, persze. Hát nem győztek meg, mert aki baloldali kormányzás alatt ilyen magasra jut, majd véletlenül pont akkor nyer a cége, egy olyan városban, ahol baloldali fordulat történt, az ezer szállal kötődik a DK-hoz és társaihoz. Erről nem nyitok vitát
2. A több szerződés problematikája:
A város vezetője a szerződéskötéskor= Bálint József
A Vagyonhasznosító Kft feletti tulajdonosi jogkörök gyakorlója= Bálint József
A TEIT elnöke= Bálint József

Mindenki levonhatja a következtetéseket, de ennyi véletlen egész egyszerűen nincs! Egyébként ezzel mit akartak cáfolni??? Próbálkozásnak persze egynek jó volt.

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK