2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Lakhatatlanná vált a Szakmáron kiégett ház – Nyárra egy felajánlott ingatlanba költözhet be a szerencsétlenül járt család

Lakhatatlanná vált a Szakmáron kiégett ház – Nyárra egy felajánlott ingatlanba költözhet be a szerencsétlenül járt család
Illés György Cinó  |  2021. 03. 10., 08:12

„Felújításra nem alkalmas az épület” – ezt állapították meg a szakemberek arról a szakmári házról, amely a február 8-ai tűzeset során rongálódott meg. A tűz szerencsére személyi sérüléssel nem járt, de jelentős anyagi kárral igen: a családi házban, amelyben egyedül nevelte két kisgyermekét az apa, a szobák és a benne lévő bútorok, a személyes tárgyak mind a tűz martalékává váltak, és mellette a tetőszerkezet is megrongálódott. A család a tűzeset után ideiglenesen egy önkormányzati ingatlanban kapott szállást, és most, egy adakozó pár segítségével egy helybéli házba fognak átköltözni, amit valószínűleg a későbbiekben meg is tudnak majd vásárolni.

A tűzesetről már frissében is beszámoltunk, amikor még úgy tűnt, hogy legalább a főfalak menthetőek. Az édesapával, Kovács Zoltán Istvánnal pár hete járták végig a házat munkatársaink. Már akkor is látszódott, hogy elég rossz állapotban van az épület, amelyben a tűz után a szétázott falak és a február eleji fagyok is nagy károkat okoztak, de még bizakodott a család, hogy a későbbiekben visszaköltözhetnek.

Mostanra viszont megjött a statikusok szakértői véleménye, amely szerint nem lehet felújítani az ingatlant. Ezzel kapcsolatban András Gábor, Szakmár polgármestere most így nyilatkozott a KalocsaTV-nek:

Lezajlott a ház statikai vizsgálata, és nincs jó hírünk ezzel kapcsolatban. A szakemberek egyöntetű véleménye az, hogy a kiégett ingatlan lakhatatlanná vált, nincs felújítható állapotban. Ebből szempontból nincs szerencséje a szakmári családnak.
Azonban jó híre is volt a polgármesternek a szomorú történethez: egy vidéki pár felajánlott számukra használatra egy helybeli ingatlant. Így ha minden jól megy, akkor nyártól kezdve megoldódik a lakhatási problémájuk.
Azt is megtudtuk, hogy a kiégett házat a tervek szerint lebontják, a telket pedig a későbbiekben értékesíteni szeretné a család.

A gyerekek mostanra talán megszokták az önkormányzati lakást. Úgy gondolom, megfelelő számukra az ideiglenes otthonuk, és most már bizakodva tudnak tekinteni a jövőbe.– nyilatkozta portálunknak a polgármester, aki azt is elmondta, hogy a szakmári önkormányzat a tűzeset után rögtön adománygyűjtést szervezett a rászoruló család számára, hiszen mindenük odaveszett, és a gyűjtés a mai napig tart.
Eddig számos felajánlás érkezett, többek között bútorok, háztartási eszközök, de csak nyáron, az új lakóhely birtokba vételével tudják majd használni azokat.


Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK