2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kik kapják idén a város kitüntető díjait? – A múlt csütörtöki testületi ülésen döntöttek róla

Kik kapják idén a város kitüntető díjait? – A múlt csütörtöki testületi ülésen döntöttek róla
Illés György Cinó  |  2020. 07. 04., 08:23

A múlt heti képviselő-testületi ülésen meghozta döntését a kalocsai grémium arról, hogy kiket ismernek el ebben az évben Kalocsa város kitüntető díjaival. A díjakat augusztus 20-án, ünnepi testületi ülés keretében vehetik át a díjazottak, kivételesen a kétévente odaítélhető Kalocsa Város Díszpolgára címmel együtt, amelynek hagyományos időpontban, a március 15-ei ünnepségek keretében történő átadását a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások megakadályozták.

Filvig Géza polgármester közösségi médiás bejegyzésében javaslattételre hívta föl a lakosság figyelmét, amit portálunkon is közzétettük, erről szóló cikkünkben részletesen megadva a díjak leírását, úgy az elnyerésükre méltóvá tevő érdemek, mint a díj fizikai megjelenése vonatkozásában. A polgármester május 31-éig várta a lakossági javaslatokat, majd az így beérkezett javaslatok és a testület tagjai, a bizottságok, illetve a jegyző által előterjesztett személyek közül került kiválasztásra a tizenhárom idén elismert díjazott.

Az illetékes bizottságok véleményezése, valamint a jelölteknek az adott terület szakmai közvéleménye figyelembevételével történő rangsorolása után a múlt csütörtöki, a járványhelyzet utáni első rendes ülésén, zárt ajtók mögött, minősített többséggel meghozott döntéseket, azaz az idei „Kalocsáért” elismerések díjazottjainak névsorát dr. Filvig Géza polgármester ismertette.
Ennek értelmében 2020-ban

 • Kalocsa Városért – Csáki Imre-díjjal jutalmazzák dr. Zahorecz László fogorvost.
 • A Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért – Dreisziger Ferenc-díjat Laczkó Zoltán pedagógus kapja.
 • Kalocsa Város Tudományos Munkáért – Tóth Mike-díjban Csupor Zsolt Jánosné intézményvezető részesül.
 • Kalocsa Város Népművészetéért – Király Ilus-díjjal Kákonyi Istvánnét jutalmazzák.
 • Kalocsa Város Művészetéért – Haynald Lajos-díjat vehet majd át Farkas Tibor szobrászművész.
 • Kalocsa Város Közművelődéséért – Cziráki Imre-díjjal Tóth Emese intézményvezető munkásságát ismerik el.
 • Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc-díjban dr. Kovács György nyugalmazott ezredes részesül.
 • A Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor-díjat dr. Csábi Péter orvos vehet át.
 • A Kalocsa Város Gazdaságáért – Vidats István-díjat Gál István vállalkozónak ítélték.
 • Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László-díjjal jutalmazzák Németh Zoltán edzőt.
 • A Kalocsa Város Szociális Munkáért Díjat a Szociális Központ ápolói, dolgozói állománya kapja.
 • A Kalocsa Város Ifjúsági Díjat ifj. Kovács Miklós veheti át.
 • Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető Díjával a Szent Kereszt Kórház dolgozói kollektívájának munkája kerül elismerésre.


AZ ELISMERÉSEKET VÁROSUNK HAGYOMÁNYAI SZERINT AZ AUGUSZTUS 20-AI VÁROSI ÜNNEPSÉGEK KERETÉBEN DR. FILVIG GÉZA POLGÁRMESTER ADJA MAJD ÁT.

Az ünnepélyes díjátadó arra is alkalmat teremt majd, hogy pótolják a tavasszal elmaradt díszpolgáravatást, vagyis, a március 15-ei ünnepségek járványügyi veszélyhelyzet okozta elmaradása miatt nyilvánosan át nem adott Kalocsa Város Díszpolgára cím idén megválasztott kedvezményezettjének átadják az elismerő címet.
Tehát

LEÁNYFALUSI VILMOS PAP ORGONAMŰVÉSZ, A NAGYBOLDOGASSZONY FŐSZÉKESEGYHÁZ KARNAGYA IS AZ AUGUSZTUS 20-AI ÜNNEPI TESTÜLETI ÜLÉS KERETÉBEN VEHETI MAJD ÁT A DÍSZPOLGÁRI CÍMMEL JÁRÓ REKVIZITUMOKAT.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK