2022. 08. 09. kedd
Emőd
: 393 Ft   : 385 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Felszabadult, jó hangulatú falunap Öregcsertőn

Felszabadult, jó hangulatú falunap Öregcsertőn
Illés György Cinó  |  2021. 08. 25., 08:58

Az öregcsertői önkormányzat képviselő-testülete másfél év bezártság után döntött úgy, hogy augusztus 14-én végre újra össze lehet gyűlni, újra meg lehet tartani a tavalyi kényszerszünet után már régen várt falunapot. A testület döntése találkozott a településen élők várakozásaival, akik így nagy örömmel, aktívan vettek részt a programokon.

Azt, hogy a falu népe örömmel fogadta a falunap megrendezéséről szóló döntést, az is mutatja, hogy nagyon sokan kilátogattak a helyszínre és részt vettek a programokon – nem csoda, hiszen a hosszú elszigeteltség és bezártság mindenkiben kiérlelte az erre való igényt.
Sőt, sok vendég érkezett a faluba, olyanok is eljöttek, akik Öregcsertőn éltek, és innen elszármaztak, de most kihasználták az alkalmat, hogy újra találkozzanak a régi barátaikkal, ismerőseikkel, rokonokkal.


Délután három órakor kezdődött a rendezvény, amelynek helyszínén főzőhelyeket is biztosítottak azoknak a családi, baráti közösségeknek, akik ezt igényelték. Jó néhányan éltek is a lehetőséggel, már a hivatalos programok előtt szinte báli hangulatot varázsolva a falunap helyszínére.

Az egybegyűlteket három órától színpadi produkciók szórakoztatták, köztük először az óvodások adtak egy nagyon szép és nagy sikerű műsort.


A továbbiakban az öregcsertői önkormányzat dolgozói, közalkalmazottak és közmunkások, a hozzájuk csatlakozó önkéntesekkel együtt „Jeruzsálem tánckihívás” néven táncolták el a korábban tűzoltók, mentősök és más csoportok előadásában ismertté vált hálaadó táncprodukciót.
Mégpedig olyan sikerrel, hogy a közönség visszatapsolta őket, így kétszer is el kellett táncolniuk műsorszámot.

A helyiek produkcióit követően Kossuth Gergő adott elő operett slágereket, ugyancsak nagy sikerrel.
Kossuth Gergő, a Csillag születik című televíziós tehetségkutató program által vált országszerte ismertté. A szép történelmi családnevet viselő énekes egyébként nemcsak névrokona Magyarország egykori kormányzójának – amint családfakutatójuk kiderítette, Kossuth Gergő oldalági leszármazottja az 1848/1849-es szabadságharc szellemi vezérének, Kossuth Lajosnak, akinek unokatestvére egyenes ági felmenője az operetténekesnek. Ám nem ez tette emlékezetessé koncertjét, hanem a szép hangja és a jól ismert operett slágerek értő előadása, amelyeket a hallgatóság közé kimenve énekelt el, főleg az idősebb korosztály nagy örömére.

Ezt követően a fiatalabbaknak Hevesi Tamás koncertje kedvezett. A mintegy egyórás produkciót nagy lelkesedéssel fogadta a közönség. Nem csoda, hiszen az előadót aligha kell bemutatni a hazai könnyűzenét kedvelő publikumnak.

A színpadi műsorok zárásaképpen a Csertői Asszonykórus, valamint a Piros Rózsa Táncegyüttes adta elő műsorát, képviselve a falunapokon elmaradhatatlan hagyományőrzést és folklórt.


Az öregcsertői falunap programját almáspite sütőverseny is színesítette, amelynek 11 fős mezőnye várta a zsűri döntését. Az előre elkészített finomságok rangsorolása komolyan próbára tette az ítészeket, akiknek elmondása szerint eléggé kiegyenlített volt a színvonal, és igen finom sütemények készültek. Így annál inkább érthető, hogy minden résztvevőt kisebb ajándékban részesítették a szervezők, ami azonban nem vette el a grémium feladatát, hogy valahogyan mégiscsak dűlőre vigyék a versenyt, és megállapítsák legalább a dobogós helyezettek sorrendjét, akiknek teljesítményét a díjazottaknak kijáró ajándékok mellett oklevéllel is elismerték.

Az első helyet végül Czár Istvánné szerezte meg, a második helyezéssel Berki Evelin büszkélkedhet, míg a szintén rangot adó harmadik helyen Rózingerné Kovács Katalin végzett.

Az ünnep fényét tűzijáték emelte. A rendezvényt retró diszkó zárta, amely este kilenctől  kivilágos-kivirradtig szórakoztatta az öregcsertőieket és vendégeiket.

Úgy gondolom, hogy nagyon nagy szükség volt már egy ilyen rendezvényre a hosszú kihagyás után, hiszen láttam az embereken, hogy nagyon élvezték a programokat, nagyon sokan voltak, családi, baráti körben főzőcskéztek és szemlátomást remekül érezték magukat”– nyilatkozta Kis-Vén László, Öregcsertő polgármestere a falunap tapasztalatairól, örömét fejezve ki a jól sikerült rendezvény kapcsán.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>
2022. 08. 08., 13:50
Dr. Temesvári Péter 2018 májusától a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője volt. Még >>>
2022. 08. 08., 09:49
Egy héten át fokozott sebességellenőrzések jönnek az ország egész területén. Még >>>
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés