2022. 05. 18. szerda
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Zárt ajtók mögött megválasztották az április 3-ai választások szavazatszámláló bizottsági tagjait

Zárt ajtók mögött megválasztották az április 3-ai választások szavazatszámláló bizottsági tagjait
Illés György Cinó  |  2022. 03. 19., 09:15

E cikkünkben ismertetjük a múlt csütörtök délelőtt a kalocsai Városházán tartott önkormányzati képviselő-testületi ülésen született döntéseket.

Két sürgősségi napirendi pont tárgyrendbe vételére tett javaslatot dr. Filvig Géza polgármester. Egyik a temető fejlesztéshez kapcsolódóan egy ideiglenes kegyeleti hely kijelölését célozta – erről, benne a temetői fejlesztések várható határidejéről már írtunk.

A másik sürgősségi javaslat a Paks és Térsége Közműfejlesztési és Beruházási Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának módosítása, amit az előző napi társulási ülés indokolt.
Ezeken kívül

  • döntött a testület a helyi közművelődési feladatok ellátásáról egyik 2020. évi önkormányzati rendelet módosításáról, és
  • az SZMSZ rendkívüli ülés szabályainak összehívásáról szóló előírásainak módosításáról – a kormányhivatal javaslatára a továbbiakban az összehívás indítványozásához nem lesz szükség határozati javaslatot tenni, ebben ugyanis az országos törvények megengedőbbek voltak a helyi rendeletnél.
  • Határoztak a Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje működését érintő változások, az új óvoda használatbavétele kapcsán történő átszervezések véleményezéséről.
  • Elfogadták a Viski Károly Múzeum 2021. évi munkájáról szóló jelentést, valamint a múzeum 2022. évi munkatervét.
  • Május 26-ától 28-áig tartó időszakra ingyenes használatba adták az önkormányzat meszesi üdülőjét a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség részére, a város polgári védelmi szervezet műszaki kárfelszámoló szakegységének szakképzése, illetve a Wesselényi Járási Önkéntes Mentőcsoport gyakorlata céljára.
  • A Vidats utcában pályázati forrásból nemrégiben elkészült sportparkot átadták üzemeltetésre a Kft.-nek.
  • Döntöttek az új óvoda udvarán megvalósítandó fejlesztésekhez tavaly elnyert JETA forrás önerőből való kiegészítéséről, amit a korábbi döntéshozatalkor történt számszaki tévedés kiigazítsa indokolt.
  • Támogatták a Szent István Gimnázium dísztermének a Liszt Ferenc AMI táncosai által történt használatba vételéhez kapcsolódó intézményi átszervezést, vagyis az alapító okirat módosítását, bővítését az új telephellyel.
  • Zárt ajtók mögött megválasztották az április 3-ai választások szavazatszámláló bizottsági tagjait, minden jelölt esetében egyhangúlag dr. Kiss Csaba jegyző javaslatát támogatva.Király Róbert képviselő kérdést tett föl, hogy miért nem marad a Hagyományok Háza épülete a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület használatában, ugyanis a Vagyonhasznosítási Kft. felmondta erre vonatkozó szerződésüket. A válaszban elhangzott: a szerződéseket úgy kötötték meg, hogy az egyesület teljesíteni tudja pályázati programját, amely lezárult. Azonban a házat továbbra is használhatják, csak a kizárólagos használatuk szűnik meg. A város más egyesületeihez, civil szervezeteihez – illetve más közösségi létesítményeinek használatában kialakított szokásrendhez – hasonlóan a Kft.-vel való egyeztetés nyomán továbbra is megtarthatják ott a rendezvényeiket a Hagyományőrzők, akiknek tevékenységéről nagyrabecsüléssel beszélt a polgármester, és a város további támogató hozzáállásáról biztosította őket.
A választ a képviselő elfogadta.

Végül a polgármesteri tájékoztató keretében Filvig Géza a március 15-ei városi rendezvényekre invitálta a képviselőket és a hallgatóságot. Azóta a kedd reggeli díszpolgári cím átadóról, valamint a városi ünnepségről és koszorúzásról is önálló cikkben számoltunk be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés