2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Komédiaörökzöld „kalocsaiasan” – A Thália Társulat bemutatja: Csak kétszer vagy fiatal

Helyszín: Városi Színház, Kalocsa
Dátum: 2018. április 14., szombat 19:00
Komédiaörökzöld „kalocsaiasan” – A Thália Társulat bemutatja: Csak kétszer vagy fiatal

Szűk két esztendő telt el azóta, hogy 2016 májusában a Kalocsai Thália Társulat saját produkcióval rukkolt elő, debütáló „Acélmagnóliák” című adaptációja után. A Dunai Ferenc tollából feldolgozott „A nadrág” komédia azóta megannyi „tájoló” előadást megélt, közben készült az új darab…

… nem is rövid ideig, a társulati színjátszóból ennek kedvéért rendezésbe kezdett Mészáros Máté ígéri, megérte várni. Mostanra kitűzték ugyanis a „Csak kétszer vagy fiatal” közkedvelt, ma is fővárosi színházban előszeretettel játszott komédia „kalocsaias” feldolgozásának bemutatóját.

Április 14-én, szombaton este hét órakor gördül fel soron kívül a függöny a kalocsai Városi Színházban, amikor is nem bérletes előadást, vagy bérleten kívüli vendégjátékot hirdet az éves repertoárért felelős Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár. Ekkor egytől egyig ismerős arcok köszönnek majd vissza a deszkákról Ron Aldridge kétfelvonásos vígjátékában, amelynek rendezője az a Mészáros Máté, akit „A nadrág” című produkció esetlen ifjú hőszerelmesének karakterébe bújva ismertünk meg.


Forrás: Kalocsai Thália Társulat - Facebook

A darabban apró szerepet is vállalt rendező elmondta, hogy az elhúzódó próbák mögött tetemes szövegkönyv, és komplex vizualitás lapult. Rengeteg szöveget kellett ugyanis megtanulni a szereplőknek, akik a színészkedés mellett civil életet és hivatást is űznek, valamint neki, rendezőként is letisztult koncepciója volt arról, mit és hogyan szeretne viszont látni a színpadon, ami ugyancsak lassította a produkció kiteljesedését.

Máté ígéri, hogy más lesz ez a darab, mint a társulatuktól megszokott korábbiak, nem csak stílusában, de színpadképében is. Ez utóbbiért külön köszönetet mondott a társulat vezetőjének, Bneu Lászlónak, aki tevékenyen közreműködik abban, hogy azon enteriőr, ami az esemény gócpontja lesz a darabban, mutatós, hangulatos és funkciójában is olyan legyen, amilyennek lennie kell.

A történetről dióhéjban: adott egy megözvegyült ember, aki úgy érzi, nincs már helye abban a világban, ami felesége nélkül hirtelen szakad rá. Beköltözik lányának otthonába, majd idővel kibontakozni látszik előtte egy új élet lehetősége… de hogy mi lesz ebből, az derüljön ki április 14-én, a Városi Színházban.

A főbb szerepekben Füstös Évával, Jambrik Ibolyával, Kovács Zsuzsával, Varga Kingával, Balogh Csabával, Póli Róberttel és Mészáros Mátéval!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK