2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megszületett Kalocsa város 2022. évi költségvetése – A főösszeg 4,2 milliárd forint

Illés György Cinó  |  2022. 02. 15., 18:21

Több mint két órán át tárgyalta a képviselő-testület Kalocsa Város Önkormányzata és intézményei 2022. évi költségvetési rendeletét. Előzetesen írásban és a helyszínen szóban is számos kérdést terjesztettek elő a képviselők, és két módosító javaslatról is szavaztak, mielőtt elfogadták a város pénzügyi tervezetét.

Király Róbert képviselő a költségvetéshez tizenegy kérdést terjesztett be előzetesen, írásban, amelyeket a tervezet részletes vitája előtt ismertetett és adott rájuk tételes választ dr. Filvig Géza polgármester.
A képviselő a válaszokat egy pont vonatkozásában nem fogadta el, ez a vagyonértékesítésből származó, 260 milliós tervezett bevételre vonatkozott.
Király Róbert később szóban is kiegészítette a kérdéseit, amelyeknek írásos kiegészítését kérte a polgármester, tekintettel arra, hogy KIKK vezetője lett volna bennük illetékes, aki más fontos közfeladat ellátása miatt a fővárosba utazott.


Forrás: KALOhírek


Dr. Vincze András szintén több kérdést terjesztett elő szóban, majd az azokra részben a polgármestertől, részben Boromisza Viktor műszaki osztályvezetőtől kapott válaszokat elfogadta.

Hasonlóképpen Szabó Balázs is szóban terjesztett elő számos kérdést, és az azokra részben Molnár Gábor pénzügyi osztályvezető adott válaszokat, amelyeket a képviselő elfogadott, csatlakozott azonban Király Róbertnek a tervezett vagyonértékesítésekkel kapcsolatos aggályaihoz.

Dr. Bagó Zoltán két kérdést tett föl, és az ezekre adott válaszokat el is fogadta, de jelezte, hogy később módosító javaslatot kíván tenni.

Ezekkel a kérdésekkel – valamint a napirend és az azt hitelesítők személyének elfogadásával – el is telt a testületi ülés első órája, sőt tíz perccel több is.

EZEK UTÁN TOVÁBBI EGY ÉS NEGYED ÓRÁS, RÉSZLETES VITA SORÁN TÁRGYALTÁK A KÉPVISELŐK A KÖLTSÉGVETÉSI RENDELET ELFOGADÁSÁRA IRÁNYULÓ JAVASLATOT.

A vita során módosító javaslattal állt elő Vincze András, megelőzve az azonos tartalmú javaslatot előterjeszteni szándékozó Bagó Zoltánt, aki így csatlakozott képviselőtársa azon javaslatához, amely egyebek mellett közút-felújítások és -karbantartások fedezetét tartalmazó soron szereplő összeg emelésére, ilyen értelmű átcsoportosításokra tett javaslatot.
Szintén módosító javaslatot adott be Király Róbert, aki a tartalékkeret rovására növelte volna a sportbizottság büdzséjét.

A MÓDOSTÓ JAVASLATOKAT A TESTÜLETI TÖBBSÉG ELUTASÍTOTTA.


Forrás: KALOhírek


Mindezek után a 33 oldalas előterjesztés mellé csatolt kilencoldalas rendeletben összefoglalt, több mint negyven oldalnyi táblázatos mellékletben részletezett pénzügyi tervezetet – a pénzügyi és vagyonellenőrzési bizottság támogatásával, az időközben más kötelességei miatt az ülésről távozott Szabó Balázs képviselő
távollétében –

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET HÉT KORÁNYPÁRTI TAGJÁNAK IGEN SZAVAZATAIVAL, AZ ELLENÉKI KÉPVISELŐK KÖZÜL KETTŐ NEM SZAVAZATÁVAL, KETTŐ TARTÓZKODÁSA MELLETT ELFOGADTA..

Az elfogadott költségvetés főszámai

Kalocsa Város Önkormányzatának képviselő-testülete az önkormányzat és intézményei együttes, konszolidált 2022. évi költségvetését

4.182.246.000 – AZAZ NÉGYMILLIÁRD-SZÁZNYOLCVANKÉTMILLIÓ-KÉTSZÁZNEGYVENHATEZER – FORINTOS KÖLTSÉGVETÉSI FŐÖSSZEGGEL,

ezen belül:

  • 3.161.942.000 forintos költségvetési bevétellel,
  • 820.304.000 forintos belső finanszírozási bevétellel,
  • 200.000.000 forintos külső finanszírozási bevétellel,

illetve

  • 3.930.762.000 forintos költségvetési kiadással, valamint
  • 251.484.000 forintos finanszírozási kiadással,

és

  • 768.820.000 forintos összegű, előző évi költségvetési maradvánnyal finanszírozott költségvetési hiánnyal, külső finanszírozású működési költségvetési hiánytól mentesen állapítja meg.


AZ ELHANGZOTT KÉRDÉSEKKEL ÉS VÁLASZOKKAL, VALAMINT A KÖLTSÉGVETÉSI VITA RÉSZLETEIVEL KÉSŐB JELENTKEZÜNK!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK