2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A hajósiak taroltak, a kalocsaiak dobogósok a fúvószenekari találkozón

2016. 05. 10., 17:26

A hét végén első alkalommal rendezte meg a Duna-Tisza Közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozót és Versenyt a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület. A hagyományteremtő eseményen öt zenekar versengett, köztük a kalocsai és a hajósi fúvósok is.

A szabadtéri találkozónak a Kiskun Múzeum hangulatos udvara adott otthon. A szervezők célja az volt, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a Duna-Tisza közén működő ifjúsági fúvószenekaroknak. Jelenleg ugyanis nincs, vagy nagyon kevés lehetőségük van fellépésre, egymás megismerésére – írja a baon.hu.

A találkozón a házigazda Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar mellett fellépett a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar, a Kalocsai Fúvószenekar, a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar, valamint a kisteleki Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar.

Az együtteseknek 25 perc állt rendelkezésükre, hogy bemutassák műsorukat. Kötelezően minden zenekarnak elő kell adnia Kiskunfélegyháza díszpolgárának Balázs Árpád zeneszerző művét a Magyar Rondót, vagy a Kockásfülű muzsikát. A versenyprogramban el kell hangoznia egy további szabadon választott magyar szerző művének is. Az előadásokat Neumayer Károly, Szabó Ferenc és Szélesi Attila zsűrizte.


Forrás: Baon

A fesztivál díszvendége volt Balázs Árpád érdemes művész, aki különösen jó véleményt fogalmazott meg a fellépőkről, a szervezésről, és a helyszínről is.
– Olajozottan zajlott a fesztivál. Látszott és érződött, hogy nagy csapatmunka áll mögötte – nyilatkozta a baon.hu-nak a zeneszerző. – Mindegyik zenekart szerettem, mindegyikben találtam kedvemre való tételt. Nehezen tudnék dönteni. Kiemelném azonban a kalocsai együttest, Betlenné Dajkó Ágnes karnagy munkáját. A kistelekiek muzsikálása is kimagasló volt. A kiskunhalasi zenekar is kiegyensúlyozottan, jó tempóban, felszabadultan muzsikált. A kiskunfélegyháziak jó házigazdák voltak. Látszott, hogy nagyon sokat készültek, dolgoztak a fesztivál sikeréért. Számomra a meglepetés csapat a hajósi zenekar volt. Profik voltak a műsorválasztásban, igényességben, elővezetésben egyaránt – részletezte Balázs Árpád, aki hiányolta a versenyről a megyeszékhely kiváló zenekarait.

A versenyen végül első helyezett lett a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar. Második helyen végzett a kisteleki id. Vándor Rudolf Fúvószenekar. A harmadik díjat a Kalocsai Fúvószenekar nyerte. A zsűri különdíját a több generáción átívelő példás zenekari együtt játékért a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar kapta. Kiskunfélegyháza város önkormányzatának különdíját Csányi József polgármester adta át a zsűri javaslatára a helyi fúvós utánpótlás folyamatosan megújulni tudó neveléséért Kis-Fekete Vilmos karnagynak és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekarnak. A legjobb repertoárért díjat a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar kapta. A legjobb kötelező mű előadásáért járó díjat szintén a hajósiak nyerték. A karnagyi különdíjat Czipták Zsolt a hajósi zenekar vezetője vehette át.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-24 13:19:32
Ebben a történetben már az is szép, hogy az utolsó fordulóra is maradt még esélyünk a bennmaradásra.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 28., 17:00
A gyanúsítottnál tartott kutatás alkalmával tetemes készpénzre, arany ékszerekre, zálogjegyekre akadtak a rendőrök. Még >>>
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK