2022. 06. 26.
János, Pál
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kemény napirend előtti szóváltás dr. Filvig Géza polgármester és dr. Bagó Zoltán képviselő között

Illés György Cinó  |  2021. 07. 16., 08:37

A június 13-i, kedd délutáni képviselő-testületi ülésen a felszólalások hőfokát tekintve nem szokványos szócsata alakult ki dr. Filvig Géza polgármester és dr. Bagó Zoltán képviselő között. Napirend előtt dr. Filvig Géza polgármester dr. Bagó Zoltánt valótlan tények állításával próbálta szembesíteni, egyúttal megszellőztette a dr. Bagó és egykori jelölőszervezete közti vitát és annak jogi folyományát, amely a Bajai Járásbíróságon zajlik. Erre a megszólított képviselő csúsztatással, hazugsággal vádolta a polgármestert. A másik állításait mindketten kikérték maguknak.

Arról már tegnap előtt írtunk, milyen nézeteltérés bontakozott ki Király Róbert és Filvig Géza közt a keddi testületi ülésen.
Miután dr. Filvig Géza Király Róbertnek is fejére olvasta a közösségi médiában tett állításait, a polgármesternek - még mindig a napirendi pontok tárgyalása előtt - dr. Bagó Zoltánhoz is volt néhány keresetlen szava.

Engedje meg, hogy elmondjam a „szubjektív véleményemet” az ön munkásságáról, önről. (…) Érzékelhető, hogy Bagó és Király képviselő urak itt rivalizálnak, hogy az ellenzéknek ki legyen a vezéralakja. Azt gondolom, hogy Bagó képviselő úrnak egy „ex-politikai celebként” még jól is állnak ezek a szubjektív vélemények”– kezdte mondandóját a polgármester, hozzátéve, hogy sajnálatos módon

AZT TAPASZTALJA, HOGY A KÉPVISELŐ TELJESEN ELRUGASZKODIK A VALÓSÁGTÓL, A TÉNYEKET FIGYELMEN KÍVÜL HAGYJA.

Nem jut hozzá mindig, hogy elolvassa a hosszú eszmefuttatásokat – így a polgármester –, de most feltűnt neki, amit dr. Bagó a sporttámogatásokról írt: „a Filvig polgármester mennyi pénzt adott a szervezeteknek”.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Hosszú évtizedek óta így megy ez a mechanizmus, hogy az önkormányzat működési támogatást ad a különböző civilszervezeteknek, sportszervezeteknek. Megvan ennek a szabályozása, nem mi alakítottuk ki, nem én alakítottam ki”– mondta Filvig Géza, hozzátéve, hogy most is ez alapján történtek a kifizetések. A polgármester azt is elmondta, hogy a költségvetés tárgyalásánál, amikor Bagó Zoltán is jelen volt, két alkalommal is szóba került ez a téma. Ezeket most – a járványügyi szabályokra tekintettel –polgármesteri határozattal kellett elfogadni.

De nem az én egyszemélyes döntésem, és nyilván a sportegyesületek és civil szervezetek is köszönettel vették, hogy ebben a nehéz időkben is ki tudtuk gazdálkodni nekik ezt a támogatást”– hívta föl képviselőtársa figyelmét dr. Filvig Géza, de azt is elmondta, hogy ezeket az összegeket ki kellett gazdálkodni a költségvetés összeállításánál.

Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy ez így összeálljon februárban, amikor Zanzibáron nyaralt, és a közösségi médián keresztül adta hírül, milyen jól érzi magát - mi addig itt dolgoztunk. Úgyhogy ezt most ne kérje már rajtam számon, és ne rója már fel nekem, hogy a döntés polgármesteri határozattal történt! Ez volt a mechanizmus.”

 


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Filvig Géza a továbbiakban azt is nehezményezte, hogy a képviselő a posztjában szólt arról az üzenetről, amit ő is úgy kapott, hogy a Közétkeztetés Intézmény gépjárművásárlásához milyen támogatást adott az önkormányzat, és hogy ez az előző városvezetés és a testület döntése volt.

Nem. Az előző városvezetéstől Ön egy teljesen más anyagot kapott. Egy 2019. évi közvélemény-kutatási anyagot kapott, amelyet az önkormányzat megrendelt, és azt önhöz eljuttatta. Erről tessék írni egy szubjektív véleményt, képviselő úr!”– bíztatta Bagó Zoltánt a polgármester, arra is fölhívva a képviselő figyelmét, ha ilyen üzeneteket hall, és a sajátjaként közzéteszi, azzal ő is egy hamis állítást tesz.

Nyilvánvalóan nekem is megvan a szubjektív véleményem is, és ahogy említettem, kell ez a kis színes, kell ez a kis bulvár hangulat itt a közéletben is, hogy tudjunk azért min mosolyogni.”- mondta a polgármester.

Filvig Géza emlékeztetett arra is, hogy annak idején a választók hoztak egy döntést a szavazataikkal, ami után számára nagyon meglepő módon dr. Bagó jelölő szervezete,

A SZÍVBŐL KALOCSÁÉRT EGYESÜLET KETTŐ TAGJA IS MEGKERESTE.

Kérték, hogy segítsek már Önt lemondani, merthogy ők jönnének a listán Ön után a sorban, és Ön azt mondta, hogy ha nem választják meg polgármesternek, akkor lemond.”Mint elhangzott, a polgármester azonban nem tudott és nem is kívánt ebben segíteni. Azt azonban nem rejtette véka alá, hogy számára

MEGLEPŐ VOLT, HOGY EGY ÉV ELTELTÉVEL BAGÓ ZOLTÁN MÁR MINDEZT ÚGY ADJA KÖZZÉ, MINT A KALOCSAI LOKÁLPATRIÓTA EGYESÜLETNEK A KÉPVISELŐJE, MIKÖZBEN „VÁROSI PLETYKÁK SZERINT” EZ AZ EGYESÜLET NINCS IS BEJEGYEZVE A NYILVÁNTARTÁSBA.

Filvig Géza hozzátette: nem foglalkozik ezzel, inkább azzal foglalkozik, hogy a városért ki mit tud tenni. Azzal kapcsolatban pedig, hogy a képviselő számon kérte, hogy milyen információs anyag jelent meg az önkormányzatnál és mennyiért, és ő ezt mennyiért tudta volna kihozni, arra azt mondta:

EZ KI FOG DERÜLNI A JELÖLŐSZERVEZETE ÉS A KÉPVISELŐ KÖZÖTT A BAJAI JÁRÁSBÍRÓSÁGNÁL FOLYAMATBAN LÉVŐ, A KAMPÁNYPÉNZEK ELSZÁMOLÁSÁRÓL FOLYÓ VITÁRÓL SZÓLÓ BÍRÓSÁGI PERBŐL.

Erről a témáról is majd várom a szubjektív véleményét. (…) De egyébként örömmel veszem az írásait, tényleg kis színes (…) Változatlanul azt kérem mindenkitől, hogy fogjunk össze a városért (…) Bagó képviselő úrnak is jó kapcsolatrendszere van, sokat látott politikus. Segítse a várost! Erre nyitott a városvezetés (…) Jó lehetőségek előtt áll Kalocsa. Az evezés [a sárkányhajó kupa önkormányzati egysége – A szerk.] is megmutatta, hogy amikor közös hajóban egy irányba húztunk, milyen jó eredményt értünk el! Úgyhogy ezt szeretném kérni, az álhíreket, a tények elferdítését meg hagyjuk!”Ezek után személyes érintettsége miatt természetesen Bagó Zoltán is szót kért.

Nagyon sok minden elhangzott a polgármester úr szájából. Nem fogom most itt tételesen cáfolni azokat a csúsztatásokat amiket polgármester úr elmondott, erre meghagyom a szubjektív felületet.”– mondta Bagó Zoltán, hozzátéve:

„AZT SZERETNÉM, HOGY A JEGYZŐKÖNYVBEN SZEREPELJEN, HOGY A POLGÁRMESTER HAZUDIK, KONZEKVENSEN HAZUDIK, ELFERDÍTI A TÉNYEKET.”

– hárította el a dr. Filvig Géza által mondottakat dr. Bagó Zoltán, majd rövid hozzászólását azzal zárta, hogy a többit – bizonyára álláspontja részleteit és indoklását – tételesen le fogja majd írni a mondott felületen.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Filvig Géza a napirend előtt kibontakozott vitát azzal zárta: harmadik ciklusát tölti a képviselő-testületben, kínosan ügyelve arra, hogy amit mond, azt számon lehessen kérni rajta, és erre polgármesterként különösen nagy figyelmet fordít.

Én mindenkinek a szemébe bele tudok nézni, és azt, hogy ki hazudik, az emberek majd eldöntik. Ön, amikor visszaköltözött Kalocsára és átjött a kertembe egy kis beszélgetésre, akkor a szemembe hazudott, hogy nem, dehogy indul polgármester-jelöltnek. Rendben. Egy hét múlva bejelentette, hogy indulni fog. Úgyhogy ezt majd eldöntik az emberek.” zárta a vitát a polgármester. 


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK