2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ma dőlhet el a Vízimadárpark sorsa – Vételi és bérleti ajánlatok is érkeztek

Ma dőlhet el a Vízimadárpark sorsa – Vételi és bérleti ajánlatok is érkeztek
Illés György Cinó  |  2016. 08. 19., 08:32

Harmincötmilliót tartalmazott az értékbecslés a Vízimadárpark területére és a rajta található vagyonelemekre együttesen, erre még rá is ígért a leginkább komolyan vehető vevőjelölt. A legjobb ajánlattevő a város elképzeléseihez illeszkedő hasznosítást tervez, bár a pályázat szakmai része kissé szűkszavú.

Az ingatlanegyüttest július közepén tartott testületi ülésen hozott határozattal hirdették meg értékesítésre vagy bérbeadásra, pályázati rendszerben. Az elbírálásnál a vételi, illetve bérleti díj, a fizetés ütemezése és a hasznosítás módja nyomnak a latban.

Összesen két pályázótól érkeztek ajánlatok, közülük az egyik két érvényes ajánlatot is tett, egyiket bérbevételre, másikat megvásárlásra vonatkozóan, míg a másik jelölt 51%-os tulajdonrész megvásárlására tett ajánlatot.
Az utóbbi ajánlat a tulajdon valamivel több mint feléért és a vele járó többségi kompetenciákért cserébe a becsült érték felénél valamivel kevesebbet ajánlott. Ezt az előterjesztő elutasítani javasolja a testületnek, noha a beadvány szakmai része kidolgozottabb, mint a másiké, ugyanakkor a főbb szempontok szerint mégis határozottan alulmaradni látszik a versenytárssal szemben.

A másik pályázó tíz évre vonatkozó bérleti ajánlata a megadott minimális bérleti díjat meghaladja – mutat rá az előterjesztés. A megajánlott díjjal számolva a futamidő alatt az előzetes értékbecslés által kalkulált, értékesítésre vonatkozó összeg több mint felét fizetné ki a bérlő. Ezzel a jelenértéken számított megtérülés több mint húsz év volna ugyan, ami azonban a jelenlegi makrogazdasági viszonyok közt nem irreális.
Ugyanő tette az egyetlen, a vagyon 100%-ára vonatkozó vételi ajánlatot is. A negyvenmilliós árajánlattal több mint 10%-kal túllőtt a minimális árként megjelölt 35 millión.

Mindkét konstrukció esetén ugyanazt a tevékenységet kívánja megvalósítani. Ezek a következők: állatkert-üzemeletetés, falusi turizmus, vendéglátás.
Ennek szavatolására fontos volna ugyanakkor, hogy az esetlegesen megkötendő bérleti-, vagy adás-vételi szerződésben a vállalások tekintetében garanciák legyenek beépítve. Ez hozzájárulhatna a park megmaradásához.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK