2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Lakhatatlanná vált a Szakmáron kiégett ház – Nyárra egy felajánlott ingatlanba költözhet be a szerencsétlenül járt család

Lakhatatlanná vált a Szakmáron kiégett ház – Nyárra egy felajánlott ingatlanba költözhet be a szerencsétlenül járt család
Illés György Cinó  |  2021. 03. 10., 08:12

„Felújításra nem alkalmas az épület” – ezt állapították meg a szakemberek arról a szakmári házról, amely a február 8-ai tűzeset során rongálódott meg. A tűz szerencsére személyi sérüléssel nem járt, de jelentős anyagi kárral igen: a családi házban, amelyben egyedül nevelte két kisgyermekét az apa, a szobák és a benne lévő bútorok, a személyes tárgyak mind a tűz martalékává váltak, és mellette a tetőszerkezet is megrongálódott. A család a tűzeset után ideiglenesen egy önkormányzati ingatlanban kapott szállást, és most, egy adakozó pár segítségével egy helybéli házba fognak átköltözni, amit valószínűleg a későbbiekben meg is tudnak majd vásárolni.

A tűzesetről már frissében is beszámoltunk, amikor még úgy tűnt, hogy legalább a főfalak menthetőek. Az édesapával, Kovács Zoltán Istvánnal pár hete járták végig a házat munkatársaink. Már akkor is látszódott, hogy elég rossz állapotban van az épület, amelyben a tűz után a szétázott falak és a február eleji fagyok is nagy károkat okoztak, de még bizakodott a család, hogy a későbbiekben visszaköltözhetnek.

Mostanra viszont megjött a statikusok szakértői véleménye, amely szerint nem lehet felújítani az ingatlant. Ezzel kapcsolatban András Gábor, Szakmár polgármestere most így nyilatkozott a KalocsaTV-nek:

Lezajlott a ház statikai vizsgálata, és nincs jó hírünk ezzel kapcsolatban. A szakemberek egyöntetű véleménye az, hogy a kiégett ingatlan lakhatatlanná vált, nincs felújítható állapotban. Ebből szempontból nincs szerencséje a szakmári családnak.
Azonban jó híre is volt a polgármesternek a szomorú történethez: egy vidéki pár felajánlott számukra használatra egy helybeli ingatlant. Így ha minden jól megy, akkor nyártól kezdve megoldódik a lakhatási problémájuk.
Azt is megtudtuk, hogy a kiégett házat a tervek szerint lebontják, a telket pedig a későbbiekben értékesíteni szeretné a család.

A gyerekek mostanra talán megszokták az önkormányzati lakást. Úgy gondolom, megfelelő számukra az ideiglenes otthonuk, és most már bizakodva tudnak tekinteni a jövőbe.– nyilatkozta portálunknak a polgármester, aki azt is elmondta, hogy a szakmári önkormányzat a tűzeset után rögtön adománygyűjtést szervezett a rászoruló család számára, hiszen mindenük odaveszett, és a gyűjtés a mai napig tart.
Eddig számos felajánlás érkezett, többek között bútorok, háztartási eszközök, de csak nyáron, az új lakóhely birtokba vételével tudják majd használni azokat.


Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés