2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Komédiaörökzöld „kalocsaiasan” – A Thália Társulat bemutatja: Csak kétszer vagy fiatal

Helyszín: Városi Színház, Kalocsa
Dátum: 2018. április 14., szombat 19:00
Komédiaörökzöld „kalocsaiasan” – A Thália Társulat bemutatja: Csak kétszer vagy fiatal

Szűk két esztendő telt el azóta, hogy 2016 májusában a Kalocsai Thália Társulat saját produkcióval rukkolt elő, debütáló „Acélmagnóliák” című adaptációja után. A Dunai Ferenc tollából feldolgozott „A nadrág” komédia azóta megannyi „tájoló” előadást megélt, közben készült az új darab…

… nem is rövid ideig, a társulati színjátszóból ennek kedvéért rendezésbe kezdett Mészáros Máté ígéri, megérte várni. Mostanra kitűzték ugyanis a „Csak kétszer vagy fiatal” közkedvelt, ma is fővárosi színházban előszeretettel játszott komédia „kalocsaias” feldolgozásának bemutatóját.

Április 14-én, szombaton este hét órakor gördül fel soron kívül a függöny a kalocsai Városi Színházban, amikor is nem bérletes előadást, vagy bérleten kívüli vendégjátékot hirdet az éves repertoárért felelős Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár. Ekkor egytől egyig ismerős arcok köszönnek majd vissza a deszkákról Ron Aldridge kétfelvonásos vígjátékában, amelynek rendezője az a Mészáros Máté, akit „A nadrág” című produkció esetlen ifjú hőszerelmesének karakterébe bújva ismertünk meg.


Forrás: Kalocsai Thália Társulat - Facebook

A darabban apró szerepet is vállalt rendező elmondta, hogy az elhúzódó próbák mögött tetemes szövegkönyv, és komplex vizualitás lapult. Rengeteg szöveget kellett ugyanis megtanulni a szereplőknek, akik a színészkedés mellett civil életet és hivatást is űznek, valamint neki, rendezőként is letisztult koncepciója volt arról, mit és hogyan szeretne viszont látni a színpadon, ami ugyancsak lassította a produkció kiteljesedését.

Máté ígéri, hogy más lesz ez a darab, mint a társulatuktól megszokott korábbiak, nem csak stílusában, de színpadképében is. Ez utóbbiért külön köszönetet mondott a társulat vezetőjének, Bneu Lászlónak, aki tevékenyen közreműködik abban, hogy azon enteriőr, ami az esemény gócpontja lesz a darabban, mutatós, hangulatos és funkciójában is olyan legyen, amilyennek lennie kell.

A történetről dióhéjban: adott egy megözvegyült ember, aki úgy érzi, nincs már helye abban a világban, ami felesége nélkül hirtelen szakad rá. Beköltözik lányának otthonába, majd idővel kibontakozni látszik előtte egy új élet lehetősége… de hogy mi lesz ebből, az derüljön ki április 14-én, a Városi Színházban.

A főbb szerepekben Füstös Évával, Jambrik Ibolyával, Kovács Zsuzsával, Varga Kingával, Balogh Csabával, Póli Róberttel és Mészáros Mátéval!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK