2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Húsz éves jubileumát ünnepelte a Kalocsa Kamarakórus – „Ekkora sikerünk még soha nem volt!”

Zsiga Ferenc  |  2018. 11. 20., 14:00

A Kalocsa Kamarakórus két évtizedes munkásságának, a jó szervezésnek köszönhetően szombaton este zsúfolásig megtelt a Szent István király út 2-4. szám alatti épület Kamaraterme. A 250 résztvevőből mintegy 50 főnek már csak a folyosón jutott ülőhely, de a zenei élmény számukra is pótolta, hogy a kórust és annak egyes tagjait csak hallhatták. A jubileumi koncert az augusztusi díjátadón is nagy sikerrel előadott, Wolf Péter zeneszerző által komponált Musica Beataval kezdődött.

Felemelő érzés volt látni, hogy több korábbi kórustárs is elfogadta az aktív tagok meghívását, majd a második szánként előadott Barátok című kórusműnél felmentek a színpadra és együtt énekeltek.

Ezt követően, már csak az aktív tagok előadásában, végig Englerné Böttger Boglárka vezénylete mellett, két kórusmű következett: Lutkin: Az Úr áldjon és tartson meg,valamint Kodály Zoltán: Fölszállott a páva örökbecsű darabja.


Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

A műsorvezetőt, Fekete Antalt váltó Füstös Éva adatokban, részletekben gazdagon méltatta Villányi Eszter kórusalapító, kórusszervező munkásságát. Ám hogy a kórustagok énekhangon is kifejezzék köszönetüket, a Kamarakórus Villányi Eszter tiszteletére a tanárnő, kórusvezető kedvenc művét, Mendelssohn: Nézd ébred már… című dalát az ő tiszteletére énekelte el. Portálunk a helyszínen készült videofelvételével ezt a számot osztotta meg a nyilvánossággal, illetve a facebook megosztásoknak köszönhetően ez terjedt az interneten.

A koncert első része népdalfeldolgozással, a Dana-danával zárult.
Amíg a kórus a szünetben pihent, Csupor Balázs, a zeneiskola tanára zongoradarabokkal szórakoztatta a közönséget.


Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Csupor Balázs ezt követően is a színpadon maradt, Liszt: Ave Maria, és Bach: Jesus bleibet meine Freude című darabjának előadásakor orgonán kísérte a kórust. Az előadás a kaláka együttes által ismertté vált Weöres Sándor: Vonzások című versére írt művével folytatódott, majd a záró szám, Bárdos Lajos: Régi táncdal című műve következett.


Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

A program szerint a jubileumi koncertnek itt lett volna vége, de amint azt előre sejteni lehetett, a közönség vastapssal ráadást követelt. Nem volt mit tenni, az elismeréstől meghatódott, boldog kórustagok búcsúzóul a Shyahambát adták elő, dobkísérettel.

A koncert végén az egyik kórustag a jubileumi koncertet úgy értékelte: annyit tudok mondani, hogy ekkora sikerünk még soha nem volt! Nagyon köszönjük mindenkinek, hogy ezen a neves napon velünk volt, és éreztette, hogy élvezi a zenét, ami a mi életünknek, közösségünknek immár húsz éve, hétről hétre, próbáról próbára része.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés