2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Fénykard-pálca és telt ház fúvószenekarunk koncertjén

2016. 03. 24., 08:48

Nem túlzott a Kalocsai Fúvószenekar vezetője, amikor egy korábbi interjújában azt ígérte, „nagy dobás” lesz zenekaruk – akkor még – készülő, tizenötödik születésnapi koncertje. Erről múlt szombaton a nagyérdemű is meggyőződhetett.

Mozgalmas másfél évtizedet foglalt össze a Kalocsai Fúvószenekar a Városi Színházba hirdetett, másfél évtizedes működését ünneplő, születésnapi koncertjén. Bár szép jubileumot ülhetett meg a banda és népes rajongótábora, a városi és környékbeli rendezvények közkedvelt közreműködője inkább a jövőbe tekintett, mint a múltba és számos frissen, kifejezetten erre az alkalomra, vagy idei eseményekre begyakorolt darabbal lepte meg a telt házas nézőtéren helyet foglalókat.


Forrás: Kalocsa.hu

Az elmaradhatatlan komolyzenei darabok és indulók mellett felcsendült az ugyancsak korábbi nyilatkozatokban már beharangozott, és mivel az egész világ Star Wars-lázban ég, nyilván várva várt zenemű: az ikonikus hollywoodi szuperprodukció főcímzenéje.


Forrás: Kalocsa.hu

Ha ez nem lett volna magában is elég hatásos, a karnagy, Betlenné Dajkó Ágnes Darth Vadernek, a sötét oldal hörgő vezérének öltözve vezényelte le a darabot egy, a zenekar tagjaitól ez alkalomra kapott „fénypálcával” a kezében.


Forrás: Kalocsa.hu

A fény és a sötétség játékát kihasználták az ünnepi koncertműsort táncos betétekkel színező, solti Mazsorett Csoport tagjai, és gazdára lelt az a bizonyos vándordíj, amelyet a tavalyi koncerten indított útjára a zenekar tagjai között Betlenné Dajkó Ágnes.

Mint elmondta, az idén egy „belső, titkos szavazáson” kérdezte meg az ifjú zenészeket, hogy mely társuk kitartó munkáját tartják érdemesnek arra, hogy elnyerje egy esztendőre az elismerést. Így került a jutalom Lőrincz Áron szaxofonoshoz.


Forrás: Kalocsa.hu

– Nagyon jól sikerült a mai nap és nagy öröm számomra, hogy a zenekar mindent megtett azért, hogy kiszolgálja a közönséget. Emellett jól éreztük magunkat, nagy tapsot kaptunk és igazi örömmuzsikálás volt a koncert – foglalta össze az est tapasztalatait Betlenné Dajkó Ágnes.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK