2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Zárt ajtók mögött megválasztották az április 3-ai választások szavazatszámláló bizottsági tagjait

Zárt ajtók mögött megválasztották az április 3-ai választások szavazatszámláló bizottsági tagjait
Illés György Cinó  |  2022. 03. 19., 09:15

E cikkünkben ismertetjük a múlt csütörtök délelőtt a kalocsai Városházán tartott önkormányzati képviselő-testületi ülésen született döntéseket.

Két sürgősségi napirendi pont tárgyrendbe vételére tett javaslatot dr. Filvig Géza polgármester. Egyik a temető fejlesztéshez kapcsolódóan egy ideiglenes kegyeleti hely kijelölését célozta – erről, benne a temetői fejlesztések várható határidejéről már írtunk.

A másik sürgősségi javaslat a Paks és Térsége Közműfejlesztési és Beruházási Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának módosítása, amit az előző napi társulási ülés indokolt.
Ezeken kívül

  • döntött a testület a helyi közművelődési feladatok ellátásáról egyik 2020. évi önkormányzati rendelet módosításáról, és
  • az SZMSZ rendkívüli ülés szabályainak összehívásáról szóló előírásainak módosításáról – a kormányhivatal javaslatára a továbbiakban az összehívás indítványozásához nem lesz szükség határozati javaslatot tenni, ebben ugyanis az országos törvények megengedőbbek voltak a helyi rendeletnél.
  • Határoztak a Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje működését érintő változások, az új óvoda használatbavétele kapcsán történő átszervezések véleményezéséről.
  • Elfogadták a Viski Károly Múzeum 2021. évi munkájáról szóló jelentést, valamint a múzeum 2022. évi munkatervét.
  • Május 26-ától 28-áig tartó időszakra ingyenes használatba adták az önkormányzat meszesi üdülőjét a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség részére, a város polgári védelmi szervezet műszaki kárfelszámoló szakegységének szakképzése, illetve a Wesselényi Járási Önkéntes Mentőcsoport gyakorlata céljára.
  • A Vidats utcában pályázati forrásból nemrégiben elkészült sportparkot átadták üzemeltetésre a Kft.-nek.
  • Döntöttek az új óvoda udvarán megvalósítandó fejlesztésekhez tavaly elnyert JETA forrás önerőből való kiegészítéséről, amit a korábbi döntéshozatalkor történt számszaki tévedés kiigazítsa indokolt.
  • Támogatták a Szent István Gimnázium dísztermének a Liszt Ferenc AMI táncosai által történt használatba vételéhez kapcsolódó intézményi átszervezést, vagyis az alapító okirat módosítását, bővítését az új telephellyel.
  • Zárt ajtók mögött megválasztották az április 3-ai választások szavazatszámláló bizottsági tagjait, minden jelölt esetében egyhangúlag dr. Kiss Csaba jegyző javaslatát támogatva.Király Róbert képviselő kérdést tett föl, hogy miért nem marad a Hagyományok Háza épülete a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület használatában, ugyanis a Vagyonhasznosítási Kft. felmondta erre vonatkozó szerződésüket. A válaszban elhangzott: a szerződéseket úgy kötötték meg, hogy az egyesület teljesíteni tudja pályázati programját, amely lezárult. Azonban a házat továbbra is használhatják, csak a kizárólagos használatuk szűnik meg. A város más egyesületeihez, civil szervezeteihez – illetve más közösségi létesítményeinek használatában kialakított szokásrendhez – hasonlóan a Kft.-vel való egyeztetés nyomán továbbra is megtarthatják ott a rendezvényeiket a Hagyományőrzők, akiknek tevékenységéről nagyrabecsüléssel beszélt a polgármester, és a város további támogató hozzáállásáról biztosította őket.
A választ a képviselő elfogadta.

Végül a polgármesteri tájékoztató keretében Filvig Géza a március 15-ei városi rendezvényekre invitálta a képviselőket és a hallgatóságot. Azóta a kedd reggeli díszpolgári cím átadóról, valamint a városi ünnepségről és koszorúzásról is önálló cikkben számoltunk be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK