2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa díszpolgára lett Lakatos György

Illés György Cinó  |  2016. 02. 11., 20:22

A ma, február 11-én délután tartott ülésén a város önkormányzata a Kalocsa Város Díszpolgára cím adományozásáról is döntött. A megtisztelő címet Lakatos György kalocsai származású fagottművésznek ítélték oda. Erről a híres Kék Madár Fesztivál alapítója munkatársunktól értesült, és nagy örömmel, meghatottsággal fogadta.

A döntés indoklásaként az országosan és nemzetközileg is elismert, kimagasló előadóművészi teljesítményét, valamint a Kék Madár Fesztivál szervezésében szerzett elévülhetetlen érdemeit hozták föl.

Lakatos Györgyöt telefonon értük utol, hogy elsőként gratuláljunk neki. A művész meglepetéssel vette tudomásul a hírt. Mint mondta:

Édesanyám rebesgetett valamit a telefonban, hogy Kalocsán díszpolgári címre lehet személyeket jelölni, és lehet szavazni is, és hogy az én nevem is fölmerült, de nem néztem utána az interneten, és őszintén szólva már el is felejtkeztem erről.

Lakatos György a tavalyi Kék Madár Fesztivál megnyitóján
Forrás: KALOhírek archív

Azt is megkérdeztük, milyen érzés díszpolgárnak lenni.

Ez hatalmas megtiszteltetés! Ilyesmire nem számítottam, hiszen nem is élek Kalocsán! Nagy meglepetés számomra, nem is tudok hirtelen mit mondani, ezt még emésztenem kell. De az biztos, hogy nagyon örülök és meg vagyok hatva! Ezzel a gratulációval nagy meglepetést és egy nagyon szép estét szereztek nekem!Ám e szép este után is valószínűleg még mi leszünk adósok, hiszen Lakatos György nem egy, de nagyon sok szép estét szerzett már e város zeneszerető közönségének, úgy előadóművészként, mint fesztiválszervezőként, és nemsokára jön a folytatással.

A minél hosszabb, eredményesebb folytatáshoz szerkesztőségünk ezúton kíván Lakatos Györgynek erőt, egészséget!

Másodszor avatnak díszpolgárt Kalocsán

A Kalocsa Város Díszpolgára címet 2013 decemberében hívta újra életre az önkormányzat. Korábban is volt ilyen rendelete a városnak, mégpedig már 1975. óta, de azt 2003-ban hatályon kívül helyezték. Az új, 2013-ban hozott döntés értelmében a díszpolgári címet 2014. március 15-én adták át először, akkor Semjén Zsolt, a térség akkori országgyűlési képviselője kapta.
A cím tavaly nem került kiadásra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK