2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A hajósiak taroltak, a kalocsaiak dobogósok a fúvószenekari találkozón

2016. 05. 10., 17:26

A hét végén első alkalommal rendezte meg a Duna-Tisza Közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozót és Versenyt a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület. A hagyományteremtő eseményen öt zenekar versengett, köztük a kalocsai és a hajósi fúvósok is.

A szabadtéri találkozónak a Kiskun Múzeum hangulatos udvara adott otthon. A szervezők célja az volt, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a Duna-Tisza közén működő ifjúsági fúvószenekaroknak. Jelenleg ugyanis nincs, vagy nagyon kevés lehetőségük van fellépésre, egymás megismerésére – írja a baon.hu.

A találkozón a házigazda Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar mellett fellépett a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar, a Kalocsai Fúvószenekar, a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar, valamint a kisteleki Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar.

Az együtteseknek 25 perc állt rendelkezésükre, hogy bemutassák műsorukat. Kötelezően minden zenekarnak elő kell adnia Kiskunfélegyháza díszpolgárának Balázs Árpád zeneszerző művét a Magyar Rondót, vagy a Kockásfülű muzsikát. A versenyprogramban el kell hangoznia egy további szabadon választott magyar szerző művének is. Az előadásokat Neumayer Károly, Szabó Ferenc és Szélesi Attila zsűrizte.


Forrás: Baon

A fesztivál díszvendége volt Balázs Árpád érdemes művész, aki különösen jó véleményt fogalmazott meg a fellépőkről, a szervezésről, és a helyszínről is.
– Olajozottan zajlott a fesztivál. Látszott és érződött, hogy nagy csapatmunka áll mögötte – nyilatkozta a baon.hu-nak a zeneszerző. – Mindegyik zenekart szerettem, mindegyikben találtam kedvemre való tételt. Nehezen tudnék dönteni. Kiemelném azonban a kalocsai együttest, Betlenné Dajkó Ágnes karnagy munkáját. A kistelekiek muzsikálása is kimagasló volt. A kiskunhalasi zenekar is kiegyensúlyozottan, jó tempóban, felszabadultan muzsikált. A kiskunfélegyháziak jó házigazdák voltak. Látszott, hogy nagyon sokat készültek, dolgoztak a fesztivál sikeréért. Számomra a meglepetés csapat a hajósi zenekar volt. Profik voltak a műsorválasztásban, igényességben, elővezetésben egyaránt – részletezte Balázs Árpád, aki hiányolta a versenyről a megyeszékhely kiváló zenekarait.

A versenyen végül első helyezett lett a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar. Második helyen végzett a kisteleki id. Vándor Rudolf Fúvószenekar. A harmadik díjat a Kalocsai Fúvószenekar nyerte. A zsűri különdíját a több generáción átívelő példás zenekari együtt játékért a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar kapta. Kiskunfélegyháza város önkormányzatának különdíját Csányi József polgármester adta át a zsűri javaslatára a helyi fúvós utánpótlás folyamatosan megújulni tudó neveléséért Kis-Fekete Vilmos karnagynak és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekarnak. A legjobb repertoárért díjat a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar kapta. A legjobb kötelező mű előadásáért járó díjat szintén a hajósiak nyerték. A karnagyi különdíjat Czipták Zsolt a hajósi zenekar vezetője vehette át.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>