2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Nincs vevő a Hunyadi Kollégiumra – Újra kiírják a pályázatot

Nincs vevő a Hunyadi Kollégiumra – Újra kiírják a pályázatot
Illés György Cinó  |  2023. 01. 26., 08:05

Tavaly a harmadik negyedévben két ingatlan értékesítésére is pályázatot írt ki a kalocsai önkormányzat. Ezek egyike a nagy múltú Hunyadi Kollégium épülete, a másik egy Csokonai utcai családi ház. Az előbbire november végén, a másikra egy hónappal korábban írtak ki pályázatot, ám azokra ajánlat nem érkezett. A tegnapi képviselő-testületi ülésen a pályázatok újra kiírásáról, újabb sikertelenség esetén a határidő folyamatos meghosszabbításáról döntött a grémium.

A Kalocsa Város Önkormányzatának tulajdonát képező Kalocsa, Kossuth Lajos u. 14-16 szám alatti

VOLT KOLLÉGIUM ÉPÜLETÉNEK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE ÍRT PÁLYÁZATOT KI A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

a 2022. november 24-i ülésén, amiről akkor beszámoltunk.
Azonban a kiváló ár-érték arány ellenére

A PÁLYÁZATI ELJÁRÁSRA AJÁNLAT NEM ÉRKEZETT.

Az épület értékesítési szándékának ügye a tegnap, január 25. délutáni képviselő-testületi ülésen került napirendre.
Az előterjesztés az előzmények ismertetése során kiemeli: az ingatlan használatát a bekövetkező változások miatt továbbra is szükségtelen fenntartani.

A most lejárt pályázatról szóló döntést előkészítő előterjesztés tételesen ismertette e változásokat, nevezetesen, hogy a korábban itt tevékenykedő Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. már átköltöztette irodáit a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) épületébe (azaz, a Művelődési Házba), ahonnan már a Paksi közi új ipari komplexumba költözhet majd tovább. A korábbi lakókat is kiköltöztették, a diákszálló pedig csak idényjelleggel, esetileg működött, évente néhány vendégéjszakával, így a patinás, nagy épület kihasználatlanul, üresen áll, ami az állagmegóvását is veszélyezteti.

Ezért a dr. Filvig Géza polgármester által előterjesztett javaslat indítványozta az ingatlan értékesítésre ismételt pályázati kiírás közzétételét, azzal, hogy ismételten eredménytelen pályázat esetén folyamatosan pályáztassák az épületet, azaz a pályázat benyújtásának határidejét 30 nappal folyamatosan meghosszabbítsák.
Az előzetes értékbecslés alapján

A MINIMÁLIS AJÁNLATI ÁR TOVÁBBRA IS 270 MILLIÓ FORINT.

A napirenddel kapcsolatban dr. Bagó Zoltán azt kérdezte, hogy igaz-e az a városi szóbeszéd, amely szerint kalocsai illetőségű vállalkozó határozottan érdeklődik a kollégium iránt.
A polgármester válasza szerint a város két fontos gazdasági szereplője is érdeklődött, helyszíni bejárást is végzett, de ezt követően mindketten kinyilvánították, hogy a vásárlási lehetőséggel nem kívánnak élni.

Nem olyan könnyű egy ekkora ingatlant gazdaságosan fönntartani"Házat vegyenek!

Hasonló a helyzet a Csokonai utca 13. szám alatt álló, az 1970-es években beton alapozással és tégla szerkezettel épült, földszintes, sátortetős családi házzal, amelynek értékesítésre történő pályáztatásáról tavaly október 26-i ülésén döntött a testület. Ajánlat erre sem érkezett, így az ingatlan továbbra is üresen áll.

AZ INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKE – EGYBEN A MINIMÁLISAJÁNLATI ÁR – AZ ÉRTÉKBECSLÉS SZERINT 27,2 MILLIÓ FORINT.

Az ingatlan sikeres értékesítése esetén a bevételből származó összeg Kalocsa város meglévő lakás állományának felújítására fordítható – írta az előterjesztés.

Amennyiben a beadási határidőre nem érkezik ajánlat, a pályázatot ez esetben is 30 nappal, folyamatos jelleggel hosszabbítja és közzéteszi a korábbi kiírásnak megfelelően.

A BEÉRKEZŐ, ÉRVÉNYES AJÁNLATOK ELFOGADÁSÁRÓL VAGY ELUTASÍTÁSÁRÓL MINDKÉT INGATLAN ESETÉBEN A TESTÜLETNEK KÜLÖN HATÁROZATTAL KELL MAJD DÖNTENIE.

A pályázatokkal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető dr. Látó Anita aljegyzőtől a 78/601-301-as telefonszámon, a 108-as melléken.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK