2022. 10. 04. kedd
Ferenc
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Színvonalas produkciókkal, fantasztikus bulival zárult a Hang Vagy

2017. 06. 25., 23:48

Március 15-én, amikor elstartolt a jelentkezés Kalocsa első énekes tehetségkutatóversenyére, aligha akadt olyan, aki megjósolta a kezdeményezés péntekre csúcsosodott közönségvonzó erejét. A válogatók, majd az elődöntő aztán alkalomról alkalomra egyre többeket vonzott, a pénteki döntőre pedig olyan húzóneveket is vártak, mint Mohamed Fatima és a Veracruz, így a vége előtt már prognosztizálható volt, hogy többszáz székkel kell megnövelni az Il Primo étterem teraszát. Nagyobb rendezvényhez, nagyobb közönséghez a versenyzőknek is dukált a nagyobb színpad, a még profibb dekoráció, hang- és fénytechnika. A két kategória győzteséről ezúttal kizárólag a zsűri határozott, meggyőzésükre minden énekesnek két lehetősége volt ezen az estén.

A zsűriben most is Kerekesné Geri Zsuzsanna hangképző, magánének tanár, a Kalocsai Liszt Ferenc AMI vokális tanszakának vezető tanára, Kiss Zsuzsanna, a Veracruz zenekar énekesnője, reklámhang, háttérvokalista, Kiss Tibor énekes, dalszerző, a Veracruz zenekar frontembere és a Delfin Hangstúdió tulajdonosa, Szűcs Beáta, a Country Road zenekar énekese, a Dunapataji Népdalkör tagja, Papp Róbert tanító, a Country Road zenekar egyik alapítója, dobosa, szövegírója, zeneszerzője, valamint Csapai Szabolcs zenész, énekes, szinkronszínész foglalt helyet és mondott értékelés a produkciókról.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Hogy is volt ez?

Május 5-én, 19-én, és 26-án tartották a verseny válogatóit, ahonnan egy-egy jelentkezőt a helyszínen megjelentek szavaztak tovább az elődöntőbe, majd további 12 versenyzőt az összes válogató lezajlása után a zsűri juttatott tovább. Az elődöntőt így 15 fővel rendezték június 2-án az Érsekkertben. Akkor szintén a zsűri választott ki 6 versenyzőt, további egy személy előtt internetes szavazáson állt nyitva a döntő kapuja. Az egyik továbbjutó, Török Luca egy külföldi tanulmányi tábor időpontegyezősége miatt végül visszamondta a döntős szereplést, helyette Boldizsár Bélát választották a legjobbak közé. Így alakult ki a június 23-ai döntő hétfős mezőnye, három gyermek – Varga Violett, Rácz Dominika és Frankhauzer Lili–, valamint négy felnőtt – Benedek Viktória, Boldizsár Béla, Kiss Eszter és Jonácsik Máté – versenyzővel, akik a végső fordulóban két dallal is bizonyíthatták színpadra teremtettségükét.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Heten két-két dallal

Varga Violett ezen az estén a Pussycat Dolls Sway, valamint Máté Péter Most élsz című – a Veracruz zenekar billentyűsének Virág Antinak a kíséretével előadott – számában mutatta meg hangját.

Rácz Dominika a Csík zenekar Most múlik pontosan c., illetve a Rock Mafia The Big Bang c. dalát választotta.

Frankhauzer Lili magyar rock örökzöldekkel, a P.Box A zöld, a bíbor és a fekete, majd a Piramis Szállj fel magasra c. számával készült.

Benedek Viktória Csézy Ez az otthonunk, és a Honeybeast Maradok c. dalával igyekezett meggyőzni a zsűrit.

Boldizsár Béla Anthony Hamilton – Freedom c. számát, második körben Guy Sebastian – Tonight Again c. számát énekelte.

Kiss Eszter a Clear Bandit – Symphony és Christina Aguilera Hurt c. számát adta elő.

Jonácsik Máté a Rascal Flatts – Life is a highway, majd Charlie Puth – See you again c. dalával lépett színpadra.

Nyereményeső, örömkönnyek és sztárfellépők

A két forduló között a Kriszta Design Tortastúdió felajánlását egy Hang Vagy logós tortát is kisorsoltak azok között, akik a Facebookon visszajelezték a rendezvényen való részvételüket. A 14 dal elhangzása után aztán a zsűri félrevonult, hogy meghozza a végső döntését, a közönség azonban addig sem unatkozott.

Ekkor érkezett az este sztárfellépője Mohamed Fatima, aki körülbelül félórás koncerttel szórakoztatta hallgatóságát, több tucatnyi érdeklődő lurkót maga mellé hívva a színpadra. Az egyiptomi születésű, 16 évesen a Fekete Vonattal köztudatba berobbant énekesnő saját dalokkal és az említett formáció néhány slágerével érkezett városunkba. Koncertjét követően a hét döntős együtt elénekelte a Hang Vagy dalt, majd Madainé Szilágyi Anita a sorozat műsorvezetője végre kihirdette a győzteseket.

A Hang Vagy gyermek kategóriájának győztese Varga Violett, felnőtt kategóriájának legjobbja Kiss Eszter lett, de a zsűri egy különdíjat, egy saját dalt is felajánlott, méghozzá Benedek Viktóriának.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Varga Violett a Solaris Hangszerüzlet felajánlása nyomán egy mikrofonnal gazdagodott, amelyet Szollár Rezső adott át neki. Nyert egy 50%-os, a Delfin Hangstúdióba szóló kedvezménykupont, egy Hang Vagy CD-t [amely a döntősök által a Delfin Hangstúdióban felénekelt címadó dalt tartalmazza], egy 20.000 forint értékű énekóra-bérletet Kerekesné Geri Zsuzsannához, egy 40.000 forint értékű IBUSZ utalványt a kalocsai IBUSZ utazási iroda jóvoltából, valamint egy 10.000 forint értékű ajándékutalványt az Il Primo étterem felajánlásából.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kiss Eszter fődíja egy leendő saját dal, amelyet Kiss Tibor kifejezetten neki ír, és amelyet már a szeptemberi Paprikafesztiválon elő is adhat az énekes, valamint a győztes szintén részesül a Delfin Hangstúdió 50%-os kedvezményében.
Nyert egy 80.000 forint értékű, két fő részére szóló, 3 nap 2 éjszakás, félpanziós ellátással kiegészülő tartózkodást a Ráckevei 4 csillagos Duna Wellness and Event Hotel felajánlásából, amelyet Németh Dávid adott át, egy darab, készleten lévő, szabadon választott napszemüveget a Vicai Optika Látás- és Hallásközpont jóvoltából [ugyanezt a nyereményt a tulajdonos Viczay Endre a helyszínen felajánlotta személyes kedvencének, Benedek Viktóriának is – A szerk.], valamint egy 5.000 forint értékű ajándékutalványt a meszesi Kék Duna Vendéglő felajánlásából.

Természetesen a többi döntőst sem engedték haza üres kézzel. Mindegyikőjüknek járt az 50%-os kedvezmény a Delfin Hangstúdióba, a Hang Vagy CD, egy-egy 10.000 forint értékű IBUSZ utalvány, egy-egy 4.000 forint értékű könyvutalvány a Balaton Könyvesbolt jóvoltából és egy-egy páros belépő A muzsika Hangja c. musical augusztus 5-ei, érsekkerti előadására a KKKK-nak köszönhetően. Ezen felül a gyermek kategóriások egy-egy a Hungary Card által felajánlott kedvezményekre jogosító Turizmus kártyát, míg a felnőtt kategóriások két-két szoláriumbérlet, egyet a KIWISUN, egyet a Tropic Sun szolárium stúdió jóvoltából.

A nyereményeső és a velejáró örömkönnyek után a Veracruz csapott a húrok közé. A 19 esztendeje, nagy sikerrel zenélő, elismert formáció főként funky, pop, és jazz műfajban tolta egészen éjfélig, de még Varga Violettet is megénekeltették egy szám erejéig.

A végig jó hangulatban, színvonalas környezetben megrendezett döntővel lezárult a tehetségkutató első évadja. Az énekesekről már most biztos, hogy hallunk még. Nemcsak a torkukban rejlő kincs miatt, hanem azért is, mert a Hang Vagy szervezőinek eltökélt szándéka a versenyzők további pályájának figyelemmel kísérése, lehetőségeikhez mérten egyengetése, fejlődésük segítése.

Izgatottan várjuk a jövő évi folytatást!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.
2022. 10. 02., 08:33
Arató László a rendőri pályafutását a Kecskeméti Rendőrkapitányságon kezdte. A megyeszékhelyen az évek során több beosztásban teljesített szolgálatot. 2007 áprilisában a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetőjének nevezték ki, 2010-től pedig a főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese volt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK