2024. 02. 28. szerda
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Zöld lámpát kapott a kutyamenhely gépjárműbeszerzésének támogatása

Zsiga Ferenc  |  2024. 01. 30., 08:15

Az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány kérelmét másodszor tűzte napirendre, de ezúttal tárgyalta is a városi képviselő-testület 2024. január 25-én. A kóbor állatok befogásával és az állatmenhely működtetésével foglalkozó, ezzel a tevékenységével a város üzemeltetésében jelentős szerepet betöltő Alapítvány 500 ezer forintos támogatást kért az önkormányzattól, hogy a kóbor állatok befogásához egy használt gépjárművet tudjanak vásárolni, ugyanis az erre a célra használt tönkrement.

A polgármester az előterjesztés szóbeli felvezetésénél elmondta:

Az Alapítvány nagyon hasznos, az önkormányzatra kötelező feladatként háruló munkát is végez. Erre vonatkozóan együttműködési megállapodást kötött a Vagyonhasznosítási Kft-vel: megbízási díj fejében elvégzi a kóbor állatok begyűjtését. Az állatmenhelyt is működtető Alapítvány kérése tehát megalapozott, indokolt, hogy az önkormányzat egy használt gépjármű vásárlásához támogatást nyújtson, a kért 500 ezer forint összegben. Az összeg kifizetése a város még el nem fogadott 2024. évi költségvetése terhére történne"– fogalmazott a polgármester.

A téma tárgyalásának hozzászólások részében dr. Bagó Zoltán és Király Róbert képviselők emlékeztettek arra, hogy az előző testületi ülésen – erről december 21-én, Obstrukcióval akadályozták meg a belvárosi átkötő út állami tervezését című cikkünkben számoltunk be – ugyan a két képviselő ismert okok miatti kivonulása miatt szakadt meg a tanácskozás, természetesen ahogy akkor, most is támogatják a kérelem teljesítését. Mint elhangzott, a közösségi médiában rájuk szórt rágalmakkal szemben a kutyamenhely vezetője tájékoztatása szerint a döntés, így a támogatási összeg késedelme nem okozott fennakadást a tevékenységük végzésében.

 Király Róbert elmondta azt is, hogy a kóbor kutyák befogásához ideiglenes használatra felajánlott egy gépjárművet, hogy a végleges megoldásig azt használja a menhely, de Békési Marianntól azt a tájékoztatást kapta: a körülmények úgy alakultak, hogy erre nem volt szükség, a képviselő szerint e miatt ezen a területen egyébként sem volt válsághelyzet. Dr. Körmendy Szabolcs képviselő, bizottsági elnök elmondta: az állatmenhelynek nagy szüksége van a járműre, mert amióta az nem állt rendelkezésre, egyre több kóbor állat járja a város utcáit. A képviselő megköszönte az állatmenhely, a munkatársak és a segítők munkáját, támogatását, majd arra szólította fel az érintetteket, hogy „fémgyűjtő tevékenységük közben” ne tulajdonítsák el a kóbor kutyák befogásánál használt ketreceket, ugyanis ötből három eltűnt. A napirend zárásakor, az 500 ezer forintról szóló egyhangú támogató szavazás végén a polgármester további eredményes, jó munkát kívánt az Alapítvány és a kutyamenhely munkatársainak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-23 07:56:00
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>
2024. 02. 27., 15:57
A Kalocsai Szent Kereszt Kórházba járóbeteg szakellátásra érkező betegeknek minden esetben regisztrációra van szükségük a főbejáratnál található betegfelvételi pultnál. Itt történik az előjegyzések kiadása is! Még >>>
2024. 02. 27., 10:28
Mindenkit maga mögé utasított a Renault. Még >>>
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK