2024. 04. 25. csütörtök
Márk
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nincs vevő a Hunyadi Kollégiumra – Újra kiírják a pályázatot

Nincs vevő a Hunyadi Kollégiumra – Újra kiírják a pályázatot
Illés György Cinó  |  2023. 01. 26., 08:05

Tavaly a harmadik negyedévben két ingatlan értékesítésére is pályázatot írt ki a kalocsai önkormányzat. Ezek egyike a nagy múltú Hunyadi Kollégium épülete, a másik egy Csokonai utcai családi ház. Az előbbire november végén, a másikra egy hónappal korábban írtak ki pályázatot, ám azokra ajánlat nem érkezett. A tegnapi képviselő-testületi ülésen a pályázatok újra kiírásáról, újabb sikertelenség esetén a határidő folyamatos meghosszabbításáról döntött a grémium.

A Kalocsa Város Önkormányzatának tulajdonát képező Kalocsa, Kossuth Lajos u. 14-16 szám alatti

VOLT KOLLÉGIUM ÉPÜLETÉNEK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE ÍRT PÁLYÁZATOT KI A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

a 2022. november 24-i ülésén, amiről akkor beszámoltunk.
Azonban a kiváló ár-érték arány ellenére

A PÁLYÁZATI ELJÁRÁSRA AJÁNLAT NEM ÉRKEZETT.

Az épület értékesítési szándékának ügye a tegnap, január 25. délutáni képviselő-testületi ülésen került napirendre.
Az előterjesztés az előzmények ismertetése során kiemeli: az ingatlan használatát a bekövetkező változások miatt továbbra is szükségtelen fenntartani.

A most lejárt pályázatról szóló döntést előkészítő előterjesztés tételesen ismertette e változásokat, nevezetesen, hogy a korábban itt tevékenykedő Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. már átköltöztette irodáit a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) épületébe (azaz, a Művelődési Házba), ahonnan már a Paksi közi új ipari komplexumba költözhet majd tovább. A korábbi lakókat is kiköltöztették, a diákszálló pedig csak idényjelleggel, esetileg működött, évente néhány vendégéjszakával, így a patinás, nagy épület kihasználatlanul, üresen áll, ami az állagmegóvását is veszélyezteti.

Ezért a dr. Filvig Géza polgármester által előterjesztett javaslat indítványozta az ingatlan értékesítésre ismételt pályázati kiírás közzétételét, azzal, hogy ismételten eredménytelen pályázat esetén folyamatosan pályáztassák az épületet, azaz a pályázat benyújtásának határidejét 30 nappal folyamatosan meghosszabbítsák.
Az előzetes értékbecslés alapján

A MINIMÁLIS AJÁNLATI ÁR TOVÁBBRA IS 270 MILLIÓ FORINT.

A napirenddel kapcsolatban dr. Bagó Zoltán azt kérdezte, hogy igaz-e az a városi szóbeszéd, amely szerint kalocsai illetőségű vállalkozó határozottan érdeklődik a kollégium iránt.
A polgármester válasza szerint a város két fontos gazdasági szereplője is érdeklődött, helyszíni bejárást is végzett, de ezt követően mindketten kinyilvánították, hogy a vásárlási lehetőséggel nem kívánnak élni.

Nem olyan könnyű egy ekkora ingatlant gazdaságosan fönntartani"Házat vegyenek!

Hasonló a helyzet a Csokonai utca 13. szám alatt álló, az 1970-es években beton alapozással és tégla szerkezettel épült, földszintes, sátortetős családi házzal, amelynek értékesítésre történő pályáztatásáról tavaly október 26-i ülésén döntött a testület. Ajánlat erre sem érkezett, így az ingatlan továbbra is üresen áll.

AZ INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKE – EGYBEN A MINIMÁLISAJÁNLATI ÁR – AZ ÉRTÉKBECSLÉS SZERINT 27,2 MILLIÓ FORINT.

Az ingatlan sikeres értékesítése esetén a bevételből származó összeg Kalocsa város meglévő lakás állományának felújítására fordítható – írta az előterjesztés.

Amennyiben a beadási határidőre nem érkezik ajánlat, a pályázatot ez esetben is 30 nappal, folyamatos jelleggel hosszabbítja és közzéteszi a korábbi kiírásnak megfelelően.

A BEÉRKEZŐ, ÉRVÉNYES AJÁNLATOK ELFOGADÁSÁRÓL VAGY ELUTASÍTÁSÁRÓL MINDKÉT INGATLAN ESETÉBEN A TESTÜLETNEK KÜLÖN HATÁROZATTAL KELL MAJD DÖNTENIE.

A pályázatokkal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető dr. Látó Anita aljegyzőtől a 78/601-301-as telefonszámon, a 108-as melléken.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK