2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Húsz éves jubileumát ünnepelte a Kalocsa Kamarakórus – „Ekkora sikerünk még soha nem volt!”

Zsiga Ferenc  |  2018. 11. 20., 14:00

A Kalocsa Kamarakórus két évtizedes munkásságának, a jó szervezésnek köszönhetően szombaton este zsúfolásig megtelt a Szent István király út 2-4. szám alatti épület Kamaraterme. A 250 résztvevőből mintegy 50 főnek már csak a folyosón jutott ülőhely, de a zenei élmény számukra is pótolta, hogy a kórust és annak egyes tagjait csak hallhatták. A jubileumi koncert az augusztusi díjátadón is nagy sikerrel előadott, Wolf Péter zeneszerző által komponált Musica Beataval kezdődött.

Felemelő érzés volt látni, hogy több korábbi kórustárs is elfogadta az aktív tagok meghívását, majd a második szánként előadott Barátok című kórusműnél felmentek a színpadra és együtt énekeltek.

Ezt követően, már csak az aktív tagok előadásában, végig Englerné Böttger Boglárka vezénylete mellett, két kórusmű következett: Lutkin: Az Úr áldjon és tartson meg,valamint Kodály Zoltán: Fölszállott a páva örökbecsű darabja.


Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

A műsorvezetőt, Fekete Antalt váltó Füstös Éva adatokban, részletekben gazdagon méltatta Villányi Eszter kórusalapító, kórusszervező munkásságát. Ám hogy a kórustagok énekhangon is kifejezzék köszönetüket, a Kamarakórus Villányi Eszter tiszteletére a tanárnő, kórusvezető kedvenc művét, Mendelssohn: Nézd ébred már… című dalát az ő tiszteletére énekelte el. Portálunk a helyszínen készült videofelvételével ezt a számot osztotta meg a nyilvánossággal, illetve a facebook megosztásoknak köszönhetően ez terjedt az interneten.

A koncert első része népdalfeldolgozással, a Dana-danával zárult.
Amíg a kórus a szünetben pihent, Csupor Balázs, a zeneiskola tanára zongoradarabokkal szórakoztatta a közönséget.


Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Csupor Balázs ezt követően is a színpadon maradt, Liszt: Ave Maria, és Bach: Jesus bleibet meine Freude című darabjának előadásakor orgonán kísérte a kórust. Az előadás a kaláka együttes által ismertté vált Weöres Sándor: Vonzások című versére írt művével folytatódott, majd a záró szám, Bárdos Lajos: Régi táncdal című műve következett.


Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

A program szerint a jubileumi koncertnek itt lett volna vége, de amint azt előre sejteni lehetett, a közönség vastapssal ráadást követelt. Nem volt mit tenni, az elismeréstől meghatódott, boldog kórustagok búcsúzóul a Shyahambát adták elő, dobkísérettel.

A koncert végén az egyik kórustag a jubileumi koncertet úgy értékelte: annyit tudok mondani, hogy ekkora sikerünk még soha nem volt! Nagyon köszönjük mindenkinek, hogy ezen a neves napon velünk volt, és éreztette, hogy élvezi a zenét, ami a mi életünknek, közösségünknek immár húsz éve, hétről hétre, próbáról próbára része.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK