2023. 10. 01.
Malvin
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Színvonalas produkciókkal, fantasztikus bulival zárult a Hang Vagy

2017. 06. 25., 23:48

Március 15-én, amikor elstartolt a jelentkezés Kalocsa első énekes tehetségkutatóversenyére, aligha akadt olyan, aki megjósolta a kezdeményezés péntekre csúcsosodott közönségvonzó erejét. A válogatók, majd az elődöntő aztán alkalomról alkalomra egyre többeket vonzott, a pénteki döntőre pedig olyan húzóneveket is vártak, mint Mohamed Fatima és a Veracruz, így a vége előtt már prognosztizálható volt, hogy többszáz székkel kell megnövelni az Il Primo étterem teraszát. Nagyobb rendezvényhez, nagyobb közönséghez a versenyzőknek is dukált a nagyobb színpad, a még profibb dekoráció, hang- és fénytechnika. A két kategória győzteséről ezúttal kizárólag a zsűri határozott, meggyőzésükre minden énekesnek két lehetősége volt ezen az estén.

A zsűriben most is Kerekesné Geri Zsuzsanna hangképző, magánének tanár, a Kalocsai Liszt Ferenc AMI vokális tanszakának vezető tanára, Kiss Zsuzsanna, a Veracruz zenekar énekesnője, reklámhang, háttérvokalista, Kiss Tibor énekes, dalszerző, a Veracruz zenekar frontembere és a Delfin Hangstúdió tulajdonosa, Szűcs Beáta, a Country Road zenekar énekese, a Dunapataji Népdalkör tagja, Papp Róbert tanító, a Country Road zenekar egyik alapítója, dobosa, szövegírója, zeneszerzője, valamint Csapai Szabolcs zenész, énekes, szinkronszínész foglalt helyet és mondott értékelés a produkciókról.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Hogy is volt ez?

Május 5-én, 19-én, és 26-án tartották a verseny válogatóit, ahonnan egy-egy jelentkezőt a helyszínen megjelentek szavaztak tovább az elődöntőbe, majd további 12 versenyzőt az összes válogató lezajlása után a zsűri juttatott tovább. Az elődöntőt így 15 fővel rendezték június 2-án az Érsekkertben. Akkor szintén a zsűri választott ki 6 versenyzőt, további egy személy előtt internetes szavazáson állt nyitva a döntő kapuja. Az egyik továbbjutó, Török Luca egy külföldi tanulmányi tábor időpontegyezősége miatt végül visszamondta a döntős szereplést, helyette Boldizsár Bélát választották a legjobbak közé. Így alakult ki a június 23-ai döntő hétfős mezőnye, három gyermek – Varga Violett, Rácz Dominika és Frankhauzer Lili–, valamint négy felnőtt – Benedek Viktória, Boldizsár Béla, Kiss Eszter és Jonácsik Máté – versenyzővel, akik a végső fordulóban két dallal is bizonyíthatták színpadra teremtettségükét.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Heten két-két dallal

Varga Violett ezen az estén a Pussycat Dolls Sway, valamint Máté Péter Most élsz című – a Veracruz zenekar billentyűsének Virág Antinak a kíséretével előadott – számában mutatta meg hangját.

Rácz Dominika a Csík zenekar Most múlik pontosan c., illetve a Rock Mafia The Big Bang c. dalát választotta.

Frankhauzer Lili magyar rock örökzöldekkel, a P.Box A zöld, a bíbor és a fekete, majd a Piramis Szállj fel magasra c. számával készült.

Benedek Viktória Csézy Ez az otthonunk, és a Honeybeast Maradok c. dalával igyekezett meggyőzni a zsűrit.

Boldizsár Béla Anthony Hamilton – Freedom c. számát, második körben Guy Sebastian – Tonight Again c. számát énekelte.

Kiss Eszter a Clear Bandit – Symphony és Christina Aguilera Hurt c. számát adta elő.

Jonácsik Máté a Rascal Flatts – Life is a highway, majd Charlie Puth – See you again c. dalával lépett színpadra.

Nyereményeső, örömkönnyek és sztárfellépők

A két forduló között a Kriszta Design Tortastúdió felajánlását egy Hang Vagy logós tortát is kisorsoltak azok között, akik a Facebookon visszajelezték a rendezvényen való részvételüket. A 14 dal elhangzása után aztán a zsűri félrevonult, hogy meghozza a végső döntését, a közönség azonban addig sem unatkozott.

Ekkor érkezett az este sztárfellépője Mohamed Fatima, aki körülbelül félórás koncerttel szórakoztatta hallgatóságát, több tucatnyi érdeklődő lurkót maga mellé hívva a színpadra. Az egyiptomi születésű, 16 évesen a Fekete Vonattal köztudatba berobbant énekesnő saját dalokkal és az említett formáció néhány slágerével érkezett városunkba. Koncertjét követően a hét döntős együtt elénekelte a Hang Vagy dalt, majd Madainé Szilágyi Anita a sorozat műsorvezetője végre kihirdette a győzteseket.

A Hang Vagy gyermek kategóriájának győztese Varga Violett, felnőtt kategóriájának legjobbja Kiss Eszter lett, de a zsűri egy különdíjat, egy saját dalt is felajánlott, méghozzá Benedek Viktóriának.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Varga Violett a Solaris Hangszerüzlet felajánlása nyomán egy mikrofonnal gazdagodott, amelyet Szollár Rezső adott át neki. Nyert egy 50%-os, a Delfin Hangstúdióba szóló kedvezménykupont, egy Hang Vagy CD-t [amely a döntősök által a Delfin Hangstúdióban felénekelt címadó dalt tartalmazza], egy 20.000 forint értékű énekóra-bérletet Kerekesné Geri Zsuzsannához, egy 40.000 forint értékű IBUSZ utalványt a kalocsai IBUSZ utazási iroda jóvoltából, valamint egy 10.000 forint értékű ajándékutalványt az Il Primo étterem felajánlásából.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kiss Eszter fődíja egy leendő saját dal, amelyet Kiss Tibor kifejezetten neki ír, és amelyet már a szeptemberi Paprikafesztiválon elő is adhat az énekes, valamint a győztes szintén részesül a Delfin Hangstúdió 50%-os kedvezményében.
Nyert egy 80.000 forint értékű, két fő részére szóló, 3 nap 2 éjszakás, félpanziós ellátással kiegészülő tartózkodást a Ráckevei 4 csillagos Duna Wellness and Event Hotel felajánlásából, amelyet Németh Dávid adott át, egy darab, készleten lévő, szabadon választott napszemüveget a Vicai Optika Látás- és Hallásközpont jóvoltából [ugyanezt a nyereményt a tulajdonos Viczay Endre a helyszínen felajánlotta személyes kedvencének, Benedek Viktóriának is – A szerk.], valamint egy 5.000 forint értékű ajándékutalványt a meszesi Kék Duna Vendéglő felajánlásából.

Természetesen a többi döntőst sem engedték haza üres kézzel. Mindegyikőjüknek járt az 50%-os kedvezmény a Delfin Hangstúdióba, a Hang Vagy CD, egy-egy 10.000 forint értékű IBUSZ utalvány, egy-egy 4.000 forint értékű könyvutalvány a Balaton Könyvesbolt jóvoltából és egy-egy páros belépő A muzsika Hangja c. musical augusztus 5-ei, érsekkerti előadására a KKKK-nak köszönhetően. Ezen felül a gyermek kategóriások egy-egy a Hungary Card által felajánlott kedvezményekre jogosító Turizmus kártyát, míg a felnőtt kategóriások két-két szoláriumbérlet, egyet a KIWISUN, egyet a Tropic Sun szolárium stúdió jóvoltából.

A nyereményeső és a velejáró örömkönnyek után a Veracruz csapott a húrok közé. A 19 esztendeje, nagy sikerrel zenélő, elismert formáció főként funky, pop, és jazz műfajban tolta egészen éjfélig, de még Varga Violettet is megénekeltették egy szám erejéig.

A végig jó hangulatban, színvonalas környezetben megrendezett döntővel lezárult a tehetségkutató első évadja. Az énekesekről már most biztos, hogy hallunk még. Nemcsak a torkukban rejlő kincs miatt, hanem azért is, mert a Hang Vagy szervezőinek eltökélt szándéka a versenyzők további pályájának figyelemmel kísérése, lehetőségeikhez mérten egyengetése, fejlődésük segítése.

Izgatottan várjuk a jövő évi folytatást!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 01., 08:44
Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak. Még >>>
2023. 09. 29., 09:48
A két járás tűzoltóinak munkáját egy kalocsai vízszállító segítette. Még >>>
2023. 09. 28., 17:02

A hangulatfelelős: Kaczor Feri

Pénteken szeretettel várják a közelgő Idősek Világnapja alkalmából a kalocsai nyugdíjasokat, hogy ebben az évben is egy hangulatos délutánnal ünnepelhessenek e fontos nap alkalmából! Még >>>
2023. 09. 28., 13:03
Összességében növekszik a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont emellett öregszik is a társadalom. Még >>>
2023. 09. 28., 13:00
A Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. Még >>>
2023. 09. 28., 10:12
Egy hónap múlva délután öt órakor már sötét lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK